Elementy diety sportowca. Jakie produkty mozna a ktorych uni
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to jeszcze raz, ile ty masz wzrostu?jak mialem 17 lat zjadlem 16 paczkow w 20 minut wtedy nawet na paczkach sie roslo
Napisano Ponad rok temu
to jeszcze raz, ile ty masz wzrostu?
a co ze niby konus jestem ?? no chodz no chodz !!
180
nieco ponizej sredniej ale nie narzekam. wiecej masy by mi sie przydalo. ale ze spokojem jesc mniej nie zamierzam a metabolizm i tak mi zwolni. predzej czy pozniej kazdy z nas zostanie starym chlopem z gruba skora
Napisano Ponad rok temu
wiekszosc lekarzy ma malo wspolnego z jakakolwiek aktywnoscia ruchowa, gro ludiz jakich lecza to ludzie powiedzmy normalni, gdzie najwiekszy wysilek jaki podejmuja to targanie zakupow z oszołomca lub kerfura na drugie pietro. nie mowiac juz o tym ze ci lekarze wogle nie dbaja o to co pacjent chce wiedziec, traktuj delikwenta jak przyglupa ktoremu przypisac leki i powiedziec kiedy przyjmowac
pzdr
Napisano Ponad rok temu
sa lekarze i lekarza. statystyka dziala wszedzie
odnosnie jedzenia to na zdrowy rozsadek wydaje mi sie logiczne. jesli mam duze potrzeby, duzo trenuje i potrzebuje full kalorii to nie ma raczej nic niezdrowego w 6-7 posilkach dziennie. pod warunkiem ze jedzenie jakie spozywasz to zdrowa zywnosc. ale moge sie mylic.
Napisano Ponad rok temu
no w 6-7 posilkach dziennien ie ma nic zlego, pod warunkiem ze sie je mieso, warzywka, i ogolnie to co tygryski lubia najbardziej a raczej ich organizmy
co zauwazylem to wiekszosc ludzi uwaza za zdrowe i odchudzajace jedzenie naprzyklad sosow z warzyw (nie patrza ze tluste oleiste wazne ze same warzywa) i do tego full kartofli badz makaronow, a ja sie pytam gdzie tu zdrowie?
pzdr
Napisano Ponad rok temu
to smutne ale jako pracownik służby zdrowia potwierdzam....ci lekarze wogle nie dbaja o to co pacjent chce wiedziec, traktuj delikwenta jak przyglupa ktoremu przypisac leki i powiedziec kiedy przyjmowac
pzdr
co do żywienia to jakiś czas temu pojawiła się ciekawa książka pt. "paleodieta dla sportowców". ciekawa bo przedstawia coś trochę innego niż to z czym się spotykamy na codzień a co uważane jest za "dobre"
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Można je z powodzeniem zastosować przy żywieniu sportowców jak i innych osób.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
tak te piramidy sa bardzo poprawne jeśli mówimy o żywieniu - diecie przeciętnego kowalskiego. Ale jednak Dieta sportowców odrobinkę sie różni
A co byś polecał dla sportowców?
Napisano Ponad rok temu
dokladnie, czym eg ciebie sie rozni?tak te piramidy sa bardzo poprawne jeśli mówimy o żywieniu - diecie przeciętnego kowalskiego. Ale jednak Dieta sportowców odrobinkę sie różni
nie wspominajac, ze to nie jest model promowany przez agencje rzadowe.
Napisano Ponad rok temu
tak te piramidy sa bardzo poprawne jeśli mówimy o żywieniu - diecie przeciętnego kowalskiego. Ale jednak Dieta sportowców odrobinkę sie różni
A co byś polecał dla sportowców?
Ekspertem nie nie jestem ale chyba oczywiste jest że dieta np. kulturysty będzie różniła sie od tej podanej w tabeli.
Ponieważ do budowy masy mięśniowej potrzebował będziesz więcej białka [o ile sie nie myle ok 2 g na kilogram masy ciała].
Więcej także będzie np. Węglowodanów spożywanych przed treningiem , w celu dostarczenie energii. Stąd tak popularne wśród sporotwców stało sie spożywanie Carbo [ktore osobiscie polecam]. Dieta sportowca może być bardzo różna w zależności od tego co chcemy osiągnąć.
Mase ? rzeźbe ? w przypadku kulturystyki
Czy poprostu dobrą sylwetkę oraz wyniki ćwicząc MA .
Napisano Ponad rok temu
popatrzyles ty w ogole na ta piramide? wiesz jak wyglada piramida zalecana przez organizacje rzadowe (np usa?)Ekspertem nie nie jestem ale chyba oczywiste jest że dieta np. kulturysty będzie różniła sie od tej podanej w tabeli.
Ponieważ do budowy masy mięśniowej potrzebował będziesz więcej białka [o ile sie nie myle ok 2 g na kilogram masy ciała].
jedyna roznica to beda kalorie i rodzaje cwiczen.Czy poprostu dobrą sylwetkę oraz wyniki ćwicząc MA .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozciąganie, bóle etc.
- Ponad rok temu
-
Trening - Wanderlei Silva
- Ponad rok temu
-
sok a kalorie ?
- Ponad rok temu