Dieta a grupa krwi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PZDR
EDIT: Puent, dieta tłuszczowa (rozumiana jako dieta low carb) to nie jest ściema :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nawet nie wiesz, jak bardzo sie mylisz :wink: i jesli masz to na mysliKategorie zdrowej diety zostały już dawno ustalone
to mylisz sie jeszcze bardziej
ja staram sie trzymac Paleo, 25/25/50
Napisano Ponad rok temu
jednak jest on w chuj nie zdrowy, co odczulem juz na sobie, dlatego staram sie tych warzyw jesc wiecej ale nie wychodzi:)
kiedys mialem okres gdzie doslownie jadlem samo mieso, szybko do doprowadilo do zlego zamopoczucia, nadkwasnosci-zgagi i ciezko robionej kupy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja jem dziennie jakis kilogram warzyw i pol kilo miecha, do tego pije 500ml przcieru owocowego, no i sporo orzechow i 3 jajka :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z owocami wg paleo jest ten problem, ze za duzo cukrow i to prostych, przez co chrzania reakcje insuliny.
Mam tego świadomość, wprost uwielbiam owoce - ciężko mi się ograniczać w tej materii. Pocieszam się tylko, że i tak zdrowsze to niż czekolada zagryzana chałwą itp :wink:
ja jem dziennie jakis kilogram warzyw i pol kilo miecha, do tego pije 500ml przcieru owocowego, no i sporo orzechow i 3 jajka :wink:
U mnie z kolei jadłospis opiera się o jaja, mięso, ryby, płatki owsiane, kaszę gryczana, ryż brązowy i basmati, makaron razowy, warzywa, owoce, oliwę z oliwek, orzechy, zieloną herbatę i wodę mineralną :wink:
Wystarcza mi to do przeżycia w zupełności i pozwala nie dołować zbytnio gdy współlokatorzy na kolację zajadają pizzę z piwem, a ja muszę męczyć twaróg z oliwą
PZDR
Napisano Ponad rok temu
U mnie dieta wygląda podobnie. No, oprócz basmati i makaronu razowego (próbowałem kilka rodzajów i wszystkie tak się kruszyły, że po ugotowaniu zostawała z nich tylko papka). Warzywa jem głównie jako dodatek do innych rzeczy. Do tego białko Ostrowii, chudy twaróg, mleko i efekty są.U mnie z kolei jadłospis opiera się o jaja, mięso, ryby, płatki owsiane, kaszę gryczana, ryż brązowy i basmati, makaron razowy, warzywa, owoce, oliwę z oliwek, orzechy, zieloną herbatę i wodę mineralną :wink:
Wystarcza mi to do przeżycia w zupełności i pozwala nie dołować zbytnio gdy współlokatorzy na kolację zajadają pizzę z piwem, a ja muszę męczyć twaróg z oliwą
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U mnie dieta wygląda podobnie. No, oprócz basmati i makaronu razowego (próbowałem kilka rodzajów i wszystkie tak się kruszyły, że po ugotowaniu zostawała z nich tylko papka). Warzywa jem głównie jako dodatek do innych rzeczy. Do tego białko Ostrowii, chudy twaróg, mleko i efekty są.
Ja na basmati przerzuciłem się ostatnio.
Dla mnie najsmaczniejsza odmiana ryżu (po odpowiednim doprawieniu- pycha ). Nie trzeba też tak długo gotować jak w przypadku brązowego.
Makaron gotuje al dente - i jest ok. Chociaż rzadko go w sumie używam - góra raz w tygodniu. Do mięsiwa lepiej mi pasuje kasza/ryż.
Ja warzywa/owoce traktuję jako konieczny dodatek do każdego posiłku.
Z mleka zrezygnowałem - tolerowałem je bardzo dobrze, piłem od dzieciaka, ale przestraszyłem się laktozy Ostrowie mam ponownie w planach :wink:
ja nie jem nabialu ani zboz, wiec zastepuje miechem i warzywami.
Też chciałbym nie jeść nabiału :wink: Ale prawdę mówiąc taniej mnie wychodzi kostka twarogu niż 300 g mięcha, a z kosztami niestety muszę się na razie liczyć. Podobnie zresztą z orzechami - do tanich nie należą :wink:
PZDR
Napisano Ponad rok temu
nawet mi nie mow :? staram sie ostatnio dawkowac, ale nie potrafieTeż chciałbym nie jeść nabiału :wink: Ale prawdę mówiąc taniej mnie wychodzi kostka twarogu niż 300 g mięcha, a z kosztami niestety muszę się na razie liczyć. Podobnie zresztą z orzechami - do tanich nie należą :wink:
z rzuceniem nabialu nie mialem problemu, tylko makaron ciezko mi odstawic. i pizze
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
PZDR
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aminokwasy
- Ponad rok temu
-
Śliski parkiet
- Ponad rok temu
-
Książki na temat treningu siłowego
- Ponad rok temu
-
Red bull cola
- Ponad rok temu
-
Trening za treningiem
- Ponad rok temu
-
Jak najefektywniej wykorzystać 45min na basenie?
- Ponad rok temu
-
To wszystko przez kreatyne
- Ponad rok temu
-
Suplementy firmy GNC
- Ponad rok temu
-
bol plecow
- Ponad rok temu
-
pomoc z planem