obolałe piszczele-ale nie po sw uderzanej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Czy mogłabyś tak bardzo ogólnie coś powiedzieć o tych mikrourazach mózgu? Czy chodzi o jakąś samoregeneracje czy przejmowanie funkcji? Bardzo mnie to zaciekawiło. Powiem szczerze, że od czasu tematu o Marku Piotrowskim mam pewne opory przy sparingach i dziwne refleksje na ten temat (szkodliwości urazów głowy).
Napisano Ponad rok temu
Sally z tym kijkiem ma chyba racje.
moim zdaniem to strata czasu. sa bardziej konstruktywne cwiczenia. "twarde" golenie to efekt lat treningu i odpowiedniego nastawienia psychicznego na bol. do sparingow to najlepiej uzywac ochraniaczy bo tak jest najzdrowiej.
ogolnie utwardzanie to jest lipa i ciesze sie ze mialem to szczescie ze przezylem okres glupoty i karateckiej twardosci bez kontuzji. jednak nie wszyscy moi znajomi mieli to szczescie. kijki, walki opukiwanie mloteczkiem.... ech brak slow
Itosu
Napisano Ponad rok temu
-w szkołach tradycyjnych używa się shinai. Kiedyś zastanawiało mnie, poco? Teraz miało by to racjonalne wytłumaczenie.Sally z tym kijkiem ma chyba racje.
moim zdaniem to strata czasu. sa bardziej konstruktywne cwiczenia. "twarde" golenie to efekt lat treningu i odpowiedniego nastawienia psychicznego na bol. do sparingow to najlepiej uzywac ochraniaczy bo tak jest najzdrowiej.
ogolnie utwardzanie to jest lipa i ciesze sie ze mialem to szczescie ze przezylem okres glupoty i karateckiej twardosci bez kontuzji. jednak nie wszyscy moi znajomi mieli to szczescie. kijki, walki opukiwanie mloteczkiem.... ech brak slow
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sally, czy kosci czaszki tez utwardzasz? bo w koncu to nie szkodzi na mozg, wiec nie widze powodu czemu by nie.
mam plan deejay'a w koncu namowic, zeby 5minut dziennie spedzic na lowkicki. utwardza sie i piszczele, i uda.
Napisano Ponad rok temu
koniec dyskusji i amatorszczyzny.
bye
Napisano Ponad rok temu
i mimo to uwazam, ze to bzdura. to jest oldchool, wtedy tak sie cwiczylo i koniec.
ale, niech kazdy robi co chce.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Waga w Modern Ju- Jitsu/mma
- Ponad rok temu
-
Zwichnięty palec u nogi
- Ponad rok temu
-
Plan masa a bjj?