Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile MISTRZA w "miszczu" - tradycja a skuteczność

• Zamknięty Temat jest zamknięty
258 odpowiedzi w tym temacie

budo_mma maniac
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 269 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Ile MISTRZA w "miszczu" - tradycja a skuteczność
Mistyk rozwaliłeś mnie swoim postem :lol: :lol: Nareszcie jakiś wojownik... :lol: Internetowym fajterem to jesteś ty Mistyku :lol: Moja waga aktualnie 95 Czekam drogi Shodanie :roll:
  • 0

budo_mma maniac
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 269 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Te Shodan napisałem że Kyok ustępuje skutecznością MT i KB a nie że jest do bani Czekam na odp
  • 0

budo_existen
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 191 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Zatem odpowiadam - nie jest do bani :) Nie tylko Kyok z którego się "wywodzę" niejako...
I nie ja chcę się sprawdzić - bo za stary jestem na to, więc albo będziesz nadal wylewał peany w tym topicu, albo przyjedziesz - zwyczajnie! Ja nie leję wody, to może mój 3 - 4 ty post w tym temacie - Twój kolejny który będzie? Uwierz, to nie ja mam problem, tylko Ty ;o)
Mnie nieskuteczne wg. Ciebie Karate wiele razy ratowało przysłowiową dupę, i to w sposób, którego byś się nie spodziewał... Może właśnie dlatego, że to rozumiem, jest jak jest, i jestem kim jestem... Zaproszenie ponawiam... Walczmy - na ulicy, w mrozie, na oblodzonej ulicy... wiesz, żeby było "skutecznie"... Sala w łodzi na pewno śmierdzi - ja to oleję, ale Tobie może przeszkadzać... Wcześniej poderwij mi kobietę, a ja ukradnę Ci samochód - grunt to real... Chyba nie zrozumiesz przesłania....

pozdrawiam.
  • 0

budo_existen
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 191 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sprostowanie - już nie z Krakowa, niestety...
  • 0

budo_kselos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1657 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

propozycja
walczcie w terenie. np. na polanie w lesie z dala od ciekawskich, nie ma dużego mrozu, najwyżej będzie błoto...

karateka "tradycyjny" może wybrać tradycyjną broń stylową, czyli nunczaku, sai, tonfę lub kij, wedle gustu, o ile jego styl bazowy obejmuje walkę bronią, walczy bez ochraniaczy...

zawodnik mma może, jak chce, założyć szczękę, rękawice do mma, suspensor i ochraniacze kolan...
  • 0

budo_kselos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1657 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

... stał sie jednym z pionierów mma w Polsce Obecnie uważany jest za jednego z najwiekszych ( dla niektórych najwiekszego) fachowca w dziedzinie mma w Polsce i w ogóle jeśli chodzi o realna walke Należy również do najlepszych organizatorów gal mma Jest dziennikarzem i w wielu czasopismach odnośnie SW znajdziemy jego teksty ....

dlatego zachwala mma - zresztą logiczne, że każdy swój styl promuje kosztem innych

"każda liszka swój ogonek chwali"

nie prowokój, bo zaczną wklajać teksty jakiś nawiedzonych miszczów, z których każdy będzie twierdził, ze jego styl jest najlepszy na świecie, a wszystkie inne są do dupy, zaś oponenci to głupcy i w poprzednich żywotach byli świniami nieczystymi...

• 0

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

propozycja
walczcie w terenie. np. na polanie w lesie z dala od ciekawskich, nie ma dużego mrozu, najwyżej będzie błoto...

karateka "tradycyjny" może wybrać tradycyjną broń stylową, czyli nunczaku, sai, tonfę lub kij, wedle gustu, o ile jego styl bazowy obejmuje walkę bronią, walczy bez ochraniaczy...

zawodnik mma może, jak chce, założyć szczękę, rękawice do mma, suspensor i ochraniacze kolan...

z tego co sie orientuje to kibole na to mowia USTAWKA :) :) :)
proponuje na kamienie, albo kulki z lozysk w dystansie, a poblizej na maczety.

no i ze spiewem na ustach:
.... (Tu wstaw nazwe "ulubionej" druzyny) to ku...wa, ..... bic trzeba,
kto bije ..... idzie do nieba.

:lol:
  • 0

budo_mistyk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 284 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Mistyk rozwaliłeś mnie swoim postem :lol: :lol: Nareszcie jakiś wojownik... :lol: Internetowym fajterem to jesteś ty Mistyku :lol: Moja waga aktualnie 95 Czekam drogi Shodanie :roll:

Po co piszesz, że karate jest nieskuteczne, nie pisz, działaj, idź do jednej sekcji pokaż
co potrafisz, wystartuj na zawodach itp. Działaj w realu, a nie na forum intenetowym, bo to żadne działanie, nikogo nie obchodzi co piszesz, bo walkę w SW wygrywa się nie na słowa, ale w działaniu. Działaj człowieku, jak masz misję, i wiesz, że tylko twoje MMA, thai, boks, kickboxing jest najlepsze, może staniesz się sławny, może w końcu twoja nieposkromiona ambicja udowodnienia innym, że żyją w fałszu, i iluzji, stanie się PRAWDĄ i ty staniesz się nowym mesjaszem w świecie SW.
  • 0

budo_kselos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1657 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...
proponuje na kamienie, albo kulki z lozysk w dystansie, a poblizej na maczety.
...

ale ani w mma ani w karate nie ma ćwiczenia walki w dystansie na rzucane kamienie

za to w karate jest trening bronią

a w mma używa się ochraniaczy

więc można to tak skonfrontować: karateka z bronią stylową kontra zawodnik mma w sportowych ochraniaczach
no i wyjdzie który jest lepszy
:!:
  • 0

budo_mma maniac
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 269 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Shodan jak to zwykle karatecy piep***ą farmazony morały i inne bzdury Jakiś czas temu pokonałem Wicemistrza Polski w Kyokushin na zasadach knockdown podczas sparringów zrobiłem to z 4 razy Był tylko pare kilo lżejszy ode mnie To była bardzo cieżka walka ale dałem jakoś rade Jak to zrobiłem?? Nie miałem przecież zbytniego doświadczenie w kyoku praktycznie żadnego i co?? Chłopak nigdy nie miał doczynienia z boksem ani tajem w walce na zasadach K1 byłby bezradny Ty zaproponowałeś mi sparring wiec zapraszam do Wawy jeśli nie to do Łodzi Przestań gadać od rzeczy chcesz walki przyjedz zapraszam
  • 0

budo_mma maniac
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 269 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mistyk ale twojego postu ci długi nie zapomne...Nareszcie zabrał głos jakiś wojownik :lol: :lol: Jeden z tego forum?? a może to Power Rangers?? :lol: Wybaczcie nie mogłem sie powstrzymać Czekam Shodan
  • 0

budo_piotr85
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 212 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ciekawe jakbys spiewal podczas prawdziwej walki bez zadnych zasad, ale pewnie doswiadczenie ringowe dalo ci takie ego ze spodnie rozrywa, a zycie weryfikuje wszystko

PS. dla mnie kolejny troll ktory powieksza swojego e-penisa poprzez pieprzenie glupot, sport a walka realna to 2 rozne bajki i tego nie da sie skonfrontowac
  • 0

budo_kumpelos
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czyste karate vs muai thai
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Jeszcze raz.
Wiesz maniaku dlaczego zawodnicy semi kontaktu i knockdanu prawdopodobnie by przegrali na zasadach k1 z kickbokserem albo z muai thajowcem?

Z tego samego powodu dla którego by mujtajowiec i kickbokser przegrali wali na zasadach karate...

I jedni i drudzy w walce mma dostaną prawdopodobnie od chwytaczy, tylko karatecy będa mieli ciut większe szanse, bo elementu rzutów i chwytów w karate zawsze były.
  • 0

budo_existen
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 191 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pytasz: i co: Ja Ci powiem - ŻYJ TYM!
  • 0

budo_kselos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1657 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Maniac
jak konkretnie widzisz ten sparing mma kontra karate

1. gdzie, w jakich warunkach,
2. jakie zasady, zakazy, ograniczenia
3. jaki sprzęt, ochraniacze
4. gwarancje nie skierowania przeciwko zwyciezcy scigania, ubezpieczenie od urazów, sekundanci, sędziowie, itp.

postawiłbyś mma przeciwko tonfom???
  • 0

budo_kumpelos
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kiedyś jak jeszcze o UFC nie słyszałem, byłem na wakacjach. Ćwiczyli tam chłopaki z kicka. Ja wtedy miałem chyba pomarańczowy pas.
No i wyszło, że poćwiczymy. W stójce zabić się nie dałem, ale lekko nie było, nie powiem. Ale zaproponowałem, aby można było stosować tez nie techniki jak podcięcia i obalenia.

No i kurde, te prymitywne techniki rodem z "niekontaktowego" karate wchodziły w chłopaków jak w masło. Samo wycinani nóg pozwalało mi lać ich po pyskach bo tracili stabilność i zwyczajnie głupieli. Tego nie znali.
  • 0

budo_mma maniac
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 269 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O Fuck chłopaki totalnie mnie rozwalacie jaka masakra :lol: :lol: Jaka formuła jest pełniejsza K1 Muay Thai czy Knockdown Karate?? (inaczej która jest realniejsza) Wiec heh :lol: :lol: Dla przypomnienia Shokei i jego karatecy Pokaz gubienia sie gdy dochodzą uderzenia na twarz Jeden z najwiekszych karateków w historii walczy jak przeciętniak i pięknie padaa Wasze argumenty po prostu są the best Ludzie wy naprawde wierzycie w to co piszecie?? Jak tak współczuje Jeszcze raz namawiam na obejrzenie filmiku z Matsui niech wam sie przyśni :)
  • 0

budo_kselos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1657 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czemu ciągle wklejasz ten sam ciemnawy filmik???
NUDY
wrzuć coś z ufc, tam filmowali profesjonaliści i światło było lepsze
  • 0

budo_existen
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 191 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Po kij tracisz czas? Umiesz odpowiedzieć na to pytanie? Zastosuj wszystkie systemy jakie znasz - po prostu odpowiedz? ;)
  • 0

budo_kumpelos
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no ja wrzuciłem jak goju ryu klepie thaja to nic nie powiedział ;) Ale wrzuciłem chłopaka do ignora i od razu mi lepiej
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024