Staż z Sensei Ch. Tissier (15-16.11.2008) w Poznaniu
Napisano Ponad rok temu
Ale akcent ten jest niestety tylko estetyczny...
Z całym poszanowaniem godności kobiet.
Napisano Ponad rok temu
Czy panie Iwona Guzowska i Agnieszka Rylik to też "niestety tylko estetyczny akcent w sportach walki?" Takie ring girls?Kobiety są miłym akcentem w Sportach Walki!
Z całym poszanowaniem godności kobiet.
Leone a Twoj blyskotliwy dowcip o zlewie to jak sie ma do SW, bo jakos nie zahaczylem...?
Napisano Ponad rok temu
Leone a Twoj blyskotliwy dowcip o zlewie to jak sie ma do SW, bo jakos nie zahaczylem...?
Nie martw się! To kwestia możliwości! :wink:
Napisano Ponad rok temu
Zabawną rzecz otrzymamy zamieniając słowo kobiety, na aikido....
Aikido jest miłym akcentem w Sportach Walki!
Z całym poszanowaniem godności aikido.
Pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Czy panie Iwona Guzowska i Agnieszka Rylik to też "niestety tylko estetyczny akcent w sportach walki?" Takie ring girl
Oczywiście że tak! W kontekście Michalczewskiego, Adamka itp.
Napisano Ponad rok temu
Czasami bardzo estetyczny [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Popatrzcie jak ta kobieta ćwiczy. Porównajcie sobie ten trening z treningami aikido (choć to tylko urywki). A takich jest pewnie dużo więcej (no może nie takie ładne jak Gina ;-) )
Ilu hakamom ta pani by uświadomiła wartość bojową ich portek możemy się tylko domyślać ;-)
A [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] kolejny dowód, że kobieta może z facetem walczyć. No i jeszcze [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .
Ta ta - ja wiem, że to sporadyczne przypadki... ale nie pieprzcie, że kobieta nie potrafi albo, że jest jakimś elementem estetycznym.
Napisano Ponad rok temu
Miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze...
Mnie jako jednemu ze współorganizatorów stażu jest bardzo przykro, że wszystko z czego staż będzie pamiętany to incydent podczas egzaminów. Przykro, bo w przygotowanie każdego stażu w Suchym Lesie wkładamy masę wysiłku i mamy niewyjęty weekend od piątku po południu do poniedziałku rano włącznie. Mata z kilku, kilkunastu miejsc w kraju, przygotowanie dziesiątków wydruków, darmowy autobus z dworca PKP, darmowy poczęstunek, zniżki w restauracji... wszystko to po to, by aikidocy nie musieli się o nic martwić, a skupili na tym co w aikido najważniejsze czyli na keiko.
Proszę zatem by nie robić już tu smrodu, cieszyć się tym co było dobre, lub porozmawiać o tym co jeszcze można poprawić.
Bardzo proszę przenieść gdzieś tę dyskusję i może zatytułować "kobiety jako uke w egzaminach na wyższe stopnie", albo poprosić twórców [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] o utworzenie jakiegoś działu czy forum pt.: "wpadki i gluty w aikidockim świecie".
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
A jakies incydenty zawsze byly i zawsze bedą. Trudno. Trzeba przejsc z tym do porządku dziennego i tyle.
P.S. Pozdro Irimi dzieki za browarka Milo bylo poznać. Mysle ze sie zobaczymy w Gdansku w maju na Fujimoto?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam a i ja taką nadzieję żywię ;-)...Pozdro Irimi dzieki za browarka Milo bylo poznać. Mysle ze sie zobaczymy w Gdansku w maju na Fujimoto?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Noooo, nawet bigos byl niekiepski i malowiatrowy...Oczywiście, staż sucholeśny był dopracowany, dzięki wielkie.
Napisano Ponad rok temu
A jakies incydenty zawsze byly i zawsze bedą. Trudno. Trzeba przejsc z tym do porządku dziennego i tyle.
co prawda mnie tam nie bylo..ale chyba to jest przejezyczenie jakies..
wedlug mnie to trzeba pracowac nad tym aby takie incydenty eliminowac..a nie godzic sie z tym ze sa...
pozdro
Napisano Ponad rok temu
A oto kilka zdjęć na zachętę:
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
:wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
aikido sportowe
- Ponad rok temu