INTERNATIONAL KAPAP ASSOCIATION
Napisano Ponad rok temu
Serdecznie zapraszam do udziału w dwudniowym wspólnym treningu, który poprowadzi Prezydent IKA Moshe Galisko.z Izraela
Program seminarium
14-Listopad
09.00-12.00 I część
12.00-13.00 przerwa
13.00-16.00 II część
16.30-19.00 udajemy się do „ruskiej bani”, aby zregenerować siły (dla chętnych płatna oddzielnie)
20.00 uroczysta kolacja ( dla chętnych -płatna oddzielnie)
15 Listopad
09.00-12.00 III część
Koszty seminarium
Osoby stowarzyszone, mundurowi, 100 PLN ,pozostali 120 PLN
Ruska bania 30 PLN od osoby
Zapraszam na naszą stronę www. kapap.com.pl
Zgłoszenia proszę przesyłać na adres: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ilość miejsc ograniczona Tylko osoby które dokonają zgłoszenia będą mogły wziąć udział w seminarium
Napisano Ponad rok temu
Lista instruktorów, którzy posiadają stosowne uprawnienia znajduje się na naszej stronie."
Zapowiada się scenariusz kravmagowy odnośnie tego który kapap jest bardziej oryginalny?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie...co różni Waszą organizację od KAPA Academy Polska? mam niestety wrażnie, żę jeszcze na dobre KAPAP nie zagościł w Polsce a już zaczęły się podziały..ja sam jestem zainteresowany tym systemem więc mam pytanie czy moż sa jakies plany dotyczące sekcji na Śląsku? Pozdrawiam
a zatem "scenariusz" kravmagowy urzeczywistnia się
nie sądzę aby mogło być inaczej bo tam gdzie możliwości przyjemnego zarobienia pieniędzy(szkolenia,seminaria,stałe treningi i w miarę duży elektorat chętnych:)) i towar nie ujęty w specjalnie sztywne ramy(pewna dowolność w stosowaniu technik ze względu na preferencje instruktorów i charakter towaru) tam zawsze były, są i będą takie akcje jak w krav madze czyli walka podjazdowa o strefy wpływów,czyli o klientów i kasę
ot - polska rzeczywistość
Napisano Ponad rok temu
Szefowie obu organizacji w Izraelu znają się i żyją w dobrych stosunkach .To samo dotyczy ich polskich odpowiedników. Wzajemnie zapraszamy się na nasze szkolenia i seminaria. Dlatego proszę aby nie wygłaszać wyroków nie znając sytuacji
Napisano Ponad rok temu
Wielkie pozdrowienia od instruktorów Central Europe Kapap & Krav Maga Association - tych co potrafili połaczyć się , nie zwalczac dla dobra naszych studentów. Poptarzcie na Judo Kick Boxing, Karate i Tae Kwon Do -polacy sa w nich najleprzymi instruktorami na świecie, nie musisz być żydem by znać jedyna i nieomylna drogę Kapapu czy Krav Magi
Napisano Ponad rok temu
czytam to co Pan pisze w kilku tematach na tym forum, i chciałbym Panu podziękować. Otóż pierwszy raz ktoś zmobilizował mnie do napisania postu w tak szybkim czasie. Od razu chciałbym zaznaczyć, że nie zamierzam bronić nikogo, ale tylko pokazać Panu co 30 września Pan uczynił dla Kravmagi i Kapapu w Polsce. Jak również dać Panu do zrozumienia czym skończy się dla tego środowiska takie Pana postępowanie.
Przeraża mnie to co Pan robi, nie pragnę wnikać, w relacje jakie zaistniały między Panem a Panem Grzegorzem Adamczykiem i kilkoma innymi szefami różnych federacji w Polsce, ale po co wyciąga Pan to na forum publiczne. Co jest Pana celem?? Czy uważa Pan że wzmocni to pozycję Waszej organizacji w Polsce??? Moim zdaniem tylko i wyłącznie osłabi i tak wątłą opinię o środowisku systemów walki pochodzących z Izraela. Środowisku, które reprezentuje od wielu lat, i z poza nielicznymi wyjątkami mam bardzo dobre zdanie.
Bardzo pięknie napisał Pan o szacunku do znanych instruktorów z zagranicy. O wartościach moralnych, które przekazują, jest Pan nimi po prostu zachwycony. Ale zastanawiam się czy moralnym jest nadawanie sobie nie wiadomo jakich uprawnień, i zarzucanie innym podobnego postępowania. Czy większość instruktorów uczących w Polsce nie zdobyła ich latami ciężkiej pracy i hektolitrami przelanego potu na treningach??
Tak jak wspomniałem wcześniej interesuję się mocno rozwojem kravmagi i obecnie od 2 lat kapapu w Polsce, i zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż czy mógłby mi Pan wyjaśnić, dlaczego swoich standardów i braku podziałów Pan Grzegorz Jankowski nie wprowadził w IKA, kiedy był jego szefem?? Cóż do uczciwości, tej której Panu brakowało w innych federacjach, mają papiery instruktorskie widniejące na stronie Pana Roberta Jarszaka (Pan Moshe Galisko, którego Pan tak mocno szanuje napisał mi w mailu, że są sfałszowane, czekam na odpowiedz z kanadyjskiej federacji Taekwondo)?? Czy jest to w porządku wobec ludzi, którzy je zdobyli?? I czy może mi Pan szczerze powiedzieć, jakie są wasze szanse na rozwijanie w sensie merytorycznym waszego systemu. Czy macie szanse na zaproszenie kogoś ze znanych światowych instruktorów do Polski??
Jak Pan widzi to co Pan robi nie jest przyjemne dla nikogo Akapit wcześniej stał się Pan sam celem ataku i liczę na to że już nigdy nie będziemy musieli pisać sobie takich wiadomości.
Mam nadzieję, że nie odpisze Pan na tego maila, i złe rzeczy związane z środowiskiem instruktorów, Chief instruktorów etc. naszych systemów walki zostaną rozwiązane między nimi, nami, wami, w zaciszach sal, nie na forum publicznym. Że to co się dzisiaj stało na tym forum nie powtórzy się nigdy więcej i nie wpłynie na stosunek ludzi to tych systemów walki.
pozdrawiam i życzę sobie i Panu abyśmy najpierw mogli spojrzeć sobie w oczy przed lustrem a potem osądzali innych.
Napisano Ponad rok temu
może nie trzeba byc żydem ale coś z żyda trzeba miećnie musisz być żydem by znać jedyna i nieomylna drogę Kapapu czy Krav Magi
Napisano Ponad rok temu
Cóż do uczciwości, tej której Panu brakowało w innych federacjach, mają papiery instruktorskie widniejące na stronie Pana Roberta Jarszaka (Pan Moshe Galisko, którego Pan tak mocno szanuje napisał mi w mailu, że są sfałszowane, czekam na odpowiedz z kanadyjskiej federacji Taekwondo)??
Jeśli pytasz o [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , to jest on wystawiony przez klub taekwondo z Kanady, a nie przez federację. Na świecie w taekwondo WTF uznawany jest certyfikat Kukkiwon, a ich baza jest ogólnodostępna w necie - na podstawie nazwiska i daty urodzenia można sprawdzić stopień każdego, kto posiada stopień w tym stylu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W polsce jest kilku uznanych instruktorów posiadających certyfikaty mistrzowskie wydane przez Pana Roberta Leszczyńskiego /w lublinie nawet 2 dany/ czy oni wszyscy są oszustami a mistrz Leszczyńki nie ma uprawnień do nadawania stopni mistrzowskich ?
Ja znam 3 takie osoby, całą trójkę uważam za uznanych instruktorów, ale akurat niekoniecznie zajmujących się na co dzień taekwondo - choć mogę o czymś nie wiedzieć. G. Adamczyk, M. Kaznowski, R. Jarszak. Ktoś jeszcze ma takie dyplomy?
Istnieje kilka organizacji Taekwondo, KM, Kapap o światowym zasięgu kilkanaście innych mniejszych. Szanuje je i ich studentów. Mówienie, że tylko jedna ma prawo do nadawania pasów Tae Kwon Do to spore przekłamanie , pozdrawiam.
Przeczytaj to, co napisałem - w taekwondo olimpijskim, czyli WTF certyfikaty na stopnie mistrzowskie wydaje i rejestruje jedynie Kukkiwon (obecnie zabiera się za to jeszcze ETU). W taekwondo jako taekwondo organizacji wydających jest mnóstwo, w samej Polsce kilka. Nie byłoby kłopotu, gdyby R. Leszczyński wydawał certyfikaty sygnując je jedynie logo i nazwą swojej szkoły czy też innej organizacji, do której należy i która daje mu prawo wydawania takich certyfikatów (podobnie zresztą robią organizacje narodowe należące do WTF, które obok certyfikatów Kukkiwon wydają certyfikaty krajowe, ale zawsze tylko z logo krajowej organizacji - np. Niemiecka Unia Taekwondo). Jeśli jednak umieszcza na nich logo WTF (zresztą nieaktualne od paru lat), a na certyfikacie jest napisane, że to czarny pas w WTF, sprawa nie jest już tak jasna, tym bardziej, że z tego co pamiętam WTF jest bardzo czuły na wykorzystywanie swojego logo.
Zauważ też, proszę, że w swoim poprzednim poście nikogo nie nazwałem oszustem, nie mam bladego pojęcia jaki jest system wydawania dyplomów i certyfikatów w krav maga czy w kapap i nie zamierzam się na ten temat wypowiadać, ale akurat system wydawania certyfikatów w taekwondo olimpijskim jest jasny i klarowny.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
STAŻ SŁUŻB MUNDUROWYCH - TEMAT PAŁKA TELESKOPOWA
- Ponad rok temu
-
Szybkie pytanie
- Ponad rok temu
-
Kto potrafi doradzic dziewczynie gdzie powinna kupic Kobutan
- Ponad rok temu