Igrzyska Olimpijskie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba Wojnarowicza... Ja mysle ze medale przywioza Robert i Przemek lecz reszta tez nie pozostaje bez szans, wszystko zalezy od tego kto trafi na swoj dzienJak oceniacie szanse polskich judoków. Ja liczę na medale Krawczyka, Wojnarowskiego i Sadkowskiej.
Napisano Ponad rok temu
Biorąc pod uwagę wyniki startów w pucharach, MŚ czy ME to o medale będzie bardzo ciężko. No ale mam nadzieję że ktoś nam sprawi miłą niespodziankę.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Super Express/Onet
...Polski judoka Krzysztof Wiłkomirski walczy o życie syna. Jeśli stanie na podium IO w Pekinie, zdobędzie pieniądze na kosztowną operację serca małego Franka.
Kiedy za trzy tygodnie judoka Krzysztof Wiłkomirski wyjdzie w Pekinie na matę, stawka będzie ogromna. Nie tylko medal olimpijski, ale także życie jego ciężko chorego synka. Jeśli stanie na podium, wygra pieniądze na kosztowną operację serca 11-miesięcznego Franka.
Okres ciąży był koszmarem. Jeszcze zanim Franek przyszedł na świat, lekarze wydali wyrok: dziecko ma tylko jedną komorę serca. Po porodzie dramat drżących o życie synka rodziców trwał, tak jak cierpienia maleństwa. Liczne zaburzenia krążenia, trzy operacje, kilka zakażeń, niedotlenienie mózgu i wiele tygodni pod respiratorem - wszystko to w ciągu kilku pierwszych miesięcy życia. Teraz mały Franek czuje się lepiej, ale potrzebne są kolejne zabiegi. A te są kosztowne.
- Walczymy obaj, ja i mój mały synek - mówi łamiącym się głosem Krzysztof Wiłkomirski, medalista MŚ i ME. - On o to, żeby wyzdrowieć, a ja o to, żeby dla niego zdobyć medal. Mamy blisko rok, żeby zebrać 70 tysięcy złotych na kolejną operację - wyjaśnia sportowiec.
Za wywalczone w Pekinie złote medale polscy sportowcy dostaną od PKOl po 200 tysięcy złotych. Srebro warte będzie 150, a brąz 100 tysięcy. Wiłkomirski będzie się więc bił w Pekinie jak szalony.
- Czuję się naprawdę mocny - przyznaje. - Moi koledzy na macie mówią, że jestem bardzo dobrze przygotowany pod względem siły i kondycji...."
Trzymajmy wszyscy kciuki Oby dał rade...
Napisano Ponad rok temu
i chyba będzie to sportowiec za którego najbardziej bede trzymał kciuki w Pekinie!!!
Napisano Ponad rok temu
Matyjaszek ma największe szanse, w Jigoro Kano dał dobry show.
Odnośnie Franka Wiłkomirskiego życzę mu jak najlepiej, ale jednokomorowe serce ...
ciach
Niemniej jednak cuda się zdarzają i oby Bóg w tych zawodach był po stronie Wiłkomirskiego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Judo w lecie
- Ponad rok temu
-
Video's Super World Cup Judo Moscow 2008
- Ponad rok temu
-
POMOCY
- Ponad rok temu