Amator bjj vs zawodowiec judo, zapasy
Napisano Ponad rok temu
przeczytalem je po wyslaniu mojego eheheheh
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem co jest ciekawego w ogladaniu spietego i rzucajacego sie fizola, nadrabiajacego braki techniczne w parterze sila...
Co Ty człowieku piszesz?
Walczyłeś z czarnym pasem judo?
Chyba nie, jak takie teksty wsuwasz ...
Siłowo to szarpać się może kolo taki jak ja (pomarańczowy za walki), czarny pas w judo w parterze zna po prostu mniej technik niż bjj-owiec, ale zapewniam że te które zna będzie stosował płynnie i bardzo szybko.
Przecież macie kilku judoków w Copacabana, jak możesz takie brednie produkować,
na pewno umówią wam jakiś sparring z "czystym" judoką, to może wtedy pojmiesz o co "kaman" ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Jakby było dobre, to by zostali przy judo, nie?Zauwazylem jedna rzecz - ze osoby aktualnie zajmujace sie bjj, a wczesniej trenujace judo odnosza duze sukcesy vide ekipa ze Szczecina. Wiec chyba to judo musi byc dobre.
Napisano Ponad rok temu
Jakby było dobre, to by zostali przy judo, nie?Zauwazylem jedna rzecz - ze osoby aktualnie zajmujace sie bjj, a wczesniej trenujace judo odnosza duze sukcesy vide ekipa ze Szczecina. Wiec chyba to judo musi byc dobre.
Raczej... jak by oni sami byli na tyle dobrzy żeby zostać w Judo to by zostali.
Z racji zaś tego, że szanse na zrobienie kariery mieli pewnie nikłe, szukają nowych wyzwań w BJJ.
Nie ma w tym nic złego. Jak bym miał czas to też bym się na BJJ zapisał żeby poszerzyć parterowe horyzonty.
Z resztą w Ju jitsu Sportowym jest to samo.
98% to Judocy którzy nie byli na tyle dobrzy żeby się łapnąć lub utrzymać w kadrze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem co jest ciekawego w ogladaniu spietego i rzucajacego sie fizola, nadrabiajacego braki techniczne w parterze sila...
Co Ty człowieku piszesz?
Walczyłeś z czarnym pasem judo?
Chyba nie, jak takie teksty wsuwasz ...
Siłowo to szarpać się może kolo taki jak ja (pomarańczowy za walki), czarny pas w judo w parterze zna po prostu mniej technik niż bjj-owiec, ale zapewniam że te które zna będzie stosował płynnie i bardzo szybko.
Przecież macie kilku judoków w Copacabana, jak możesz takie brednie produkować,
na pewno umówią wam jakiś sparring z "czystym" judoką, to może wtedy pojmiesz o co "kaman" ...
1. to była jak sądzie żart
2. judocy nie majacy doswiadczeń innych poza judo się spinaja w parterze takie przyzwyczajenie
Napisano Ponad rok temu
To Nastula też szanse na zrobienia kariery w judo miał nikłe, więc przeszedł na MMA?Jakby było dobre, to by zostali przy judo, nie?
Raczej... jak by oni sami byli na tyle dobrzy żeby zostać w Judo to by zostali.
Z racji zaś tego, że szanse na zrobienie kariery mieli pewnie nikłe, szukają nowych wyzwań w BJJ.
Napisano Ponad rok temu
Czy chodzi tu o liczbe treningow w tygodniu czy o utrzymywanie sie ze sportu?
Jesli Piotr Baginski mowi, ze cwiczy 6 dni w tygodniu 2x dziennie (tak mowil w wywiadzie) to jest amatorem czy zawodowcem? Ze sportu sie nie utrzyma pewnie wiec moze jest amatorem, ktory cwiczy jak zawodowiec?
Jezeli judoka cwiczy 4x w tygodniu ale otrzymuje stypendia a poniewaz zdobyl medal olimpijski ma zagwarantowana rente olimpijska to jest zawodowcem? A moze zawodowcem cwiczacym jak amator?
A zapasnik, ktory jezdzi na olimpiade, walczy w lidze ale nie utrzyma sie z tego sportu to zawodowiec czy amator?
Nie mozna porownywac kto z im sobie by poradzil nie wiedzac co mamy na mysli mowiac "zawodowiec" a co "amator". DLaczego o udokach piszecie - zawodowcy a o zawodnikach bjj - amatorzy?
Napisano Ponad rok temu
2. judocy nie majacy doswiadczeń innych poza judo się spinaja w parterze
U mnie się jakoś nie spinają :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. judocy nie majacy doswiadczeń innych poza judo się spinaja w parterze
U mnie się jakoś nie spinają :?
sam się spinasz :-p
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2