Jakie ćwiczenia to aeroby ???
Napisano Ponad rok temu
jaki sprzęt do tego się nadaje ???
jaki kupić do tego sprzęt za małą cene ???
ile ćwiczyć ???
z góry dzięki za odp
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
myślałem o kupnie stepera czy on się przyda przy takich ćwiczeniach ???
jeżeli już biegać to tylko powyżej 40 min , myślę że nie dam rady tyle biec jednostajnym tempem bo bieganie to nie jest moja najlepsza strona . jeżeli już przykładowo zacznę biegać 1h dziennie to tłuszcz się będzie spalał z nóg czy całego ciała ???
z góry thx za odp.
Napisano Ponad rok temu
Nie przejmuj się innymi, ale biegania o tej porze roku raczej nie polecam.
[quote name='"Buli":3cx417r4]jeżeli już biegać to tylko powyżej 40 min ' date=' myślę że nie dam rady tyle biec jednostajnym tempem bo bieganie to nie jest moja najlepsza strona[/quote']
Nie musisz od razu biegać po 40min. zaczynasz od np.20 min. i stopniowo dochodzisz do tego czasu który cie interesuje
[quote="Buli":3cx417r4]myślałem o kupnie stepera czy on się przyda przy takich ćwiczeniach ???[/quote]
Napewno sie przyda ale osobiście nie polecam, pozatym dobry steper kosztuje kupe kasy, a te tanie to jest shit. Kup sobie lepiej rower stacjonarny albo same uchwyty do zwykłego rower kosztują niewiele i można spokojnie śmigać w domu.
[quote="Buli":3cx417r4]jeżeli już przykładowo zacznę biegać 1h dziennie to tłuszcz się będzie spalał z nóg czy całego ciała ???[/quote]
Z całego ciała. Myśle że wystarczy 3-4 razy w tygodniu. Oczywiście jak masz czas i checi to możesz codziennie.
Napisano Ponad rok temu
Aeroby to ćwiczenia pomagające w spaleniu tkanki tłuszczowej.tak jak w temacie które ćwiczenia to aeroby ???
Rower stacjonarny, zwykły rower, skakanka, bieżnia, steper (maszyna (symulator wchodzenia po schodach - troche kosztuje takie cacko ale możesz to zastąpić zwykłym "wdrapywaniem" się po schodach) bo ten zwykły jest bardziej do aerobiku (dla lasek {SMILIES_PATH}/icon_e_biggrin.gif)), ulica (bieg), basen.jaki sprzęt do tego się nadaje ???
Za małą cenę to możesz kupić zwykły rower albo buty i dres i na ulicę biegać {SMILIES_PATH}/icon_e_biggrin.gifjaki kupić do tego sprzęt za małą cene ???
Ćwiczenia aerobowe wykonujemy rano na czczo 20 - 60 minut lub po treningu na siłowni 30 - 45 minutile ćwiczyć ???
Napisano Ponad rok temu
spacerowanie, praca w ogródku, sprzątanie na podwórku, chodzenie po górach, jeżdżenie na rowerze, pływanie, jogging, tenis pojedynczy, koszykówka, jazda na biegówkach. Typowy okres ćwiczeń trwa od 20 do 60 minut. W momencie, kiedy zaczynasz ćwiczyć twój metabolizm gwałtownie wzrasta o ok. 20 krotnie względem stanu spoczynku.
....
Michał
Michał
Napisano Ponad rok temu
, a wole sobie pobiegac czy cos, pewnie jak przyjda deszczowe dni to dopiero go wykorzystam jak nalezy....
Napisano Ponad rok temu
WTF ?