a to już jakaś nowośćGuja mówi że sport jiujutsu to jest MMA light.

Napisano Ponad rok temu
a to już jakaś nowośćGuja mówi że sport jiujutsu to jest MMA light.
Napisano Ponad rok temu
"hehe...no to ładnie...szkoda, że się nie wybrałem... "
Nie masz czego żałować.
Masa kontuzji- połamane nosy, porozbijane głowy, połamane ręce, wstrząsy mózgu.
Szkoda gadać.
Wszelkich skandali które miały tam miejsce nie sposób w skrócie opisać.
Jeszcze jedno utkwiło mi w głowie:
Podczas Finału [który odbywał się na ringu] jeden zawodnik nie był w stanie kontynuować walki. Dostał nock-downa i słaniał się na nogach.
Sędziujący Prezes T. Guja nie przerywał walki.
Facet stał ledwie na nogach nie wykazywał chęci kontynuowania walki, pochylony podparty rękoma o własne kolana.
Drugi zawodnik stał i czekał aż się ten pozbiera. Na co Prezes-sędzia zwrócił mu uwagę, że nie było komendy Stop.
Więc poinstruowany podbiegł do pochylonego zawodnika i kopnął go z rozpędu w twarz.
Żeby było śmieszniej wcześniej niezdolny do walki zawodnik próbował uciec z ringu, ale kibice wpychali go z powrotem na ring. Krzycząc "Walcz Kur..a!"
Sędzia główny i zarazem prezes nie przerwał walki i nie reagował.
Widowisko było. Ale co to ma wspólnego ze Sportem, Sztukami Walki czy zawodami sportowymi ? -Nie wiem.
Poziom żenujący, żadnych rzutów, żadnych dzwigni, żadnych duszeń, nawet kopnięć na głowę jak na lekarstwo - tylko chaotyczne, bezładne mordobicie.
To były Mistrzostwa Polski w Amatorskim Mordobiciu.
Tak jak powiedziałem.
Jak dla mnie sprawą jak i tym całym śmiesznym POJ powinien zająć się prokurator.
Napisano Ponad rok temu
Martius ja Ci mogę zrelacjonować każde zawody z PZJJ ze szczegółami i materiałami filmowymi.
Napisano Ponad rok temu
NO ZDAJCIE, ŻE OBSZERNIEJSZĄ RELACJE.....ciągne was za język i NIC!
To jakaś tajemnica
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
stando-200osob to mocno przesadzona liczba
![]()
w grapplingu seniorow bylo:
-do 70kg:9
-do 80kg:4
-do 90:6
powyzej 90:4
z tego czesc startowala w sportowym jj.
150 to zblizona liczba i tak zawyzona.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No proszę
Ale jajca ....
BTW Martius....czy ty przypadkiem kilka stron wcześniej w tej dyskusji nie mówiłeś, że gdyby PZJJ mial takiego organizatora jak TG to Polska byla by potega i basta ??? 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo gdyby odpowiednia promocja dyscypliny - zawodników istniała, nikt nie miał by wątpliwości co do tego na jak niskim poziomie jest POJ i jego Miszcze. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na wszystkich zawodach zdarzają się druki... judo, bjj, kobyłka ;-) (tylko o tych piszę, na których startowałem)
Napisano Ponad rok temu
Bogumił ja Cię proszę z całym szacunkiem - tylko nie pisz że na imprezach PZJJ nie wałków sędziowskich i wszystko jest świetnie zorganizowane ...
-sędziów było 3 osoby potem z łapanki dobrano jeszcze 3 osoby (zawodnicy), tez sedziowałam (bo ktoś musiał - albo zawody skończyłyby sie w poniedziałek )
-sędziowie robili co uważali za słuszne co nie zawsze miało pokrycie w rzeczywistości czy regulaminie,
-dzieci skończyły walki ok 13 a finały były ok 19.00
Z całym szacunkiem nie zdarza się żeby...:...koles nie mial juz sily,jego ekipa nie rzucila recznika,pochylil sie pól.....i .czekal na zbawienie,sedzie glowny/tomasz.g nie przerwal walki ,drugi zawodnik sluchajac dopingu publicznosci i swoich pierd....mu kopala od dolu.wszyscy byli zadowoleni....
wpadło kilkudziesięciu karków i zaczeło napier...zawodników kibiców, od drzwi. Wykrzykiwali coś o żydach. Krzesła fruwały itd..
-dziewczyna leżała na macie przez 40minut nie mogąc oddychać nikt jej nie udzielał pomocy....
-Dopuszczone były dźwignie na kręgosłup.
Dopuszczone były nie czyste akcje na twarz. Można było dusić gołymi rękami za szyje.
-Np. czas walki był mierzony przez kibica na komórce którego Sędzia poprosił o pomiar.
jeden zawodnik walczł w swojej niby wadze ale z zawodnikiem o 20kg cieższym.....zawodnik mowi ze to nie jest jego kategoria ,a sędzia na to albo walczy w tej albo wcale
Napisano Ponad rok temu
poważne kontuzje?koleś źle wpadł po rzucie i strzeliła ręka.to wina organizatora?rozcięty łuk,podbite oko i nos to też ich wina?no kurwa
![]()
wjazd kibiców drużyny to pewnie też wina gujipewnie razem z nim z jaworzna przyjechali.
łamanie własnych zasad??jakie np?
Napisano Ponad rok temu
I o to chodzi - dlatego ja bylem zwolennikiem jezdzenia zawodnikow PZJJ na inne zawody aby pokazywali tez tam swoja klase. Niestety opinie duzej ilosci byly inne zeby wszystko bojkotowac co jest inne.
Zawodnicy PZJJ powinni byc promomani a tak zdobywaja laury - jestesmy jako kraj w czolowce europy a nikt o tym nie wie. ....poza ludzmi ktorzy siedza w temacie.
Napisano Ponad rok temu
ja piszę o jawnych wałkach wynikających z braku znajomości przepisów przez sędziów, a nie o zwyczajowych "pretensjach".na wszystkich zawodach zdarzają się druki... judo, bjj, kobyłka ;-) (tylko o tych piszę, na których startowałem)
Nie widzialem jeszcze zawodow na ktorych ktos by sie nie poczul pokrzywdzony![]()
Napisano Ponad rok temu
Połącze wszytkie organizacje JJ, BJJ itp w jeden wspólny oficjalny organizm na równych zasadach partnerskich z korzyścią dla wszytskich i będziemy mielli dopiero Imperium :wink:
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu