Re: Pudzian w ... MMA !!??
A moze zdecyduje po prostu twardosc szczeki? Juz nie jeden zawodnik polecial na glebe z tego prozaicznego powodu iz dostal lewy czy prawy na szczeke. Na nokaut nei ma silnego, kwestia tylko trafienia.
Najman musi rozwazyc ze MMA to nie boks i rekawice sa mniejsze i lzejsze i nie amortyzuja tak ciosow jak w boksie, wiec jak go Pudziowski trafi to moze byc mu bardzo smutno. Do tego facet ma dziwny sposob boksowania - ogladalem jakies jego walki i zauwazylem ze on zawsze jakby ignoruje przeciwnika swa postawa, przyjmuje cepy na leb zamiast ich unikac itp. To go moze zgubic tym bardziej, ze to nie boks tylko powazniejszy (juz) sport.
Pudzianowski z kolei jak dla mnie jest przereklamowany z sila. Mialem okazje bic sie w zyciu wiele razy i zauwazylem ze najwieksze znaczenie ma doswiadczenie i psychika. Czy Pudzian podola wyzwaniu, kiedy ma przed soba jakby nie bylo zdeprymowanego przeciwnika, ktory ma malo do stracenia (Najman jak przegra to jest jeszcze bardziej w dupie niz teraz)? Nie wiem - Pudzian przyzwyczail sie do wygrywania i do przewodzenia inym zawodnikom, tymczasem w ringu bedzie sam na sam z przeciwnikiem. Czy jest szybki? Trudno mi powiedziec, ale nie bedzie szybszy od Najmana, ma za duzo miesni i nie trenowal pod katem refleksu, szybkosci itp. Nie zdziwie sie wcale jak dostanie ze dwie piguly i zacznie sie kulgac jak Golota z Adamkiem (notabene tragiczna walka - nudy na pudy ogladanie jak jeden ucieka przed drugim, bijac go z doskoku a tamten niewiele robi).
Kto wygra?
Trudno typowac - obaj maja pewne walory i pewne wady. Walka w parterze to zdecydowana przewaga Pudziana, jest ciezszy a Najman nie zna sie na walce w parterze, przez parenascie tygodni niewiele da sie wytrenowac. Stojka. Cholera wie, ale tez Pudzian jest wiekszy i silniejszy, jak ma wicwiczony cios to moze znokautowac Najmana calkiem szybko. Najman ma wieksze doswiadczenie i zna sie na rignowym cwaniactwie, Pudzian doswiadczenia ringowego nie ma a to co zna ze zawodow silaczy na nic mu sie nie przyda.
Zatem jak dla mnie obaj maja swoje ataty, ale jednak Pudzian ma przewage, poniewaz Najman nie jest dobrym bokserem. Stawiam na Pudziana, ale nie zamierzam tracic na niego kasy