Puchar Europy Oyama Karate Bydgoszcz 2009
Napisano Ponad rok temu
..... wydolnością, cardio
Po jeden walce bym leżał martwy z wycieńczenia Trzeba by się przygotować
Napisano Ponad rok temu
No co ty przeciez sa najlepsi bo pisza wszedzie trenuj z najlepszymi w propasgandzie
Napisano Ponad rok temu
PS. Japoniec był w kat .do 80 kg i przegrał pierwszą walkę z późniejszym brązowym medalistą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kłamiesz kłamiesz i tylko potwierdzasz ,że tam wszysycy kłamią a dlaczego ? bo Tezuka nie jest w Oyama i przestań kłamac jak twoi sensei. Imprezka na medal tylko shinfojo napisał prawdę bali się,że medale trafią dla ludzi z poza Oyams karate jak było to na innych otwratych zawodach Pucharu Polski - czytałem wyniki z 3 lat i radzę Ci też się z tym zapoznać]Po pierwsze ludzie patrzcie jaka była nazwa zawodów. PUCHAR EUROPY OYAMA IKF. To, że nie wystartowali przedstawiciele z IKO1,2,3, czy też shinkyoku, to chyba dlatego że nie należą do tej organizacji. Poza tym z tego co wiem to Dyduch współpracuje z 6 innymi stylami karate w Polsce i zawsze wysyła do nich zaproszenia ale to już brocha tamtych że nie startują. A komentarze kogoś tam, że medale dla zawodników były już z góry ustawione to jest lekka przesada, poziom w takich zawodach (nie tylko oyama ale też innych organizacji) jest tak duży, że w zasadzie każdy z medalowych pozycji mógłbyć pierwszy. Chciałbym też wspomnieć, że kadra OYAMA jeździ na zawody do innych krajów(Holandia, USA, KAnada) i tam wygrywają z przedstawicielami innyvh stylów walki bez swoich sędziów i też wygrywają. Nie obrzucajcie błotem dobrych fajterów tylko dlatego że nie mogliście wystartować w tych zawodach.
PS. Japoniec był w kat .do 80 kg i przegrał pierwszą walkę z późniejszym brązowym medalistą.
Napisano Ponad rok temu
Nikogo nie podejrzewam o tchórzostwo.
Uważam też, że każdy ma prawo w swojej organizacji prowadzić taką politykę jaką uważa za stosowną.
Oczywiście jak napisałem wcześniej szkoda, że taką decyzję podjeto i tyle.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nikt nie narzeka na Oyama, tylko co najwyżej dyskutują o jakimś konkretnym przypadku. To ze polski związek karate wszystko neguje to normalne, nie ma się co przejmować.
Poul jest przecież Oyama i nikt nie powie, że to co robił byłe złe. Nie o to chodzi.
Krytyka zawsze dotyczy organizacji. Shindojo tylko powiedział, że żałuje, że jego zawodnicy nie mogli wystartować. Nie krytykował tego z innych powodów. A, że przy okazji pożartował, co z tego
Napisano Ponad rok temu
A co do zawodow na swiecie to jak startuje 3 awodnikow w kategori to zawsze jest emdal
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byłem na kilku turniejach i było dozwolone naciaganie i trzymanie...oczywiście nie do przesady...
Może fachowiec z OK skomentuje?
Poul?
Być może jestem w błędzie...albo przepisy sie zmieniły...?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Techniki zabronione w walce sportowej:
...
c) łapanie, klinczowanie, zahaczanie, ciągnięcie lub szarpanie za karate-gi oraz głowę
...
h) ciągnięcie za karate-gi karateki z jednoczesnym uderzeniem lub kopnięciem
Napisano Ponad rok temu
jeden raz startowalem w trnieju OK . Lalem ojamasa az gwizdalo i skasowali mnie za czymanie . A co mialem robic jak ojamasa nie moglem dogonic tak sp... mo macie ? I on wygral nawet medal dostal. I za to was nie lubie .
A co do zawodow na swiecie to jak startuje 3 awodnikow w kategori to zawsze jest emdal
Ztego co wiem to każa organizacja która zaprasza na turniej przesyła zaproszenie wraz z regulaminem, trzeba go tylko dobrze przeczytać, a przedewszystkim zrozumieć.
Raz Ci coś nie wyszło i masz pretensje do całego świata. Tak mi się wydaje że brak ci jeszcze doświadczeniai obycia z matą. Nigdy tak nie zachowuje się zawodnik któ regularnie walczy. Nie pamięam takich zawodów coby żekomo było 3 w kategori na świecie, a tym bardziej w Polsce. Masz jakieś dziwne wiadomości, albo ja się myle.
Sztuką jest wygrać,ale jeszcze większą przegrać i przyjąć to z godnością.
Wdzę że jeszcze dużo nauki przed Tobą. Życze powodzenia i wiary w siebie, mniej złośliwści
więcej pracy, na jednym turnieju świat się nie kończy.
Napisano Ponad rok temu
-wyczuł Cię ,że jesteś silniejszy i lepiej kontrolował walke. Mogłeś wygrać, gdybyś go zmusił do ucieczki z pola. Sędziowie uznali by go za pasywnego. Zrobiłeś to przed czym ostrzega i co neguje wyborowa-bezsensowna wymiana (słabszy przegra). Chyba, może się myle, ale podoba mi się bardzo idea walki propagowana przez Wyborową. :wink:A co mialem robic jak ojamasa nie moglem dogonic tak sp... mo macie ?
Napisano Ponad rok temu
Większość walk w Knockdown to bezmyślna batalia po brzuchach niestety.
Gdy pojawia się technika i strategia te walki stają się piękne
Napisano Ponad rok temu
Korda teraz w wiekszości styli knockdown walka nie polega na tym aby wdawać się w zabójczą wymianę. Wygra ten, który ma bardziej wytrzymałe uda etc.
Zejścia z linii ataku, precyzyjne wejścia w tempo, timing. To sie teraz liczy. A Twój przeciwnik może poprostu widział, że jestes silniejszy i ponieważ był szybszy, lepszy technicznie nie wdawał sie w wymiane, która mogłaby się dlań źle skończyć. Nie widziałem przebiegu tej walki, więc tylko przypuszczam. W turniejach nie mozna sobie pozwolić aby przeciwnik obijał Twoje ciało. Taka taktyka powodowała, że w MŚ w Tokio przez wiele lat nie wygrał niejapończyk. Tak uważam. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No to co to bylo. Kicha sedziowania. Dla swoich.
Ale dobra , co mi tam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
podoba mi się bardzo idea walki propagowana przez Wyborową. :wink:
Wyborowa jest moim wzorem . Mysli tak jak sie powinno myslec w karate i co msli to pisze nikomu nie slodzi i tepi karykatury w karate.
Bede tak samo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Projekt nowej ustawy o sporcie
- Ponad rok temu
-
Potrzebuję pomocy
- Ponad rok temu
-
SEMI KNOCK-DOWN dla dorosłych, szukam informacji
- Ponad rok temu
-
Turniej Enshin Karate - Sabaki Challenge
- Ponad rok temu
-
sosai,kancho, renshi itd
- Ponad rok temu
-
Jaka formuła zawodów w okinawskim GoJu-ryu?
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Polsce są kluby Karate dla osób po 30-ce
- Ponad rok temu
-
IKO 1 Kyokushin Kaikan będzie IKO Ichigeki
- Ponad rok temu
-
gdzie w Kakowie karate rekreacyjne dla ludzi po 30-stce
- Ponad rok temu
-
Shinbudo Karate