Gdańsk - wybór.
Napisano Ponad rok temu
Cel: nieco samoobrony, bardziej wyrobienie pewnej kondycji.
Warunki fizyczne: 180 cm/97 kg (za chudy nie jestem :wink: ), trochę problematyczne nogi, zwłaszcza stawy kolanowe.
Trenowałem Kung-Fu przez półtora roku.
Mam do wyboru:
Taekwondo (klub akademicki) - bardzo pasuje mi lokalizacja (Politechnika), no i oczywiście cena. Z drugiej strony obawiam się, że nogi tego nie przetrwają.
Krav Maga - plus ze względu na samoobronę, ale dość wymagająca fizycznie (zapewne).
Kung-Fu (San Bao) - tutaj plus ze względu na wcześniejsze doświadczenia.
Chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat, oraz ewentualne propozycje dotyczące Trójmiasta (najchętniej Gdańsk Wrzeszcz).
Napisano Ponad rok temu
ps. uważam , że wyczerpałem temat
Napisano Ponad rok temu
A najważniejsze to idz na trening, pogadaj z trenerem, zawodnikami i zobacz czy Ci sie podoba. Myśle że na pierwszy trening można wejść za darmo, więc inwestujesz tylko czas.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli jesteś zainteresowany samooborną i treningiem SW bardziej jako rekreacji niż sportu to, jeżeli będziesz miał czas i chęci, wpadnij na Jasień - w tamtejszej szkole podstawowej ćwiczymy w małej grupce Okinawan Goju-Ryu Karate-Do. To stare, tradycyjne Karate, w którym raczej nie uświadczysz wielu wysokich kopnięć i innych trikasów, ale jeżeli szukasz samoobrony, wzmocnienia kondycji i ogólnej rekreacji to może Ci się spodobać Jak już pisałem, towarzystwo ćwiczących jest raczej kameralne, i prawie w stu procentach to osoby dorosłe, ale mimo to "dajemy radę"
Pozdrowienia.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Treningi w Lodzi blisko Aleksandrowskiej
- Ponad rok temu
-
potrzebna pomoc!!
- Ponad rok temu
-