Operacja artroskopowa stawu ramiennego a powrót do sw.
Napisano Ponad rok temu
mam problem z lewym barkiem więc poszedłem z tym u lekarza. Ten zlecił badanie MRI i okazało się, że kwalifikuję się na leczenie operacyjne. Stąd pytanie, czy ktoś z Was miał operację artroskopową stawu ramiennego i w tej chwili uprawia sporty walki + siłownia? Mówiąc o sportach walki mam przede wszstkim na myśli bjj i combaty (ew. mma).
Moja operacja ma obejmować rekonstrukcję stożka rotatorów, obrąbka stawowego i kompleksu więzadłowego. Istnieje jeszcze podejrzenie uszkodzenia torebki stawowej.
Interesują mnie wszelkie informacje dotyczące rekonwalescencji. Lekarz powiedział, że najpierw przez 6 tygodni ręka będzie unieruchomiona całkowicie, następnie 4 tygodnie ruchy bierne wykonywane przez fizjoterapeutę, następnie obciążenia do 5 kilkogramów. O poważniejszych ćwiczeniach mogę myśleć po 4 miesiacach. Podczas całkowitego unieruchomienia będą dozwolone izometryczne ćwiczenia mięśni. Udało się komuś z was uratować mięśnie przed "zanikiem" tylko i wyłącznie ćwiczeniami izometrycznymi?
Czy macie doświadczenie z takim zabiegiem? Czy ktoś z Was miał krótszą rekonwalescencję?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Co spowodowało, że problem stał się aż tak poważny?
Ktoś przesadził z balachą? 8O
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co o tym sadzicie?
- Ponad rok temu
-
Czy suple są podsypywane nielegalnymi dodatkami...
- Ponad rok temu
-
Bigger,Stronger, Faster - dokument
- Ponad rok temu
-
RossTraining Compilation
- Ponad rok temu
-
Postęp bez wysiłku :/
- Ponad rok temu
-
treningi, siłownia, rozstępy
- Ponad rok temu
-
Kozieradka (zioła dla zdrowia i nie tylko)
- Ponad rok temu
-
Kwas linolowy (cla)
- Ponad rok temu
-
Jaja kurze-szkodliwe??
- Ponad rok temu
-
podciaganie nachwytem
- Ponad rok temu