oszustwa czołowych zawodników
Napisano Ponad rok temu
Wasi mistrzowie oszukuja i zakładaja np czarny pas gdy go faktycznie nie posiadają...
Albo zawodniczki zakładające "wyższe pasy"....
Z kyokushinu robi sie sport i chodzi tylko o kase........to straszne mam nadzieje że nie ma tego nigdzie indziej......
Napisano Ponad rok temu
Ale chyba nie o to ci chodziło
Napisano Ponad rok temu
Myśle, że każdy mistrz powinien coś takiego przedstawić na samym początku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co powiecie na to?
Wasi mistrzowie oszukuja i zakładaja np czarny pas gdy go faktycznie nie posiadają...
Albo zawodniczki zakładające "wyższe pasy"....
Z kyokushinu robi sie sport i chodzi tylko o kase........to straszne mam nadzieje że nie ma tego nigdzie indziej......
ja powiem tyle - napisałaś same wrażenia zero konkretów, więc powiem tyle, że "no trudno, życie"
a serio - owszem zdarza się ale czy często? chyba raczej nie. częściej się zdarza przepuszczanie na kolejne stopnie osób które na to nie zasługuję, ale to akurat nie tylko karate się tyczy.
Napisano Ponad rok temu
do tej pory spotykalem sie z przekretem w druga strone tzn. zawodnicy z czarnymi paskami na zawodach deklarowali duzo nizsze stopnie zeby statowac w kategoriach "uczniowskich"
ot taki sposobik zeby obie zapewnic zwyciestwo
ale na odwrót?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o to mi chodziło......ZERO szacunku dla sztuki jak na mój gust....nie po to ustalono pasy żeby był kolejny punkt do oszustw...
Czarna mam wrażenie, że odniosłaś się do mojej wypowiedzi, ale nie rozumiem o co Ci chodzi. Proszę doprecyzuj swoją wypowiedź.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Itosu
Napisano Ponad rok temu
...dostałem "Licencję zawodnika" (dokument ze zdjęciem przypominający dowód osobisty) z wyższym paskiem pozwalającym starotwac w MP.
Użyłem tego na MP, wystartowałem i... dalej cwiczylem z moim "nizszym" paskiem. Ba, nawet przystąpiłem do kolejnego egzaminu na kolejny pasek (zdany).
To było kilka lat temu (gdy jeszcze bawiłem się w karate). Czy nadal jest to stosowane to nie mam zielonego pojecia (od kilku lat po za "mawashi" to z karate nie mam nic wspólnego).
Czy sie z tym "wyższym" stopniem bujałem?? Nie. Jakoś nie widziałem powodu. Potrzebowałem tego do startu w zawodach. Po starcie dokument stał się kolejnym "meblem" w mieszkniu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od zawsze wiadomo bylo ze nie pasek walczy tylko czlowiek
Napisano Ponad rok temu
Tak jak powiedzial Itosu wycofac minimum np. zielony pas i startowc moga wszyscy wystawieni przez sensei, ale pytanie kto wtedy placilby za egzaminy?
Nie zapominaj że oprocz samych egzaminów są też koszta dodatkowe, np. w takim kyokushin trzeba sobie wyrabiac specjany plastikowy dokument po każdym zdanym egzaminie.
KASA, KASA, KASA
P.S. Paski to jarają, ale chyba ludzi co w ogole nie trenują, albo trenują 1-2 rok. Później jakoś przestaje się na to zwracac uwagę...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
I Mistrzostwa Europy Karate Tsunami.
- Ponad rok temu
-
XIX Mistrzostwa Świata w Karate - Tokio 2008
- Ponad rok temu
-
praca dyplomowa o urazach w karate
- Ponad rok temu
-
Semmy Schilt w Polsce!
- Ponad rok temu
-
Sensei Hidetaka Nishiyama nie żyje
- Ponad rok temu
-
Mas Oyama - dokument
- Ponad rok temu
-
do wszystkich uciemiężonych brakiem rozciągnięcia!!!
- Ponad rok temu
-
z Shotokan do Kyokushin , Enshin , Oyama , Seido....
- Ponad rok temu
-
Tsu Shin Gen
- Ponad rok temu
-
organizacje Kyokushin
- Ponad rok temu