wspolpraca
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzi o nawiązanie współpracy z innymi szkołami.... (chyba ) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
do zabawy sztukami walki oraz doskonalenia samego siebie , nie potrzeba wielkich pieniedzy...
Do zabawy moze nie ale do doskonalenia siebie .... no coz chyba ze ktos chce sie doskonalic samemu przez 1000 lat nie korzytsajac z osiagniec poprzednikow, bez wyjazdow za granice, bez zapraszania gosci z zewnatrz bez .... sztuka walki nie jest wcale tansza od sportu jesli sie chce ja rozwijac profesjonanie a nie tylko sie w nia bawic ... 8)
Napisano Ponad rok temu
w niczym nie ujmując: to znaczy, że nie masz jeszcze opanowanych podstaw technicznych. faktycznie, należy pomysleć najpierw o sobie, zanim się zacznie mysleć o swoim klubie.posiadam 1 kyu ju jitsu
a zresztą... chyba R. Murat (lub jemu podobni) przyjmie cię z otwartymi rękami i nawet nada 1 dan. tu moje złośliwe pytanie: czy w dotychczasowej organizacji nie dasz rady zdobyć czarnego pasa, że szukasz innej?
Napisano Ponad rok temu
co do tematu z watkiem Pana Murata, wcale nie chodzi mi o to aby ktos przyjal mnie z otwartymi rekoma, czy przez fakt przynaleznosci nadal mi stopien 1 dan. zreszta wcale o tym nie wspominalem. i naprawde nie chcialem nikogo obrazic czy umniejszyc umiejetnosci adepta zwiazanego ze sportowa odmiana sztuk walki. a tak wogole ( z calem szacunkiem ) optuje raczej w tradycyjnych sztukach walki a tsunami racej taka nie jest :-)
Napisano Ponad rok temu
nie wiem dlaczego sadzisz ze nie opanowalem podstaw technicznychw niczym nie ujmując: to znaczy, że nie masz jeszcze opanowanych podstaw technicznych. faktycznie, należy pomysleć najpierw o sobie, zanim się zacznie mysleć o swoim klubie.posiadam 1 kyu ju jitsu
a zresztą... chyba R. Murat (lub jemu podobni) przyjmie cię z otwartymi rękami i nawet nada 1 dan. tu moje złośliwe pytanie: czy w dotychczasowej organizacji nie dasz rady zdobyć czarnego pasa, że szukasz innej?
Napisano Ponad rok temu
acha.... jestem takze zdania, ze nie jest sztuka "dostac 1 dan " tylko zdobyc ten stopien poprzez swoja prace...w niczym nie ujmując: to znaczy, że nie masz jeszcze opanowanych podstaw technicznych. faktycznie, należy pomysleć najpierw o sobie, zanim się zacznie mysleć o swoim klubie.posiadam 1 kyu ju jitsu
Napisano Ponad rok temu
a co oznacza stopień 1 dan? kogoś, kto już opanował podstawy i dopiero teraz zaczyna je szlifować. 1 kyu oznacza, że jeszcze nie umiesz wszystkiego, co powinieneś umieć jako uczeń.nie wiem dlaczego sadzisz ze nie opanowalem podstaw technicznych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kolega nie pochwalił się gdzie i u kogo uczył się i poznawał jj, aż do 1 kyu, a że ja babsko ciekawe (jak każda baba - prawda koledzy ) to drązyć będę z kąd kolega przybył
pozdrawiam
P.s
to absolutnie nie było złośliwe, jesteś od niedawna na forum to uprzedzam zanim się na mnie pogniewasz
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
wskutek zawirowan wokol sztuk walki w regionie w ktorym mieszkam ( gorny slask ) na ta chwile utknalem w klubie pelnym kumoterstwa i w dziwny sposob nadawanych stopni ( w tym takze STOPNI MISTRZOWSKICH) a chcac w dalszym stopniu zglebiac tajniki sztuki walki w miejscu gdzie liczy sie CZLOWIEK a nie "prywata" postanowilem rozejrzac sie za takim wlasnie wartosciowym miejscem ( bo nie sztuka jest zdobyc jakis stopien ale liczy sie w jaki sposob sie go zdobylo ) :?
Napisano Ponad rok temu
( bo nie sztuka jest zdobyc jakis stopien ale liczy sie w jaki sposob sie go zdobylo ) :?
Oj wbrew pozorom jest sztuka - wielu by chcialo miec na dyplomie asygnate niektorych osob ale wielu nigdy jej nie osiagnie i musi zadowolic sie asygnata tych co nie patrza sie na czym sie podpisuja
W jaki sposob to tydopelnienie calosci 8)
Napisano Ponad rok temu
a gdzie w tym wszystkim sztuka i prawdziwe mistrzostwo. i pomyslec, ze teraz tacy " mistrzowie" beda nauczac innych adeptow i dalej propagowac takie zwyczaje. do czego to zmierza???????
Napisano Ponad rok temu
( bo nie sztuka jest zdobyc jakis stopien ale liczy sie w jaki sposob sie go zdobylo ) :?
Oj wbrew pozorom jest sztuka - wielu by chcialo miec na dyplomie asygnate niektorych osob ale wielu nigdy jej nie osiagnie i musi zadowolic sie asygnata tych co nie patrza sie na czym sie podpisuja
W jaki sposob to tydopelnienie calosci 8)
hehe, a potem sa dziwne telefony typu "podpisz mnie i mojemu koledze cetyfikat to ci zaplacimy"
bushikatowice moglbym rzucic kilka nazwisk gdzie "egzaminator" wystawil certyfikat nie widzac "egzaminowanego"nigdy w zyciu na oczy, co wiecej w kilku przypadkach znam okolicznosci nadania tych radosnych stopni (co najmniej jeden sie kwalifikuje do prokuratury) ale...
co z tego?
acha
i przylaczam sie do prosby Renaty: napisz o sobie cos wiecej (min klub i trener dotychczasowi sa wazni),i czego oczekujesz piszac o wspolpracy
Napisano Ponad rok temu
co do wspolpracy, to szukam odskoczni od wszelkich kumoterstw, "dziwnych" zachowan oraz szukam mozliwosci dalszego rozwoju.poprostu nie bawi mnie otrzymanie stopnia dan w jakis do konca jasnych okolicznosciach...mysle ze z czasem bede mogl wyjawic wiecej na temat :-)
Napisano Ponad rok temu
a) co i rusz w tym dziale (albo w co?gdzie?kiedy?) pojawiaja sie informacje o stazach, szkoleniach, zgrupowaniach - nalezy sobie wybrac wedle zainteresowan, mozliwosci czasowych i finansowych, ruszyc tylek, pojechac, zobaczyc potrenowac, jak spasuje zlapac kontakt
w tym dziale masz cale stado instruktorow jj; sporej czesci z nich kumoterstwa, danomanii, handlu stopniami etc nikt nie zarzucil , sa tu ich namiary, nazwiska, adresy klubow (ze pozwole sobie wymienic tylko kilka nazwisk: Murlowski, Nerc, Dawidowicz, NaczajLiszkiewicz, Roslon,Jozwiak sa ludzie od Struka i Slopeckiego; przepraszam tych ktorch nie wymienilem lista zajela by pol strony)- wiec pisz privy do konkretnych osob ktore jak sadzisz moga ci pomoc w dalszym rozwoju i potem jak w punkcie a) rusz tylek, wdepnij na trening itd
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co ciekawego
- Ponad rok temu
-
kim on jest ?
- Ponad rok temu
-
hmmm i co dalej.....
- Ponad rok temu