Jeszcze karate, czy juz herezja kickbokserska...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piękny i głęboki opis by na to wskazywał
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wiesz, w Golden Glory karate to on nie ćwiczy ekspercie
a Ty trenujesz w Golden Glory
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bracia G. też już przeszli do thaiboksu , na ch... im to całe brazilijskie jujitsu, miesiąc kopania po kostkach z trzymaniem ekranu z ręcznika i wszystko opanowane. Trenuje w sekcji bokserskiej z trenerami od taja ale żaden takich bzdur nie gada, oni tacy jacyś na poziomie. Ignashov musi być z Fudokanu, albo jakiś wyrzucony z Oyama karate, frustrata, ignorant, wichrzyciel Ignashov na króla
Napisano Ponad rok temu
Ignashov na króla
Swoją drogę ciekawe czy wie kto powiedział słowa w jego sygnie. I że kickboxing na początku nazywał się fullcontact karate...
Napisano Ponad rok temu
Ignashov mam nadzieję, że potraktujesz chwilowy wzrost popularności z przymrużeniem oka
mi osobiscie sie podobaja jednak jesli Ty masz coś przeciwko powyższym "aktom uznania" daj znać to usunę je.
tymczasem wracamy do tematu.
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie karate to tradycja kultywowana przez miliony podobnych sobie ludzi na świecie, to pewien sposób bycia. Nie ważne czy walczysz w semicontact czy knockdown, ważne że chcesz być najlepszy w tym co robisz, ale jeśli zamykasz się na jakieś techniki, tylko dlatego że nie mieszczą się w kanonie, to znaczy że nie rozumiesz drogi którą obrałeś.A wiec wracajac do tematu mozna powiedziec ze wspomniany powyzej Semmy, czy tez raczej shihan Semmy to swietna ilustracja naszego tematu: "jeszcze karate czy juz herezja kickbokserska". Wychowanek Ashihara Karate, Mistrz Swiata K1 i Pancrase, Dyrektor Techniczny Sei Budokai. Nie ma chyba drugiego tak wszechstronnego zawodnika jak on. Postac naprawde warta uwagi, czlowiek nietuzinkowy, godny szacunku i dobry wzor do nasladowania!
Napisano Ponad rok temu
Król idzie odpocząć
na spoczynek wieczny
umarł król, niech żyje król!!
Napisano Ponad rok temu
To tylko żart, co? Bo jeśli nie, to pozostaje mi jedno pytanie: "KI DIABEŁ?!" 8OJestem zawodnikiem Combat Shotokan i Ninjutsu Aikido 8)
A to drugi żart, prawda?Jeżeli chcesz być najlepszy ( najlepiej walczyć) to tylko full i najlepiej style wymieniane ciągle przeze mnie.
Napisano Ponad rok temu
I ostatnie takie spostrzeżenie:kanon tak (być może do pewnego momentu, potem Jan)w kwestii treningowej, kanon nie jeżeli chodzi o kwestie techniczne.Jeżeli ktoś ogranicza techniki to znak , że ma niepełną wiedzę.
-pozdrawiam i idę jak co sobotę polowkikować (ale nie z szowinistami najlepszymi na świecie)
Napisano Ponad rok temu
lowkicki
a kopnięcie boczne na kolano
czyż lowkick w karate nie stanowi zastąpienia techniki skutecznej, ale niesportowej
na rzecz kopnięcia bardziej bezpiecznego, a więc sportowego?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shidokan Pułtusk
- Ponad rok temu
-
Shidokan Warszawa
- Ponad rok temu
-
Łączmy się w bólu [*]
- Ponad rok temu