Płytki sen
Napisano Ponad rok temu
1) Ogranicz kawe (i ew.herbate). Moze dla ciebie nawet dwie kawy to za duzo?
2) Ogranicz bialko w diecie (troche to wbrew ogolnym trendom na budo, ale co tam
3) W ramach wyciszenia przed snem sprobuj jogi (genialnie oczyszcza ze stresu, a w sumie wystarcza 2 miesiace praktyki pod okiem instruktora zebys zapamietal kilka podstawowych zasad i mogl probowac co nieco w domu)
4) Recepta troche radykalna ale na mnie dziala. 1,5- 2 godz. przed snem sprobuj wyjsc na dwor i pobiegac. I tu uwaga, nie chodzi o bieg ciagly, ale o tzw. interwaly tj. 3 min rozgrzewki w biegu potem sekwencja 1 min. sprint. czy tez "szybki bieg" , 1 min. trucht - te sekwencje powtarzasz kilka razy (2-3-5-8), na koniec 10 minut wolnego truchtu dla wyciszenia, prysznic i gleboki sen gwarantowany (przynajmniej u mnie).
5) Melatonina. Genialna w dzialaniu ale tylko na krotka mete (3-10 dni)
Dobrej nocy zycze!
Napisano Ponad rok temu
Spróuje Waszych rad, mam głęboką wiarę że pomogą- kota najchętniej bym wyjebał na balkon i niech tam siedzi bo mu za dobrze
kot wykastrowany? jak nie to wykastruj to wtedy nie biegaja/szalaje i nie ma problemu - wiem co mowie mam 4
Napisano Ponad rok temu
Jesli wroce z treningu o 19 i poloze sie do lozka o 20 z zamiarem zasniecia to nie ma szans. Sufitowa do okolo 23.
Moze nie pij tej popoludniowej kawy? Sprobuj metod ktore polecili chlopaki. Napisz pozniej jak poszlo.
Napisano Ponad rok temu
Z drugiej kawy ciężko będzie zrezygnować, ale spróbuję Zobaczymy po testach na weekend, jakie będą wyniki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dziś idę po stoperki, spałem 4 godziny, w pracy od zajebania roboty i nie ogarniam kompletnie
Ech...
Napisano Ponad rok temu
P.s Wymecz porzadnie dziewczyne i usniesz jak zabity
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a do rozwiązania problemu, co Cię dręczy polecam narzędzie z zakresu zarządzania jakością 5 WHY:D( odpowiadasz sobie 5 razy na pytanie dlaczego, żeby szybko dojść do kluczowej przyczyny)
Dlaczego źle w nocy sypiam?
1. Odp. przykładowa: Bo męczą mnie koszmary.
Dlaczego męczą mnie koszmary?
2. ....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brzuch raz jeszcze...
- Ponad rok temu
-
Sauna Suit ...