Pompki na masę
Napisano Ponad rok temu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie do pompek ale na masę... raczej chyba nie możliwe jest zbudowania masy tylko w klacie no i jak koledzy radzili na siłownie
Ale mowisz o masie z cwiczenia pompkami, bez cwiczenia to jedyna masa z gainera jaka bedzie to tluszczz a nie o to tutaj chodzi 15 lat to i tak malo jak na suplementy,odzywki :wink:
Co do tematu jesli nic iwecej nie robisz to od samych pompek i tak troche miesnie urosna bo bedzie to dal nich "wyzwanie" ale nie oczekuj jakis super efektów. 12 to malo, to co pisales to sie tyczy ale silowni i sztangi
Napisano Ponad rok temu
P.S urosłem i tak już dużo (190 około ) nawet bardzo i nie chce wiecej już rosnać co innego jak ktoś bierze odżywki a dopiero rosnąc zaczyna...
Napisano Ponad rok temu
ojejku ja tam raz sobie na malutką próbę kupiłem MegaMass i więcej nie zamierzam przecież to ani nie żadna kreatyna czy jakieś tam HMB ,
P.S urosłem i tak już dużo (190 około ) nawet bardzo i nie chce wiecej już rosnać co innego jak ktoś bierze odżywki a dopiero rosnąc zaczyna...
Nie wiem o co chodzi Ci z kreatyna i HMB. Natomiast co od rosniecia to to nie wszystko co jest istotne przy braniu supli :wink:
Napisano Ponad rok temu
ojejku ja tam raz sobie na malutką próbę kupiłem MegaMass i więcej nie zamierzam przecież to ani nie żadna kreatyna czy jakieś tam HMB ,
Nie wiem o co chodzi Ci z kreatyna i HMB. Natomiast co od rosniecia to to nie wszystko co jest istotne przy braniu supli :wink:
na myśli miałem że to nic poważnego ot zwykłe węglowodany i białko w większej dawce a więc efekt jak byśmi zjedli kilka-kilkanascie czekolad i jajecznice z 10 jajek...
mozesz powiedziec co jeszcze moglo by mi sie stac od wiaderka gainer'a ?
Napisano Ponad rok temu
Tym bardziej, że dieta na masę nie polega na wrzucaniu w siebie olbrzymich ilości kalorii.
A już w Twoim przypadku (mam na myśli wiek) wchodzi w grę tylko i wyłącznie zdrowa, zbilansowana dieta bez żadnych kalorycznych "nadkładów".
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mozesz to uzasadnic?
powiem wiec odwrotnie, patrzenie przed siebie stawia szyje w nienaturalnej, wygietej pozycji. tak jak przy przysiadach nie powinno sie patrzec do gory, tylko trzymac glowe naturalnie.
Pompki są ćwiczeniem poprawiającym wytrzymałość mięśniową. Zdecydowana większość ćwiczących wykonuje je w dużych ilościach. Ze względu na charakter tego ćwiczenia, wraz z postępującym zmęczeniem, u KAŻDEGO zaobserwować można pewne zjawisko: przy patrzeniu w ziemię, pod koniec każdej serii ćwiczący ma tendencję do wysuwania głowy "do przodu". Powoduje to, że ćwiczący nie opuszcza się tak nisko jak na początku serii, mimo że ma wrażenie, że tak właśnie jest (ponieważ nieświadomie wysuwa głowę do przodu, czyli twarz nadal pozostaje blisko podłoża). To z kolei powoduje, że (wraz z postępującym zmęczeniem) ćwiczący przestaje wykonywać pompki prawidłowo. Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi :wink: .
Z własnego doświadczenia: kiedyś robiłem pompki patrząc "w ziemię". Po pewnym czasie (i robieniu dużej ilości pompek) powodowało to bóle pleców (tak, jakby jakiś mięsień przeskoczył mi pod lewą lub prawą łopatką). Jeden z moich nauczycieli zwrócił mi uwagę na to, co robię źle. Poprawiłem - problem z plecami zniknął.
PS. Ów nauczyciel, oprócz wieloletniego treningu ChoyLeeFut pod okiem Sifu Chen Yong Fa, jest również wykwalifikowanym osobistym trenerem z wieloletnim bagażem doświadczeń. Ufam jego osądowi, nigdy nie zawiodłem się na jego radach.
Pozdrawiam z końca świata :-) .
Napisano Ponad rok temu
Trener osobisty dostosowuje ćwiczenia do ćwiczącego. Rzecz w tym, ze nawet w tak prostym ćwiczeniu jakim sa pompki, każdy robi inne błędy.osobistym trenerem z wieloletnim bagażem doświadczeń. Ufam jego osądowi, nigdy nie zawiodłem się na jego radach.
U jednych droga do poprawnej pozycji będzie patrzenie do przodu, innym kładzie się kij na plecy wzdłuż kręgosłupa, żeby ich nie wyginali, a jeszcze innym książkę na tyłek, zeby nie zapominali o biodrach.
Tak czy siak, wszystko sprowadza się do naturalnej pozycji, tak jak pisał Novocaine.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Crossfit.
- Ponad rok temu
-
nos-krwawienie
- Ponad rok temu
-
Hmm...przejmować się czy nie przejmować o to jest pytanie...
- Ponad rok temu
-
Zapalenie sciegien?
- Ponad rok temu
-
Suplementacja w trakcie rehabilitacji.
- Ponad rok temu
-
Mleko. Czym zastąpić
- Ponad rok temu
-
Operacja artroskopowa stawu ramiennego a powrót do sw.
- Ponad rok temu
-
co o tym sadzicie?
- Ponad rok temu
-
Czy suple są podsypywane nielegalnymi dodatkami...
- Ponad rok temu
-
Bigger,Stronger, Faster - dokument
- Ponad rok temu