Ile MISTRZA w "miszczu" - tradycja a skuteczność
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I nie ja chcę się sprawdzić - bo za stary jestem na to, więc albo będziesz nadal wylewał peany w tym topicu, albo przyjedziesz - zwyczajnie! Ja nie leję wody, to może mój 3 - 4 ty post w tym temacie - Twój kolejny który będzie? Uwierz, to nie ja mam problem, tylko Ty ;o)
Mnie nieskuteczne wg. Ciebie Karate wiele razy ratowało przysłowiową dupę, i to w sposób, którego byś się nie spodziewał... Może właśnie dlatego, że to rozumiem, jest jak jest, i jestem kim jestem... Zaproszenie ponawiam... Walczmy - na ulicy, w mrozie, na oblodzonej ulicy... wiesz, żeby było "skutecznie"... Sala w łodzi na pewno śmierdzi - ja to oleję, ale Tobie może przeszkadzać... Wcześniej poderwij mi kobietę, a ja ukradnę Ci samochód - grunt to real... Chyba nie zrozumiesz przesłania....
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
walczcie w terenie. np. na polanie w lesie z dala od ciekawskich, nie ma dużego mrozu, najwyżej będzie błoto...
karateka "tradycyjny" może wybrać tradycyjną broń stylową, czyli nunczaku, sai, tonfę lub kij, wedle gustu, o ile jego styl bazowy obejmuje walkę bronią, walczy bez ochraniaczy...
zawodnik mma może, jak chce, założyć szczękę, rękawice do mma, suspensor i ochraniacze kolan...
Napisano Ponad rok temu
... stał sie jednym z pionierów mma w Polsce Obecnie uważany jest za jednego z najwiekszych ( dla niektórych najwiekszego) fachowca w dziedzinie mma w Polsce i w ogóle jeśli chodzi o realna walke Należy również do najlepszych organizatorów gal mma Jest dziennikarzem i w wielu czasopismach odnośnie SW znajdziemy jego teksty ....
dlatego zachwala mma - zresztą logiczne, że każdy swój styl promuje kosztem innych
"każda liszka swój ogonek chwali"
nie prowokój, bo zaczną wklajać teksty jakiś nawiedzonych miszczów, z których każdy będzie twierdził, ze jego styl jest najlepszy na świecie, a wszystkie inne są do dupy, zaś oponenci to głupcy i w poprzednich żywotach byli świniami nieczystymi...
Napisano Ponad rok temu
propozycja
walczcie w terenie. np. na polanie w lesie z dala od ciekawskich, nie ma dużego mrozu, najwyżej będzie błoto...
karateka "tradycyjny" może wybrać tradycyjną broń stylową, czyli nunczaku, sai, tonfę lub kij, wedle gustu, o ile jego styl bazowy obejmuje walkę bronią, walczy bez ochraniaczy...
zawodnik mma może, jak chce, założyć szczękę, rękawice do mma, suspensor i ochraniacze kolan...
z tego co sie orientuje to kibole na to mowia USTAWKA
proponuje na kamienie, albo kulki z lozysk w dystansie, a poblizej na maczety.
no i ze spiewem na ustach:
.... (Tu wstaw nazwe "ulubionej" druzyny) to ku...wa, ..... bic trzeba,
kto bije ..... idzie do nieba.
Napisano Ponad rok temu
Mistyk rozwaliłeś mnie swoim postem Nareszcie jakiś wojownik... Internetowym fajterem to jesteś ty Mistyku Moja waga aktualnie 95 Czekam drogi Shodanie :roll:
Po co piszesz, że karate jest nieskuteczne, nie pisz, działaj, idź do jednej sekcji pokaż
co potrafisz, wystartuj na zawodach itp. Działaj w realu, a nie na forum intenetowym, bo to żadne działanie, nikogo nie obchodzi co piszesz, bo walkę w SW wygrywa się nie na słowa, ale w działaniu. Działaj człowieku, jak masz misję, i wiesz, że tylko twoje MMA, thai, boks, kickboxing jest najlepsze, może staniesz się sławny, może w końcu twoja nieposkromiona ambicja udowodnienia innym, że żyją w fałszu, i iluzji, stanie się PRAWDĄ i ty staniesz się nowym mesjaszem w świecie SW.
Napisano Ponad rok temu
...
proponuje na kamienie, albo kulki z lozysk w dystansie, a poblizej na maczety.
...
ale ani w mma ani w karate nie ma ćwiczenia walki w dystansie na rzucane kamienie
za to w karate jest trening bronią
a w mma używa się ochraniaczy
więc można to tak skonfrontować: karateka z bronią stylową kontra zawodnik mma w sportowych ochraniaczach
no i wyjdzie który jest lepszy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. dla mnie kolejny troll ktory powieksza swojego e-penisa poprzez pieprzenie glupot, sport a walka realna to 2 rozne bajki i tego nie da sie skonfrontowac
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jeszcze raz.
Wiesz maniaku dlaczego zawodnicy semi kontaktu i knockdanu prawdopodobnie by przegrali na zasadach k1 z kickbokserem albo z muai thajowcem?
Z tego samego powodu dla którego by mujtajowiec i kickbokser przegrali wali na zasadach karate...
I jedni i drudzy w walce mma dostaną prawdopodobnie od chwytaczy, tylko karatecy będa mieli ciut większe szanse, bo elementu rzutów i chwytów w karate zawsze były.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak konkretnie widzisz ten sparing mma kontra karate
1. gdzie, w jakich warunkach,
2. jakie zasady, zakazy, ograniczenia
3. jaki sprzęt, ochraniacze
4. gwarancje nie skierowania przeciwko zwyciezcy scigania, ubezpieczenie od urazów, sekundanci, sędziowie, itp.
postawiłbyś mma przeciwko tonfom???
Napisano Ponad rok temu
No i wyszło, że poćwiczymy. W stójce zabić się nie dałem, ale lekko nie było, nie powiem. Ale zaproponowałem, aby można było stosować tez nie techniki jak podcięcia i obalenia.
No i kurde, te prymitywne techniki rodem z "niekontaktowego" karate wchodziły w chłopaków jak w masło. Samo wycinani nóg pozwalało mi lać ich po pyskach bo tracili stabilność i zwyczajnie głupieli. Tego nie znali.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NUDY
wrzuć coś z ufc, tam filmowali profesjonaliści i światło było lepsze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SENSEI T.HEAP W POLSCE-7 DAN WADO RYU KARATE
- Ponad rok temu
-
"Legendarni mistrzowie karate"
- Ponad rok temu
-
Karate tradycyjne - co dalej ?
- Ponad rok temu
-
SHINKYOKUSHINKAI - POS
- Ponad rok temu
-
Kimona do ćwiczeń, nowe z likwidacji magazynów
- Ponad rok temu
-
Karate Wado Ryu w Polsce?
- Ponad rok temu
-
ZMIANA ORGANIZACJI, CO LUB KTO NAS DO TEGO ZMUSZA????
- Ponad rok temu
-
Czy tak wygląda skuteczność karate ?
- Ponad rok temu
-
Problem z piszczelami
- Ponad rok temu
-
Sei-Budokai
- Ponad rok temu