Magda Jarecka vs Marta Niewczas :)
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej moim zdaniem wypadla Boczarska (!) poniewaz ladnie i skladnie sie wypowiadala i kilka razy podkreslila, ze ona sie kravki uczyla na potrzeby filmu i bardzo prosi by nie robic z niej eksperta... swoja droga dosc tani chwyt zapraszac taka „gwiazde”, ktora 3 miesiace chodzila na treningi a teraz sie ja przedstawia jaka „walczaca” kobiete. Jarecka calkiem fajnie wyszla, ale dla osob, ktore nie maja pojecia o SW raczej dosc niejasno mowila (walka w parterze, klincz to jednak pewien zargon :wink: ) . wiem, czepiam sie...
Marta Niewczas... troche o niej slyszalam, ale sprawila wrazenie osoby bardzo wywyzszajacej sie w akurat tamtym towarzystwie. Klatka kojarzy sie jej z kanarkiem... spoko, szczegolnie, ze uprawia karate bezkontaktowe :wink: nie podobalo mi sie to. Ale coz, fajnie, ze taki program byl, szkoda, ze znowu jakies niefortunne porownania i jednak troche pobieznie potraktowany temat.
Napisano Ponad rok temu
Takich jak ja może być więcej. Ale są też takie, które zostały chyba na poziomie tych 13 lat i nadal imponuje im siła i agresja. Nie sądzę, Laser, aby takie Cię pociągały. Choć co człowiek, to gust
hehehe, nie no, jasne, takie nie, ale nie do końca o to mi chodziło. Można traktować walke nie jako silę i agresję. Można zupełnie inaczej, dlatego użyłem słowa walka a nie bójka jak kolega przede mną
Napisano Ponad rok temu
Uzupełniając jeszcze wypowiedź Malty dodam, że osobiście uważam za dość niebezpieczny kierunek wytyczony pytaniem "czy masz chłopaka?". Szczęście akurat, że kogoś miały. Bo raz: gdyby nie miały, to o czym niby miałoby to świadczyć? A dwa, że jest to zawsze pytanie kłopotliwe, niezależnie od stanu posiadania - zwłaszcza w takim kontekście. Dobry smak - owszem, ale stereotypów nie lubię. Z jednej strony - jak nie ma, to znaczy, że jest do bani. Z drugiej, jak ma za dużo, to też coś z nią nie tak, pewnie żaden nie wytrzymuje. Taka zabawna, małomiasteczkowa mentalność. Ale to raczej nie miejsce na dyskusje antropologiczne, więc na tym skończę I tak sprowadza się to do wspominanej już nieudolności przeprowadzenia tego programu.
Sam kanarek na mnie wrażenia nie zrobił. Trochę inaczej to odbieram. Może chciała dać po prostu do zrozumienia, że jest ignorantką w dziedzinie walki w klatkach i tyle.
Napisano Ponad rok temu
pytanie "czy masz chłopaka" mnie też rozwaliła, ja bym chciała widzieć ich miny, gdyby odpowiedziala którą "nie, mam dziewczynę" kolejny natłok stereotypów i daleko idących wniosków murowany
Napisano Ponad rok temu
Zresztą to tylko gdybanie, bo 90% nie ma w sobie... hmmmm... jak to nazwać? Ducha walki? Dlatego faceci czekają na sparingi z utęsknieniem, a panie traktują to jako przykry obowiązek. Mężczyźnie jest o wiele łatwiej wzbudzić w sobie chęć rywalizacji, czasowo uznać kolegę z treningu/drugiego zawodnika, za swojego rywala, a nawet wroga.
PS:
Każdy ma jakiś fetysz. :wink:osz kurde, to ja wam powiem, że jak zobaczyłem moją obecną zonę podczas kumite to się zakochałem. Czy to zboczenie??? :)
PS2:
Wręcz przeciwnie, też nie odniosłem takie wrażenie. Na przykład ilu ludzi wie czym różni się brazylijskie jiu jitsu od zwykłego?Najlepiej moim zdaniem wypadla Boczarska (!) poniewaz ladnie i skladnie sie wypowiadala i kilka razy podkreslila, ze ona sie kravki uczyla na potrzeby filmu i bardzo prosi by nie robic z niej eksperta... swoja droga dosc tani chwyt zapraszac taka „gwiazde”, ktora 3 miesiace chodzila na treningi a teraz sie ja przedstawia jaka „walczaca” kobiete. Jarecka calkiem fajnie wyszla, ale dla osob, ktore nie maja pojecia o SW raczej dosc niejasno mowila (walka w parterze, klincz to jednak pewien zargon :wink: ) . wiem, czepiam sie...
PS3:
Patrząc na Martę Niewczas przypomniał mi się sławetny wywiad z Richardem Muratem.
Napisano Ponad rok temu
Chociaż popatrzcie jak te panie z wywiadu siedzą, teoretycznie to ta pani z mma powinna być największą chłopczycą a tymczasem ona jest bardzo kobieca i urocza natomiast nie każda z pań tam taka jest;)
Napisano Ponad rok temu
Co jest męskie a co żeńskie ?
Napisano Ponad rok temu
Mężczyzna ma polować, rozpalać ogień, bronić stada a kobieta wychowywać dzieci oprawiać skóry itd
Żartuję oczywiście, wykazu takiego nie ma ale w pewnych sprawach są nieformalne podziały na kobiece i męskie sprawy
Napisano Ponad rok temu
męskie:
-bokser
-robotnik budowlany
-ochroniarz
kobiece:
-tancerka np. baletowa
-przedszkolanka
-fryzjerka
Napisano Ponad rok temu
Co ja teraz zrobię !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja tam uwielbiam wrażliwych, gotujących i zmywających naczynia mężczyzn
troche sie role w dzisiejszym swiecie pomylily, ale to najlepszy przyklad do czego prowadzi emancypacja.
ja nie lubie kobiet ktore wykonuja ciesielska robote i w zebach prostuja gwozdzie. ale jak maiaja goralki. kobieta jest nie po to zeby ja rozumiec tylko po to zeby ja kochac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UECHIRYU?Pytanie-pomoc!!!
- Ponad rok temu
-
Uechi-ryu
- Ponad rok temu
-
UECHI-RYU - SEMINARIUM CZĘSTOCHOWA
- Ponad rok temu
-
Jissen - Numer 4
- Ponad rok temu
-
RELACJA ZE ZGRUPOWANIA OKINAWAN GOJU-RYU KARATE W ŻARACH
- Ponad rok temu
-
Przejście z muay thai na karate
- Ponad rok temu
-
Artur Hovhannisian Kyokushin - IKO 1
- Ponad rok temu
-
Knockdown Karate -> praca
- Ponad rok temu
-
International Budo Association
- Ponad rok temu
-
Jeszcze karate, czy juz herezja kickbokserska...
- Ponad rok temu