Baton dla kobiety - jaki wymiar?
Napisano Ponad rok temu
Na rynku dostępne są pałki teleskopowe ‘baton’ od 16 cali do 26 cali. Co polecacie dla kobiety?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Inaczej może jej przynieść więcej szkody niż pożytku...
Napisano Ponad rok temu
Chłop się pyta jaki teleskop dla kobiety a oni mu gaz każą kupować To ja się dołożę - kup jej 38 Special i naboje z półpłaszczowymi pociskami albo Walthera PPK.
Moja Pani ma ponad 170 cm wzrostu i ćwiczy też od wielu lat bokkenem i jo więc 21 nie jest za ciężki. Ale rzeczywiście, dla małej drobnej dziewczyny 21 może być ciężki.
Co do umiejętności posługiwania się batonem to jest oczywiste, że są niezbędne.
Napisano Ponad rok temu
No masz!
Moja Pani ma ponad 170 cm wzrostu i ćwiczy też od wielu lat bokkenem i jo więc 21 nie jest za ciężki. Ale rzeczywiście, dla małej drobnej dziewczyny 21 może być ciężki.
A ile jest takich co maja 16X cm i nic nie ćwiczą :wink: ? Zresztą ... ja swoje już napisałem a autor tematu zrobi co będzie chciał .
Napisano Ponad rok temu
No masz!
Chłop się pyta jaki teleskop dla kobiety a oni mu gaz każą kupować To ja się dołożę - kup jej 38 Special i naboje z półpłaszczowymi pociskami albo Walthera PPK.
Primum non nocere - czyli po pierwsze nie szkodzić. Nie chcemy doradzić batona, ponieważ sam w sobie(nawet najlepiej pasujący do dłoni kobiety założyciela tematu) nie zapewni jej bezpieczeństwa, a może wręcz przeciwnie. Czyli po prostu nie chcemy zaszkodzić.
Gaz również nie musi być dobrym pomysłem - z doświadczenia wiem, że zalega na samym dnie torebki(ten sam los mógłby podzielić baton) i w sytuacji stresowej nie ma czasu na wygrzebanie gazu ani wyrobionego odruchu używania. Sam przyznałeś, że umiejętności są potrzebne - ale my wolimy się dopytać.
Podobnie jest z bronią palną - nawet kałasznikow nie pomoże - jeżeli osoba (nie piszę kobieta, bo tyczy to także mężczyzn) nie jest przeszkolona w wyjmowaniu, przeładowywaniu i strzelaniu, a do tego gotowa użyć wiedząc jakie są konsekwencje.
Błędem wielu osób jest liczenie na przestraszenie się przeciwnika "wyjmę nóż/pałkę/pistolet i bandyta ucieknie". Często jest na odwrót - broń podjudza atakującego do działań agresywnych(bo w jego oczach musi się bronić przed tym kogo napadł). Dodajmy do tego brak przeszkolenia i strach -> łatwo broń stracić. Odsetek postrzałów z własnej broni jest dość wysoki(nawet wśród amerykańskich policjantów).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz jeszcze zrobić tak: bierzesz dwie drewniane pałki jedna o długości 18 druga 21 cali i dajesz do testowania swojej Pani.
Też przyszło mi to do głowy, dzięki za pomoc.
Napisano Ponad rok temu
mam taką i jest ok a co najważniejsze nie rozlatuje się przy pierwszym użyciu
Napisano Ponad rok temu
Ja swoją pałkę tez kupilam w Wojowniku na dworcu w Katowicach ale wtedy jeszcze nie mieli tego nowego modelu :wink: moja ma 21" i jest naprawde poreczna, miesci sie do torby i do kieszeni kurtki..na szczescie jeszcze nie musialam jej uzyc :-)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A tak na poważnie, Imacman: twoja panna jest wysportowana, wysoka itd, czy raczej zwiewna jak motylek? W pierwszym przypadku bierz 21" w drugim gaz albo w ostateczności 18".
Napisano Ponad rok temu
-nie tylkoDo diabła, czy tylko mi ten temat jakoś głupio się kojarzy?
Ale to poważny temat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-co oznacza ten skrót techniczny? Jak się to sprawdza?nie za duży nie za mały
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pierwsza walka MMA kobiet w Polsce!
- Ponad rok temu
-