Ja tezI stawiam kazdy hajs, ze Nastek na zasadach judo by wygrał z Legarto.
Za dobry ? Ze znajomoscia kendo ?
Napisano Ponad rok temu
Ja tezI stawiam kazdy hajs, ze Nastek na zasadach judo by wygrał z Legarto.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znam duzo gosci z białymi pasami co po roku treningu walczą z niebieskimi czy tez z purpurowymi pasami jak równy z równym.
Napisano Ponad rok temu
Taki cwaniak z ciebie to wystartuj przynajmniej w tej kategorii "nic nieumiejacych", zobaczymy czy wygrasz :wink:
No chyba ze jest to na zasadzie "kurcze jestem dobry, rok nauki bjj nie poszedł na marne w koncu jestem nic nieumiej±cym mistrzem Polski w kategori nic nieumiej±cych"
Czy tylko mi sie wydaje ze odkad pisze w tym temacie daryo king, siegnal on jeszcze wiekszego dna? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Znam duzo gosci z białymi pasami co po roku treningu walczą z niebieskimi czy tez z purpurowymi pasami jak równy z równym.
co to za nadludzie?
z jakiego klubu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oj czekamy czekamypo tym jak odwiedze z kumplami zawody bjj w których wystartujemy w kazdej kategori.
Napisano Ponad rok temu
Nie no Panowie :? Pan Daryo nie co przesadza- nawet jak dla mnie.
Napisano Ponad rok temu
I to jest podstawowa roznica miedzy bjj a judo, bo zawodnik bjj odpoczywa w parterze a meczy sie w stojce i w zwiazku z tym dazy do parteru, a jak napisales zawodnik judo meczy sie w parterze i woli wracac do stojkiPo za tym w walkach parterowych Judo najczęściej sytuacja do akcji w parterze jest otwarta po rzucie. Jeśli nie ma takiej czystej sytuacji lub rokującej na szybka akceje to Judoka sam dąży do przerwania parteru.
Bo po co tracić siły na szarpanie się jeśli sędzia i tak zaraz przerwie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mimo wszystko chyba przyznasz Bogumil, ze czepiasz sie za bardzo.
Niech sobie BJJ robi zawody jak chce, co to kogo obchodzi?
Jak dla mnie to każdy BJJ-owiec może sobie z medalem chodzić, nawet i złotym ...![]()
W judo rozgrywane są takie zawody dla białych pasów, do 4kyu i normalne.
Nikt nie robi tragedii, a rzeczywiście przyznasz że konfrontacja białasa po 3 miesiącach treningu z czarnym pasem to chyba jakieś nieporozumienie, nie mówiąc o możliwych kontuzjach ...
Napisano Ponad rok temu
co to za nadludzie?
z jakiego klubu?
To np zapaśnicy którzy trenowali 10lat zapasy i się teraz przebranżawiają.
Mam takie jednego w grupie. Koordynacje i motoryke ma tak dobrą że w zasadzie pokazujesz mu i od razu robi to w walce.
twierdzisz ze trzeba byc nadczłowiekiem zeby pokonac osobe trenującą bjj posiadającą purpurowy pas?
zadufanie i slepa wiara w skutecznosc bjj niektórych forumowiczów mnie poraża..
Jezeli ktos chce porozmawiac na temat skutecznosci to troche nie na temat.
Kiedys załoze taki oddzielny temat po tym jak odwiedze z kumplami zawody bjj w których wystartujemy w kazdej kategori. Wtedy zapraszam do rozmowy.
Prosze trzymajmy sie tematu bo zaczyna sie tworzyc bezsensowna rozmowa :wink:
Napisano Ponad rok temu
I to jest podstawowa roznica miedzy bjj a judo, bo zawodnik bjj odpoczywa w parterze a meczy sie w stojce i w zwiazku z tym dazy do parteru, a jak napisales zawodnik judo meczy sie w parterze i woli wracac do stojki
Po za tym w walkach parterowych Judo najczęściej sytuacja do akcji w parterze jest otwarta po rzucie. Jeśli nie ma takiej czystej sytuacji lub rokującej na szybka akceje to Judoka sam dąży do przerwania parteru.
Bo po co tracić siły na szarpanie się jeśli sędzia i tak zaraz przerwie.![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ok, kamera w ruch, nagraj,wrzuć na jakiś serwer darmowy i pokaż.Pokazał bym Ci Judoków którzy w Parterze potrafią walczyć przez 1,5godziny bez przerwy i to ze zmianami partnera na świeżego
Napisano Ponad rok temu
z tego co kolega pisze to sa to osoby co przed bjj nic nie trenowały i ja tak to odbieram.
Napisano Ponad rok temu
Poprostu klub bjj w twoich okolicach.A cóz to takiego ten bastion - jakas grota mistrzów?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu