san shou
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I to jest oragnizowane chyba przez
Polski Związek Wushu
Stowarzyszenie Dalekowschodnich Sztuk Walki "TAO"
Pozdrawiam;)
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie,ciekawa inicjatywa,byloby powiadamianie szanownego grona forumowiczow,o takich wydarzeniach.Bo moze cos sie ''przebije''przez fale krytyki i w koncu zacznie sie cos dziac 8O Nawet jesli zawody organizuje szkola ''Papierowego Tygrysa'',moze ktos zechce na nich wystapic :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kolega prowadzący klub kickboxingu pod PZKB chciał aby jego chłopaki startowali w turnieju san shou / sanda gdzieś w centralnej Polsce. organizatorzy odpowiedzieli, że nie zyczą sobie obcych, którzy by ich podpatrywali (sic!)Nawet większość osób trenujących kick boks nie słyszała o tej dyscyplinie.
Polska Liga Shidokan powstała w ciągu niedługiego czasu )kilka ostatnich lat) od zera. a oni sie nie zamykają, licencje zawodniczą dostaje każdy kto chce się bić na ich zasadach, bez względu na dysyplinę.
więc jednak można coś takiego zrobic.
Napisano Ponad rok temu
pytanie tylko kto oni i z jakiej szkoły....
a moze jak wiekszosc z naszych rodzimych odmian
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ehemmm przepraszam że wtrącę się ale podobno jednym z wyznaczników szkół jest to jak sie zaprezentują, kto wygra, na zawodach wiec jak startują z powiedzmy "różnych stron siata" to chyba dobrze? Ważnym wydaje mi sie zeby zapobiegać startom w konkurencjach dla mało- lub nie-doświadczonych gości którzy co prawda w danym stylu są od pół roku ale w innym są np. albo instruktorami albo z tytułami mistrzowskimi po jakiś tam innych zawodach, bo uważam że to nie fair jak ma walczyc gość który zaczął ćwiczyc w tym roku w ogóle cokolwiek z gościem ktory co prawda tez zaczął w tym roku ale ma za sobą iluśtamletni staż w innym stylu.Wiesz z tymi zawodami i startami zawodników z innych dyscyplin to różnie bywa. Były jakies mistrzostwa warszawy w san shou czy jakos tak i startowali i goscie z muay thai i z kicka. Wogole regularnie startowali chłopaki z Palestry. W Płocku była gala sandy i bili sie ludzie i z kicka i judo i sandy.
Wiem że nasze tzw "rodzime" style nie są zanadto lubiane ale mimo ze nie miałem przyjemności poćwiczyć tego to wydaje mi sie ze dobrze ze są bo w końcu Chińczycy tez od czegoś zaczynali a w analogiczny sposob powstawała kravka czy jakieś inne cos co nawet nazwy nie pamiętam ale łączy VT z CLF z i czymś jeszcze - jakiś chyba Niemiec to wymyślił, i ponoć jest to tam bardzo popularne. Wiec jak te "rodzime" obiją sie na zawodach to może cosik sie z tego utworzy drogą ewolucji i selekcji naturalnej fajnego a skutecznego i rodzimego przy okazji?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Noooo...... a są jakieś obowiązki? Ja tam zawsze myślałem że jak wychodzą na pole walki to żeby wyklepać tego drugiego "w imię zasad sk...ynu" (cytata z klasyka) Czyżbym się mylił w swojej nieświadomości???...z drugiej strony rozumiem potrzebe odpowiednich przepisow na zawodach san shou,tj.obowiazek uderzen,kopniec i rzutow
Napisano Ponad rok temu
:? hmmm to by nawet głupio sie mówiło, a tym bardziej w szczekach do przeciwnika cedząc przez zaciśnięte zęby: "przyszedłem Cię wyklepać w imię obowiązku sk...nu", chociaż jako chwyt psychologiczny do rozproszenia i zdezorientowania przeciwnika to by się mogło nawet nadawać, czy to o to chodziło?? Słabsze jednostki faktycznie mogłyby być niezdolne do dalszej walki z powodu nagłego ataku czegoś w rodzaju konwulsji...Noooo...... a są jakieś obowiązki? Ja tam zawsze myślałem że jak wychodzą na pole walki to żeby wyklepać tego drugiego "w imię zasad sk...ynu" (cytata z klasyka) Czyżbym się mylił w swojej nieświadomości???...z drugiej strony rozumiem potrzebe odpowiednich przepisow na zawodach san shou,tj.obowiazek uderzen,kopniec i rzutow
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Facet w sztukach walki...
- Ponad rok temu
-
Choy Li Fut Warszawa...?
- Ponad rok temu
-
koszty sali - pytanie do prowadzących
- Ponad rok temu