GOJU-RYU NA MISTRZOSTWACH ŚREMU W BJJ!!!
Napisano Ponad rok temu
A odnośnie Twoich uprawnień to oparłem się na informacji zamieszczonej na Twojej oficjalnej stronie , gdzie sam piszesz , że masz uprawnienia instruktora samoobrony . Jeżeli masz również uprawnienia instruktora karate lub brazylijskiego Ju-Jitsu to napisz o tym a wówczas zwrócę Ci honor . Jeżeli bowiem Twoje dzieci brały udział w zawodach BJJ to musiałeś ich fachowo do tych zawodów przygotowywać . Z kolei fachowy trening wymaga fachowej , konkretnej wiedzy a więc i uprawnień . Jeżli masz takowe uprawnienia to zgodnie z tym co zaoferowałeś - przedstaw je.
I na koniec , Tedo ja Cię nie obrażam , nie mówię czy jesteś śmieszny czy nie . Używam argumentów w dyskusji więc proszę o to samo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest psychologiem po studiach psychologii nie ma zadnego doswiadczenia w sporcie - ksiazka ta oczywiscie jest dobra i nie mozna zarzucic nieprawdy ale - gdzie tam jest napisane ze dla dobra dzieci powinno sie ich dopuszczac w mlodym wieku do zawodow ..... nie mowie o zabawach ruchowych przygotowujacych do sportu.
Nie wystarczy przeszukac internet i wkleic troche tekstow od czapki - trzeba jeszcze je dopasowac do sytuacji i uzasadnic.
Napisano Ponad rok temu
A u nas w Polsce można mieć uprawnienia instruktora Bjj???
Czy jest to w ustawie??? Myślę że nie. A czy posiadając uprawnienia instruktora sportu ze specjalnością karate schotokan można nauczyć obalać???? Czy zawodnicy Ci nie mogą startować w zawodach innych systemów?????? Czy zawodnik Kyokushin nie może startować w zawodach budokai???
Lekko się pomyliłeś
Napisano Ponad rok temu
Martius czy karatecy startujący w Kobyłce muszą być szkoleni przez instruktora karate posiadającego uprawnienia do nauczania ju-jitsu (papiery instruktorskie ze specjalizacją ju-jitsu)?
Sa to zawody otwarte i jesli ktos przestrzega przepisow moze startowac z dowolnego stylu.
Zreszta nazwa jj jest tam coraz czesciej zastepowana chyba walka wrecz lub bardziej ogolna.
Nie jestem zwolennikiem specjalizacji - uwazam ze powinny byc jedne papiery instruktora a specjalizacje co najwyzej kazdy powinien robic we wlasnych organizacjach. Tylko ogolne powinny byc tak prowadzone zeby ogolna weidza byla z kazdego systemu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm moje autorytety są złe, miałeś pretensje że nie zaglądam do książek teraz to zrobiłem, nada jest źle. Napisałem też o stymulacji(doczytaj proszę)i przemyśl całość a nie to co tylko chcesz
Nie - wybrales pierwsze co znalazles co mozesz dopasowac do swojej odpowiedzi - masz ta odpowiedzia duzo racji - ale powiem tak Wyborowa jest po Pedagogice i to dobrze wie - a ta odpowiedz nie rozwiazuje problemu starowania 5 latkow w zawodach. Tak jak i Katarzyna Rojkowska nie moze nawet sama takiej opinii wydac bez konsultacji z innymi to nie jest lekarz sportowy ani trener a opinie wydaja zespoly ludzi kompetentnych - zreszta watpie aby przychylila sie do Twojego uwazania ze start 5 latkow w zawodach kontaktowych to swietna zabawa i rozwoj dziecka
Napisano Ponad rok temu
Cóż nic CIę nie satysfakcjonuje, trudno. Pozdrawiam i na tym zakończę
Jeszcze raz miłego oglądania zdjęć
Napisano Ponad rok temu
wyobraź sobie że ja też skończyłem już pedagogikę o kurczę i metodykę(nawet zdałem egzamin na dobrą ocenę i to całkiem niedawno i cały czas muszę w tym siedzieć) ale co tam przecież to są ciency doktorzy, profesorowie, nic nie znaczący ludzie.
Napisano Ponad rok temu
To zaczyna robić się męczące myślę, że napisałem z sensem i na temat.
Cóż nic CIę nie satysfakcjonuje, trudno. Pozdrawiam i na tym zakończę
Jeszcze raz miłego oglądania zdjęć
Tedo - dasz odpowiedz kto zaakceptowal zawody dla 5 latkow jacy fachowcy lub choc znajdziesz o dobrym wplywie zawodow kontaktowych dla 5 latkow i przyznam Ci racje - Jersey juz wie ze jak ktos mnie przekona to przyznaje sie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ostatni raz
wyobraź sobie że ja też skończyłem już pedagogikę o kurczę i metodykę(nawet zdałem egzamin na dobrą ocenę i to całkiem niedawno i cały czas muszę w tym siedzieć) ale co tam przecież to są ciency doktorzy, profesorowie, nic nie znaczący ludzie.
Nie ciency - moga byc super fachowcami ale jak mnie boli wyrostek to ide na ciecie do lekarza a nie do informatyka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to nie były normalne zawody, były nienormalne bo dostosowane do możliwości dzieci
Mozna poznac metode jaka robiliscie wczesniej testy wydolnosciowe dla 5 latkow zanim stworzyliscie regulamin ?
Chyba ze to tajemnica ...
Napisano Ponad rok temu
Uświadomcie mnie, jeśli się mylę, bo mam wrażenie, że będąc instruktorem to w myśl ustawy nie można w ogóle szkolić wyczynowych zawodników. Gdzieś to chyba wyczytałem, ale pewny nie jestem......A czy posiadając uprawnienia instruktora ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czy Ty możesz podać mi autorytety mówiące o tym że rywalizacja nawet 15 latków kopiących się po głowach(nawet w ochraniaczach) jest ok, nie ma tam przeciwwskazań. Że rzuty są zdrowe dla padającego, że knockdown jest zdrowy???
Programy zawodow Zwiazkowych opiniowane sa miedzy innymi przez wykladowcow AWF - na ich podstawie robione sa tez programy mniejszych organizacji.
Przyklad - osob opiniujacych np Prof. Kalina
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Soke Eduard J. Badiang (10 DAN).
- Ponad rok temu
-
advenced karate - Oyama
- Ponad rok temu
-
wynajem salki gimnastycznej
- Ponad rok temu
-
Karate rosyjskich ulic
- Ponad rok temu
-
zlot warszawski
- Ponad rok temu
-
XXIII MISTRZOSTWA EUROPY KARATE KYOKUSHIN KIJÓW 2009
- Ponad rok temu
-
20 - 21 Czerwca - Seminarium Wado ryu w Warszawie (Raszyn)
- Ponad rok temu
-
egzaminy
- Ponad rok temu
-
Ocena wykonania kata, tradycyjni a sportowi
- Ponad rok temu
-
Shorin Ryu Zgrupowanie
- Ponad rok temu