Makiwara
Napisano Ponad rok temu
a ona jest klejona! jedna wartwa w te, druga wewte ( w poprzek) i jak tak sobie pomyślę jakbym w nią przyp... seiken nawet z potężnym "przypływem mocy" to mnie ciarki przeszły po plecach...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dawno temu gdy rozwaliłem z 360`ątki swój pierwszy worek treningowy w piwnicy, a nie zanosiło się że szybko będę miał pieniądze na następny powiesiłem na haku pięciolitrową butelkę z wodą w którą kopałem. Po jakimś czasie sznurek który łączył butelkę z hakiem pękł i butelka rozbiła okno w piwnicy. Owszem nie był to dobry pomysł, ale jeśli człowiek czuje nieodpartą chęć usprawnienia się, treningu, robienia czegoś byle tylko nie stać w miejscu ze skillem znajdzie taki czy inny sposób by jakoś potrenować. Nie twierdzę że nie masz racji w kwestii z lodówką, chcę tylko powiedzieć że jak człowieka do czegoś ciągnie to będzie tam brnął.
ja mam tak samo z laskami.
jak człowieka do czegoś ciągnie to będzie tam brnął
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Łyba nastepnym razem jak ci sie work potarga to użyj srebrnej tasmy izolacyjnej u nas sie swietnie sprawdzała, Wyborowa sport to zdrowie a na starosc o lasce trza chodzic :wink:
mam nadzieje, ze na starosc po tym treningu na makiwarze, bede sie podpieral jakimis dwoma mlodymi laskami
taki jest plan.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak zbajerujesz jakieś dwudziestki magiczną opowieścią o wyczerpującym treningu na lodówkowarze to na pewno :wink:
mysle, ze za 30 lat laski na bajer o makiwaro-lodowce juz nie poleca. najwyzej pomysla ze staremu sie cos ostro podupilo i ma "balagan na strychu".
chyba polece po standarcie, podjade jakas furka i zaprosze na kolacje z winkiem. a makiware schowam w bagazniku i bede uzywal jak cos nie wyjdzie jak trzeba.
chyba zaloze nowy temat - czy laski w dzisiejszych czasach leca na karate. chodzi mi o to czy bajer z karate jest skuteczny?
wracajac do tematu makiwara.
uzywalem zamiast typowej makiwary, krotkiego worka (90cm) wypelnionego w 1/3 grochem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe pytanie. Ciekawe czy ktoś to wytłumaczy stosując zasadę zachowania pędu... :roll:
niestety miłośc do karate i fizyki to rzadka kombinacja
Napisano Ponad rok temu
stosujecie jakiś medyczny specyfik po treningu na makiwara?
ja np. używam maści arnikowej
Napisano Ponad rok temu
Znam jeszcze czworo...niestety miłośc do karate i fizyki to rzadka kombinacja
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Muzyka a karate
- Ponad rok temu
-
chondromalacja kolana
- Ponad rok temu
-
treningi w wakacje -Krakow
- Ponad rok temu
-
Kyokushin i iken
- Ponad rok temu
-
British Open 2009
- Ponad rok temu
-
Nadchodzi "stójkowa" era w MMA?
- Ponad rok temu
-
Otwarty turniej K-kan Reda
- Ponad rok temu
-
Hapkido
- Ponad rok temu
-
2 seminarium wado ryu w Polsce
- Ponad rok temu
-
GOJU-RYU NA MISTRZOSTWACH ŚREMU W BJJ!!!
- Ponad rok temu