Uciekać w stójce i punktować prostymi :roll:
Bronić się technicznie w parterze :roll:
Tak jak ktoś powyżej zauważył, niewiadomą jest psychika Pudziana. Uważam że sobie z tym poradzi.
Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Kubuś Puchatek napisał
Odniosę się do tej części tylko. Też sparowałem (ważąc 95kg) z 60kg chłopakami, których nie mogłem skończyć. Ale pamiętam jak przyszedł 110kg gostek po samej siłowni. bite 5 minut nie byłem w stanie się ruszyć, mimo że on mnie też nie skończył, to po randori czułem się jak ścierka do maty. W tej sytuacji pan Najman nie wytrzyma, bo nie będzie to walka z pierwszym lepszym burkiem z pod siłowni. Przykład Royca? Bez przesady(...)
Kiedy zaczynalem swoja przygode z bjj, nadal mialem taki rekord na klatke, ale rozjezdzali mnie jak chcieli 60 kg zawodnicy, ale z umiejetnosciami walki. Kiedy juz sie troche nauczylem bjj i mma - sparwowalem z goscmi po 100 i 120 kg z wynikami grubo ponad 200 kg na klatke, nie przegrywalem, choc nie twierdze, ze masa i sila nie sa atutami, ale jesli nie ma sie pecha - wygrywa ten z umiejetnosciami walki. Zaden mi zeber nie polamal.
Tak, ze sadze, ze jesli ma sie na tyle wytrzymalosci, zeby wytrzymac chwilowy opor bardzo silnego, ale slabszego technicznie przeciwnika - to sie wygrywa. Przykladem jest Royce Gracie, nie sadze, zeby bral na klate nawet 100 kg, w czasie swoich sukcesow w klatce.
K_P
Napisano Ponad rok temu
1. To nie jest walka bokserska....Kiedy zaczynalem swoja przygode z boksem [...] (7 krotny mistrz Polski w boksie w wadze okolo 60 kg) [...] by z latwoscia mnie nakautowal w walce bokserskiej...
Tu chłopaki startują z tego samego poziomu umiejętności.Kiedy zaczynalem swoja przygode z bjj...
Cytat
W parterze Pudzian nie jest słabszy technicznie.Tak, ze sadze, ze jesli ma sie na tyle wytrzymalosci, zeby wytrzymac chwilowy opor bardzo silnego, ale slabszego technicznie przeciwnika - to sie wygrywa.
Cytat
A ja słyszałem, że bracia Gracie nie zaniedbywali treningów z ciężarami....Przykladem jest Royce Gracie, nie sadze, zeby bral na klate nawet 100 kg, w czasie swoich sukcesow w klatce...
Cytat
Jasne. Sam się dziwię jak ktoś może zestawiać tych dwóch zawodników....Pudzian nie ma umiejetnosci walki na ten moment, na jakims profesjonlanym poziomie. I nie mozna go porownywac do Lesnara zapasnika jednak.
Cytat
...Jesli chodzi o dzwignie na stawy, to trzeba umieć ją założyć. Początkujący raczej jej nie stosują w MMA....Jesli chodzi o dzwignie na stawy. Dobrze zalozony klucz na stope, lamie ja jak zapalke niezaleznie od wagi i sily posiadacza stopy...
Napisano Ponad rok temu
Najman choc jest slabym bokserem w skali Europy, to jednak jest nim i by rozjechal w boksie kazdego forumowego zawodnika.
Jesli chodzi o dzwignie na stawy. Dobrze zalozony klucz na stope, lamie ja jak zapalke niezaleznie od wagi i sily posiadacza stopy.
Wystarczy dobrze przylozyc sile, by nawet polamac balacha reke komus takiemu jak Pudzian ( z obliczen wynika, ze jest do tej techniki potrzebna sila... 8kg). Budowa stawow jest taka sama dla wszystkich, a na szczece nie ma miesni.
K_P
Napisano Ponad rok temu
budo_Cypis napisał
właśnie tak. Najman ma duży atut w postaci przyzwyczajenia do tego rodzaju gry i doświadczenia ringowego. jest kiepskim bokserem, ale nie będzie bił się np z Małchasjanem czy innym starym repem z mma, tylko z amatorem, który na dodatek do tej pory robił tylko uderzanie. chyba, że Pudzian to talenciarz także w MMA i od pierwszej minuty debiutanckiej walki będzie myślał co robi, a nie leciał na odruchy.A co Najman może zrobić aby to trwały dłużej niż te 2 minuty
![]()
Uciekać w stójce i punktować prostymi :roll:
Napisano Ponad rok temu
budo_Osadnik napisał
tak mnie zastanawia czy walka nie jest ustawiona?tak jak była goloty z adamkiem
Rozumiem,że masz te inf.z pierwszej ręki? Jeśli tak to napisz coś więcej,napewno wielu to zainteresuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jakas nasza na stanie :wink:
Obiecany trening M.Najmana:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak mnie zastanawia czy walka nie jest ustawiona?tak jak była goloty z adamkiem
Rozumiem,że masz te inf.z pierwszej ręki? Jeśli tak to napisz coś więcej,napewno wielu to zainteresuje.
informacje nie sa z pierwszej reki.jakby nie patrzył adamek to połowa gołoty i jednym dobrym trafieniem andrew załatwiłby sprawe.po drugie z tego co pamietam gołota jadł przed walka...daje do myślenia co nie?.po trzecie don king.no i teraz dochodzimy do moich nie pewnych informacji...podobno golota przed walką wpadł do warszawskiej gwardii.rozmowa:no to andrzej w końcu możemy na ciebie stawiać,andrzej:zapomnijcie...
Napisano Ponad rok temu
No biorac pod uwage, ze byl kiedys wice-mistrzem Polski w kick-boxingu(jesli wierzyc Wikipedii), to trudno tak do konca powiedziec, zeby nie umial kopniec...
Ja bede stawial na Pudziana, ale prawde mowiac w tej walce wszystko moze sie zdarzyc. Moze Najman wielkiego doswiadczenia jako bokser nie ma, ale jednak KO zafundowac zawsze moze... Mysle, ze duzo moze zalezec od tego, czy Pudzian bedzie sie na poczatku dlugo czail i da szanse Najmanowi na wyczarowanie czegos, jesli postara sie szybko sklinczowac i obalic, to walka raczej bedzie jego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:wink:Pudzian to strongman i do tego pieciokrotny mistrz świata, ale myślę, że na Najmana wystarczy.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu