FCK Bydgoszcz
Napisano Ponad rok temu
W skrocie: masz zawodnika wartego 100zl (sam tak napisales) ale za transport liczysz sobie 2000 czyli 20 razy wiecej. Gdybym to ja organizowal gale, to wolalbym znalezc zawodnika wartego 2000 zl i zaplacic mu 100zl za dojazd - i dla mnie zysk bylby wiekszy (lepszy zawodnik) i dla niego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ja juz wole amatorke i zeby zawodnicy dostawali polowe tego co potrzeba na te 'fure' .
Napisano Ponad rok temu
Ale u nas każdy chce wszystko i od razu. W ten sposób do niczego nie dojdziemy. Poza tym wieczna wojna między organizacjami a nawet wewnątrz jednej i tej samej organizacji nie wróży polepszenia się sytuacji. W Polsce znam tylko nieliczne osoby które działają ogólnie w imię sportu a nie własnej kieszeni/osoby. Mają dobre chęci ale niestety zero wsparcie. Wręcz blokuje się im możliwości rozwoju!
Napisano Ponad rok temu
trzeba sie szanowac bo poki bedzie rynek dla tych co walcza za 1tys zl to beda gale i nic nie pojdzie do przodu ja pamietam gale w 2004 roku w full w pchraniaczach za 1tys i co 5 lat minelo i walkii nadal po 1 tys bez ochraniaczy wiec ile bedziemy sie przebijac?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście mowa tu o Muay Thai bo w Kicku nie ma klas. Uważam że powinien być regulamin co do stawek za walki zawodowe. Wtedy jak ktoś chce organizować galę wie ile musi zawodnikom zapłacić a nie tak jak to jest obecnie. Jeden przekupuje początkujących dając im 2000-3000 za walkę w ochraniaczach ( wtedy we łbach się takim zawodnikom przewraca ) a inny chce żeby Mistrz Świata walczył za 500 zł zawodowo...obraz sportów walki jest taki sam jak w każdej innej dziedzinie w naszym pięknym kraju. Czy to polityka, służba zdrowia czy szkolnictwo: jest burdel, każdy robi co chce, pieniądze i talenty są marnowane...
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z calym szacunkiem dla wszystkich pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Cypis ale trener MT również musi znac się na boksie :wink:
A ja się nie zgodzę :-) Tzn zgodzę ale po części. Zobacz jak boksuje się w muay nie ma typowych wymian bokserskich jest albo kopanina plus pojedyńcze ciosy albo klincz. Jest niby jakies boksowanie ale boksem tego bym nie nazwał. Już kickerzy wyraźnie lepiej na boksie się znają bo tam klinczu nie ma i jest więcej wymian bokserskich. Ale z kolei i ten boks w kicku a prawdziwy boks to duża różnica. I nie chodzi tylko o to że ten dzieli czas na ręce i nogi i dlatego gorzej boksuje (bo i to jest fakt) ale jest kupe innych szczegółow i tricków których wogle z kicku się nie ćwiczy.
Napisano Ponad rok temu
A ja się nie zgodzę :-) Tzn zgodzę ale po części. Zobacz jak boksuje się w muay nie ma typowych wymian bokserskich jest albo kopanina plus pojedyńcze ciosy albo klincz. .Cypis ale trener MT również musi znac się na boksie :wink:
nie wiem czegoś się naoglądał , ale polecam walki Ramona Dekkersa, będziesz wiedział jak wygląda dopracowane Muay Thai.
niestety ale MT bez technik bokserskich (jak opisałeś klincz i pojedycze ciosy) to padaczka. Taką padaczkę własnei często uskutecznia się pod ta nazwa , czesto jezszcze nazywając to "Prawdziwe Muay Thai" ale to jest jedynie prawdziwa padaczka.
Kickboxingu wogole nie lubie, jak już to albo boks albo Muay Thai (w MT oczywiście jest więcej technik ręcznych: backfist, łokcie, wloty itp ale boks to boks)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
FCK tu najwyrazniej nie zagląda jest bardzo zajęty jak prowadzi pare sekcji jednocześnie..istnieje możliwość ze się rozdwoił albo inna grupę prowadzi ktoś inny , zadzwoń to się dowiesz
Napisano Ponad rok temu
Dlatego chce wiedziec kto będzię prowadził treningi na tym osiedlu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przynależnośc organizacyjna
- Ponad rok temu
-
Kurs sędziowski Muay Thai, K 1 Kraków
- Ponad rok temu
-
Dystans - poradźcie
- Ponad rok temu