Karate (kyokushin) co to jest?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shihan Jan Dyduch nie jest licencjobiorca/"wypozyczaczem"/uzurpatorem znakow Oyama Karate - jast ich WLASCICIELEM na terenie naszego kraju. Byl to jeden z warunkow otwarcia przedstawicielstwa WOKO w Polsce - Soshu Shigeru Oyama wyrazil rzecz jasna zgode na ten zabieg. Czas pokazal, ze obaj mieli racje. Prawo wlasnosci symboli WOKO - czyli znaku z orlem- jest nadal aktualne, niedowiarkow odsylam do Urzedu Patentowego.
Oyama IKF i kierowane przez Yasuhiko Oyame organizacja WOKO - to dwie OSOBNE struktury. Wlasnie to jest przyczyna zmiany znakow - "zakaz " Y.Oyamy ani "konflikt" to wymysly. Nowa organizacja- nowe logo.
WYLACZNYM wlascicielem znakow Oyama Karate poza Polska jest Soshu Shigeru Oyama. Soshu popiera dzialanie naszej organizacji - co znajduje wyraz w nieprzerwanej i niczym nie zakloconej wspolpracy. Gdyby mial jakies "ale" - nie prowadzilby seminariow i egzaminow na stopnie mistrzowskie. Oyama IKF ma sie dobrze, rozwija sie - szkoda , ze dla wielu jest to sola w oku... :? Coz - trzeba pewnej dozy dojrzalosci by moc sie cieszyc sukcesami innych...
Panowie - kanapowych organizacji w Polsce mamy sporo. Czas zrozumiec, ze w tworzeniu organizacji karate i kierowaniu nimi, nie ma miejsca na amatorszczyznę i pobożne życzenia.
OK - jesli chodzi o krytykowany system szkolenia w Oyama Karate: zastanawiam sie na ile przemyslana jest jego krytyka. Przede wszystkim czas uswiadomic sobie, ze JAPONSCY INSTRUKTORZY NIE MAJA MONOPOLU NA MADROSC I WYLACZNOSCI NA NAUCZANIE KARATE , jest mi trudno zrozumieć tą megalomanię pomieszaną z bezkrytycznym zapatrzeniem w to co nie polskie.
Każdy szuka swojego nauczyciela. Naszym jest Shigeru Oyama. Coz wam do tego?
Napisano Ponad rok temu
Bo Polskie Oyama - J.D. - zrobili se patent na wylaczne niewiedze . Kasa sie liczy i zwlennicy co uuwielbiaja opatentowna droge na skruty . Ale patent maja
JUż nic z tego nie rozumiem jak to jest mamy dwie organizacje światowe Oyama Karate S. Oyamy ? a po co dwie takie same ?, kiedyś czytałem,że S. Oyama przekazał swoja organizację chyba ta w USA Y.Oyamie więc po co sobie zostawił ta organizacje oyama w Polsce , wielki galimatias czy ktos to wyjaśni np. kto która założył , gdzie zarejstrował , któ tak naprawdę jest szefem światowej organizacji jacy sa głowni instruktorzy i po co w dwócyh organizacjach oyama dwie rózne naszywki ( znaki ) itd
Napisano Ponad rok temu
JUż nic z tego nie rozumiem jak to jest mamy dwie organizacje światowe Oyama Karate S. Oyamy ? a po co dwie takie same ?, kiedyś czytałem,że S. Oyama przekazał swoja organizację chyba ta w USA Y.Oyamie więc po co sobie zostawił ta organizacje oyama w Polsce , wielki galimatias czy ktos to wyjaśni np. kto która założył , gdzie zarejstrował , któ tak naprawdę jest szefem światowej organizacji jacy sa głowni instruktorzy i po co w dwócyh organizacjach oyama dwie rózne naszywki ( znaki ) itd
Jestes zywym dowodem na to, ze 70% ludzi w tym kraju nie rozumie czytanego tekstu - gdyby bylo inaczej informacje zamieszczone na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] rozjasnilyby mrok twej kory mozgowej :wink:
Jak ty znajdujesz czas na trenowanie karate jesli tyle czasu spedzasz trollujac na forum?! :?
I gdzie podzial sie MODERATOR?! Ten temat jest O KYOKUSHIN - nadziewane frustracja wypociny proponuje zamieszczac w osobnym temacie. "Majaki i urojenia" to bedzie dobry temat - Sandokan moglby go sobie nawet pomoderowac (w przeciwienstwie do karate w tej materii zdaje sie byc prawdziwym ekspertem).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S.
Inhotes otrzymuje informacje na poczcie w.p. ze wysylales do mnie e-mail, ale na skrzynce e-mail na vortalu nie mam nic. Jesli cos pisales wyslij na: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i Kirina wcielo z odpowiedziami
Tylko pytamłem ,a On bezkarnie obraża i wyzwa skąd taka złość i wściekłośc gdy się tylko o to pytamy. Przecież nie można zakazywać, straszyć, grozic komuś ,że ten chce robić ten sam styl karate , który wywodzi się pierwszej lini. Do końca nie wiem o co chodzi ale przypominami to pewną sytuację , która już Polska przerabiała.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Łowy coroczny temat
- Ponad rok temu
-
Kto doradzi dziewczynie gdzie kupic Kobutan?
- Ponad rok temu
-
DLACZEGO DZIECI POWINNY TRENOWAĆ KARATE
- Ponad rok temu
-
Cykliczne staże goju ryu
- Ponad rok temu
-
Łowy. Coroczny temat ...
- Ponad rok temu
-
Poszukuje osoby do napisania artu