Praca karate
Napisano Ponad rok temu
Prosiłbym o napisanie jak gdzie i czego szukać. Co należy ująć itp.
Temat: geneza transformacji systemowej i jej wpływ na popularyzację dalekowschodnich sztuk walki
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam wypracowanie zadane na przyszly tydzień, temat jest dla mnie tak obszerny że nie wiem jak to ugryźć.
Temat: geneza transformacji systemowej i jej wpływ na popularyzację dalekowschodnich sztuk walki
Pozdrawiam
Temat sugeruje, że geneza miała wpływ na popularyzację sztuk walki. Domyślam się, że nie chodzi ci o to, że [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] po to by potem popularyzować sztuki walki. Genezę wywal z tematu.
Jeśli chodzi o wpływ transformacji na sztuki walki, to zacznij od zdefiniowania transformacji:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Transformacja w trzech obszarach:
- Transformacja polityczna - otwarcie granic; ułatwienie kontaktów z zagraniczymi nauczycielami; wolność zrzeszania się
- Transformacja gospodarcza - sztuki walki jako działalność gospodarcza; zakładanie klubów i organizacji sztuk walki w celach ekonomicznych
- Transformacja społeczna - zmiana mentalności społecznej; zwiększenie liczby ludzi dla których uprawianie sztuk walki jest atrakcyjnym hobby
Napisano Ponad rok temu
Coś slyszałem że ponoć każdy trenujący musial być zarejestrowany na milicji, dopiero potem jakaś ustawa do zmieniła, ktoś coś kojarzy jakas ustawa o kulturze fizycznej czy o zrzeszeniach?
Dzięki Pororock już jakiś zarys dzięki tobie mam.
Napisano Ponad rok temu
szczerze piszac sam nie wiem jak bym ugryzł ten temat. czy masz go napisać jako wykład na uczelni ( czy przypadkiem nie rzucil go Wojtek Cynarski )
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Transformacja w trzech obszarach:
- Transformacja polityczna - otwarcie granic; ułatwienie kontaktów z zagraniczymi nauczycielami; wolność zrzeszania się
- Transformacja gospodarcza - sztuki walki jako działalność gospodarcza; zakładanie klubów i organizacji sztuk walki w celach ekonomicznych
- Transformacja społeczna - zmiana mentalności społecznej; zwiększenie liczby ludzi dla których uprawianie sztuk walki jest atrakcyjnym hobby
To co pisał Prorock - uważam za bardzo ciekawe pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam wypracowanie zadane na przyszly tydzień, temat jest dla mnie tak obszerny że nie wiem jak to ugryźć.
Pozdrawiam
transformacja systemowa przede wszystkim przyczynila sie do pojawienia "wielu mistrzow" i wielu nowych sihanow
Napisano Ponad rok temu
a w jaki sposób wpłynęła na to>?
zostaly otwarte granice
I nałożyło się na to nieco wcześniejsze otwarcie Japończyków na świat. Tzn pojechali w świat nauczać i dlatego te nasze otwarte granice miały kogo przepuścić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
śmieszne.
Napisano Ponad rok temu
Nie gorączkuj więc się tak mocno.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli pani Marta zajmuje się szeroko pojętą nauką, to uwali cię za użycie jakichkolwiek danych które nie mają solidnego, wiarygodnego i recenzowalnego źródła. Jeśli praca nie dotyczy stricte pogaduszek na forach internetowych, użycie anonimowych źródeł internetowych jak np. fora lub wikipedia jest marnym pomysłem.Prosiłbym kogoś neutralnego o potwierdzenie lub zaprzeczenie powyższym informacjom, na polityce dobrze sie nie znam i nie chciałbym sie przez czyjś post niepotrzebnie narazić magster Marcie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aby potwierdzić info chemika wystarczy uważnie poczytać karate.pl, a przede wszystkim wywiady z prezesem Kwiecińskim. Faktem jest, że dzięki szeroko rozumianym przemianom PZKT na tym skorzystał i to należy zaliczyć mu na plus, bo dobrze wykorzystał nadarzające się możliwości. Interesujący jest wywiad z prezesem w książce J. Skurskiej, a tą Marta Niewczas na pewno ma.Nie mam innego wyjścia z racji iż literatura którą Pani Marta podała jest niedostępna w tej chwili
Napisano Ponad rok temu
Aby potwierdzić info chemika wystarczy uważnie poczytać karate.pl, a przede wszystkim wywiady z prezesem Kwiecińskim. Faktem jest, że dzięki szeroko rozumianym przemianom PZKT na tym skorzystał i to należy zaliczyć mu na plus, bo dobrze wykorzystał nadarzające się możliwości. Interesujący jest wywiad z prezesem w książce J. Skurskiej, a tą Marta Niewczas na pewno ma.Nie mam innego wyjścia z racji iż literatura którą Pani Marta podała jest niedostępna w tej chwili
Bez żartów. Weź pierwszą lepszą książkę z brzegu, np Karate J.Miłkowskiego i masz tam rys historyczny początków karate w Polsce. Ale jakoś w wersji z 1983r [ czyli redagowanej około stanu wojennego] nie zauważyłem wzmianki o restrykcjach za gromadzenie się na czas treningów. Jakieś konkretne źródło bym poprosił :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czarny Pas - szczyt - prawda i mity
- Ponad rok temu
-
oszustwa czołowych zawodników
- Ponad rok temu
-
I Mistrzostwa Europy Karate Tsunami.
- Ponad rok temu
-
XIX Mistrzostwa Świata w Karate - Tokio 2008
- Ponad rok temu
-
praca dyplomowa o urazach w karate
- Ponad rok temu
-
Semmy Schilt w Polsce!
- Ponad rok temu
-
Sensei Hidetaka Nishiyama nie żyje
- Ponad rok temu
-
Mas Oyama - dokument
- Ponad rok temu
-
do wszystkich uciemiężonych brakiem rozciągnięcia!!!
- Ponad rok temu
-
z Shotokan do Kyokushin , Enshin , Oyama , Seido....
- Ponad rok temu