Woda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bede ja nosil 1.5h tyle co trening ma
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie lubie cwiczyc w szczece, jak narazie wszelkie uderzenia w parterze konczyly sie na rozcietej wardze.
Napisano Ponad rok temu
budo_Charly napisał
Tylko jak juz chcesz szczeke to kupuj pojedyncza, bo w podwojnej sie udusisz :wink:
Ja nie lubie cwiczyc w szczece, jak narazie wszelkie uderzenia w parterze konczyly sie na rozcietej wardze.
Myślę, że ochraniacz na szczękę polubisz mniej więcej w momencie jak kolega sprzeda niechcący łokieć na trzonowe albo założy gilotynę na szczenę
Napisano Ponad rok temu
budo_Charly napisał
Tylko jak juz chcesz szczeke to kupuj pojedyncza, bo w podwojnej sie udusisz :wink:
Myślę, że ochraniacz na szczękę polubisz mniej więcej w momencie jak kolega sprzeda niechcący łokieć na trzonowe albo założy gilotynę na szczenę
EDIT: sorki za dubel.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_dealer napisał
Ej... Panowie bez jaj ....
Wkładanie ochraniacza na zęby na treningach BJJ to zajebista przesada.
Prawdopodobienstwo, że się straci na w/w zęby jest takie same jak prawdopodobieństwo, że się starci zęby na zajęciach aerobiku dla Pań....
Demonizowanie potrzeby zakładania szczęki na BJJ porównał bym do noszenia przez cały czas założonej prezerwatywy na prąciu w celu uninięcia zarażenia wirusem HIV.
Ponadto obawa czy strach przed utratą zębów podczas zabaw w statyczne parterowe kulaknki jest chyba z waszej strony nie do końca szczera ....
To chyba bardziej jakaś nowowa moda... oparta o próbe utorzsamania się - czy BJJ z MMA.
Wydaje się wam, że szczęka doda wam animuszu....a ktoś kto spojży z boku na was powie "...a ten gość to na pewno jakiś Vanderlei Silva..."
Pozdrawiam... i w nowym roku życze wszytkiego dobrego
.... i nie popadania w skrajności :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prawdopodobienstwo, że się straci na w/w zęby jest takie same jak prawdopodobieństwo, że się starci zęby na zajęciach aerobiku dla Pań....
Serio nigdy w zęby nie zebrałeś na treningu? Ja co najmniej kilka razy poczułem, że gdyby nie szczęka to bym zbierał zęby z maty. Ze dwa razy rozwalona warga, raz nos... BJJ to jednak sport kontaktowy, aerobik nie...
Ponadto obawa czy strach przed utratą zębów podczas zabaw w statyczne parterowe kulaknki jest chyba z waszej strony nie do końca szczera ....
Kulanki parterowe stateczne? To chyba jak się waży >90 kg, a i tak zdarzają się mocno dynamiczne momenty.
A ta konkluzja to już nie wiem skąd zaczerpnięta...Wydaje się wam, że szczęka doda wam animuszu...
Weź łaskawie pod uwagę, że nie każdego natura obdarzyła mocnymi zębami. Mi się sypią od byle puknięcia, jedną jedynkę już mam porcelanową - wolę dmuchać na zimne, choćby dlatego że sztuczne ząbki nie są za darmo...
Napisano Ponad rok temu
..... ale o zeby trzeba bac nie chcialbym zeby mi sie chociaz ukruszyl.
...wolę dmuchać na zimne, choćby dlatego że sztuczne ząbki nie są za darmo...
No cóż jak mawiał poeta:
"Parasol noś i przy pogodzie... i dupe miej umytą."
Myśle jednak, że codzienne kilkukrotne szczotkowanie ich pastą i przez to wzmocnienie w/w po przez wnikanie weń fluoru... potraktował bym jako wystarczający środek profilanktyki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na "statycznych" kulankach na bjj można dostać w zęby kolanem, piętą z walczące obok na macie dwójki, łokciem, z bani. Gilotyny, czy też mata leo na szczękę itp też pięknie kruszą zęby...
Warto nosić szczękę dla bezpieczeństwa, a jeśli widzisz w tym jakąś modę, czy dodawanie sobie animuszu to pięknie.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku.
P.S. Temat niebawem pewnie zamknę bo chyba się rozmył odrobinę.
Napisano Ponad rok temu
pominawszy fakt, ze inaczej sie z szczeka oddycha. Dobrze sie do tego przyzwyczaic. A poza tym zez pogubliem kawalki zebow na treningu bjj/sub wrestlingu, podobnie jak wiele innych kontuzji.
A wode to trzeba pic! Ale nie za duzo, jak mowili inni!
A w ogole to dobrego nowego roku! 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W judo zdarza się to to dużo rzadziej, ale też kolesie wyrzucali zęby z paszczy na zawodach.
Inna sprawa, że nawet ci którzy stracili te zęby nie nosili potem ochraniaczy.
Na sparingu przy duszeniu z tyłu kolega "zdjął" mi koronkę ze złamanej w bójce jedynki.
Inna sprawa, ze nie wiem czy wtedy by ten ochraniacz coś pomógł ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Najstarszy klub BJJ,SF w stolicy.NOWY NABÓR
- Ponad rok temu
-
Sambo Grappling nabór od stycznia
- Ponad rok temu
-
Do Organizatorów MP w BJJ
- Ponad rok temu
-
Do Organizatorów
- Ponad rok temu
-
Kolejny czarny pas
- Ponad rok temu
-
bjj poznań
- Ponad rok temu
-
Który klub BJJ ? - Wrocław
- Ponad rok temu
-
Który klub BJJ ? - Wrocław
- Ponad rok temu
-
Kto z was o tym wiedział ?? (ciekawostka)
- Ponad rok temu
-
Obóz sparingowy przed Mistrzostwami Europy
- Ponad rok temu