qigong i dim mak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znowu się z tobą zgadzam. Ale też wydaje mi się że bardziej realną wiedzę na ten temat to mają mistrzowie tai chi czy ryu-te niż ci 20 latkowie, którym się wydaje że jak potrafią komuś przywalić z pięści to już wszystko wiedzą o walce. Ale zdaje się że takich nie ma na tym forum i muszę szukać gdzie indziej. Zauważ, że nie pytałem się co jest bardziej skuteczne tylko gdzie tego uczą, a czy jest skuteczne i na ile to chcę się przekonać sam. Wiem, że na ulicy to najskuteczniej jest kogoś zastrzelić.Po części to naśmiewanie pochodzi własnie z realnej wiedzy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I sam nie ściemniaj,że dzwigasz żelazo,bo równo tai-chi dajesz i stąd Twa siła
Napisano Ponad rok temu
Karku,jak jeszcze raz zdradzisz mój sekret to dostaniesz z kame-hame-hy
Chyba za dużo DragonBalla
P.S. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymac.
Napisano Ponad rok temu
Że co proszę?Co nie Livię?
Tak jedna nadobna z tego forum wyjechała kiedyś Singowi z rjuta. Wprawdzie wyglądało ta jak lewy sierpowy, ale wiemy, że był to prawdziwy rjut.
Nasz moderator nie jest juz od tej pory sobą
Edyta: fortis w innym temacie napisałeś, że szukasz czegoś co Ci pozwoli na skuteczną samoobronę.
Albo skuteczna samoobrona, albo zabawa w chi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rzeczywiście szukam sammobrony, ale nie widzę powodu dla którego nie miałbym się zajmować obiema rzeczami. Zresztą bez obawy, nie jestem taki naiwny, żeby od razu spodziewać się po tym chi cudów. Po prostu temat jest dla mnie ciekawy i chcę mu się przyjrzeć z bliska. Ok. nie widzę już sensu dalej miętosić tego tematu.fortis w innym temacie napisałeś, że szukasz czegoś co Ci pozwoli na skuteczną samoobronę. Albo skuteczna samoobrona, albo zabawa w chi.
Jak ktoś ma coś do powiedzenia o samobronie to zapraszam do drugiego tematu.
Dzięki za komentarze.
Napisano Ponad rok temu
a ty wiesz coś więcej, niż się naoglądaleś na youtube?Ale też wydaje mi się że bardziej realną wiedzę na ten temat to mają mistrzowie tai chi czy ryu-te niż ci 20 latkowie, którym się wydaje że jak potrafią komuś przywalić z pięści to już wszystko wiedzą o walce.
poczytaj o tym, czym sa style wewnętrzne wu-shu, jakie są cele i założenia ich treningu, a potem dopiero weź się za oglądanie oszołomów od powalania bezdotykowego.
naoglądałes się filmów, bezkrytycznie przyjąłeś to co tam zobaczyłes i teraz bronisz ich, żeby nie wyjść na naiwną ofiarę naciągaczy. wyluzuj.
Napisano Ponad rok temu
buahaha, a Ty go forits znasz ze tak piszesz?
hahahahaha, siedemnaście - zero
Napisano Ponad rok temu
hahahahaha, siedemnaście - zero
A dziwiłeś się mojej nominacji dla Ciebie ;]
Zostawcie gościa w spokoju, chce się bawić w chi, dim-maki czy king kongi to niech się bawi i nara... flame tu nikomu niepotrzebny.
Napisano Ponad rok temu
A dziwiłeś się mojej nominacji dla Ciebie ;]
Się nie dziwię, a jeśli nie rozumiesz dlaczego uwaga Mradka była srogim ownagem, to już nie moja wina
Napisano Ponad rok temu
jesli znajdziesz kogos kto powie... naucze cie kyusho... to podziekuj temu panu bo nie osiagniesz nic oprocz pustego portfela... a jesli zacznie czegos uczyc, pokazywac to nie bedzie to kyusho-jutsu tylko pewnie dillman-jutsu
rada: zapomnij wogole o czyms takim jak kyusho, idz na boks, mma, jakies twardsze karate... cos co uczy WALCZYĆ a nie nokautowac krzykiem
Napisano Ponad rok temu
Tak, ale mógłbym też poczytać trochę o zasadach aerodynamiki, pojechać na lotnisko i zobaczyć na własne oczy, mógłbym też kupić bilet i polecieć tym samolotem. Doświadczyć tego na własnej skórze...
Zajmuję się sztukami walki prawie 30 lat i kiedyś też w to nie wierzyłem...
Wiara, obojętnie czego dotyczy, jest prywatną sprawą każdego człowieka i ingerowanie w nią jest co najmniej nietaktem.
Zupełnie inną sprawą jest , czy będę miał w sobie dość siły, energii, i pokory żeby tę wiarę sprawdzić...
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ORTOANKIETA.PL urazy k. górnej w sportach walki (NAGRODY!)
- Ponad rok temu
-
Frekwencja na treningach.
- Ponad rok temu
-
Po seminarium z Danem Inosanto
- Ponad rok temu
-
Gi wielozadaniowe
- Ponad rok temu
-
Pomysł na cykl artykułów BUDO
- Ponad rok temu
-
II Międzynarodowy Festiwal Sportów Walki - Warszawa Torwar
- Ponad rok temu
-
koszty sali - pytanie do prowadzących
- Ponad rok temu
-
Wyposazenie sali do sportow,sztuk walki i combatow....
- Ponad rok temu
-
absurdalne badania sportowe
- Ponad rok temu
-
Bojowy Hopak
- Ponad rok temu