...poddawali zapsnikow/judokow- chocby ze wzgledu na wlasnie inne przyzwyczajenia sportowe czy po prostu ze wzgledu na blade pojecie zapasnikow/judokow o dzwigniach na nogi. Sila bjj plynie ze stoswania technik, ktorych brak w zapasach/judo lub sa malo popularne albo wrecz ze wzgledu na sportowy aspekt - pomijane.
Knote to co napisałeś jak na razie dla mnie jest najbardziej sensowna wypowiedzią dotykającą problemu, ze wszytkich
Zgadzam się w 100%.
Bjj to zajebista sprawa.
Techniki są naprawde fajne i nie mam nic do Bjj.
Cała dyskusja zrobiła się z tego, że napisałem że "ktoś" za zawodników z Judo był by w stanie zdominować jakieś zawdy w BJJ w Polsce.
No i się zaczeło bo zaraz Shabu napisał że nie da raday wygrać nikt z poza, bo jest za cienki.
A potem dołączyli inni zapaleńcy jak Popo którzy uważają, że BJJ to pępek świata.
I stąd cała "zadyma" Po prostu śmieszy minie taka postawa.
A jak juz ktoś pisze, że zawodnik amator z Polskiej ligi BJJ która nawet nie jest zrzeszona w jedną lige. Zmieli kadrowicza z Judo czy zapasów no to wybaczcie mój sarkazm i uszczypliwości.
Wcale nie uważam że BJJ jest o kant dupy i że każdy mierny Judoka zmieli Bjj-owca.... ale Kurwa bez przesady..
A że dyskusja i argumentacja co nietórych jest "na poziomie" więc zrównuje poziom pozwalając sobie co rusz na różne śmieszne żarty. (tak jak ten o nauce Judo na BJJ -choć tak szczerze to z tym to nie tak do konca żart)