Sens podziału na kategorie względem pasów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mimo wszystko epizod z zapaśnikiem dużo mówi jak ważna jest praca uchwytem w judo.
Kiedy nie ma szmaty zaczyna wszystko się chrzanić. Ja mam prawdę mówiąc odwrotny problem, że mnie judoga przeszkadza, a najbardziej przeszkadzają ci to moja judogę trzymają.
Miałem kilka sparingów bez judog z chłopakami, którzy w gi bardzo dobrze sobie radzili i nagle okazywało się, że jest zupełnie inaczej ...
Przypadek Nastuli pewnie był z tego sortu, dlatego też trzeba zrozumieć, że jego niepowodzenia z MMA wcale by się nie przełożyły na problemy w BJJ gdzie miałby już znajome gi do łapania i mógłby jechać po swojemu ...
Pisałem o tym wielokrotnie walka bez Judogi jest zupełnie inną walką.
Ja w parterze jestem nie zły, walcząc w Judodze jestem w stanie wygrać na prawde z dobrymi gościami. Bez Judogi ....nie ukrywam, że mam problemy z leszczami.
A to dla tego że wszytko prawie opiera się na chwycie za szmate.
Ja gdybym miał walczyc w jakiejś formule MMA to i tak wolał bym walczyć w Judodze
pomimo tego, że przeciwnik by jej nie miał.
Nastek też tak powinien zrobić.... w zasadzie w pierwszej walce myślałem że tak zrobi.
Napisano Ponad rok temu
Wtedy prestiż wygranych zawodów o randze ogólno Polskiej był by o wiele wyższy.
Napisano Ponad rok temu
Niech sobie BJJ robi zawody jak chce, co to kogo obchodzi?
Jak dla mnie to każdy BJJ-owiec może sobie z medalem chodzić, nawet i złotym ...
W judo rozgrywane są takie zawody dla białych pasów, do 4kyu i normalne.
Nikt nie robi tragedii, a rzeczywiście przyznasz że konfrontacja białasa po 3 miesiącach treningu z czarnym pasem to chyba jakieś nieporozumienie, nie mówiąc o możliwych kontuzjach ...
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie ta dyskusja nie ma sensu. Skoro Paweł Nastula stwierdził, że potrzebne mu są "lekcje" bjj i sparingi u Radka Turka to musi być jakaś tego przyczyna.
Pozdrawiam
no własnie moze nie koniecznie potrzebował "lekcji", moze poprostu potrzebował leszczy do bicia......no ale o to trzebaby zapytac samego Nastka.
co do podziału na pasy.....
równiez uwazam ze jest on bezsensowny, chyba ze jest to kolejana mania zawodników bjj - obok zbierania kolorowych naszywek na gi zbierają równiez bezwartosciowe puchary. No chyba ze jest to na zasadzie "kurcze jestem dobry, rok nauki bjj nie poszedł na marne w koncu jestem nic nieumiejącym mistrzem Polski w kategori nic nieumiejących"
Podzial na pasy na zawodach jest równie bezsensowny co sam podział na pasy typu: biały, biały z zółtym paskiem,biały z dwoma zółtymi paskami, biały z niebieskim paskiem i prawie zielonym ale jeszcze nie brązowym.. itd
Optymalnym rozwiązaniem w/g mnie byłoby organizowanie zawodów jak np. w kendo, gdzie jest podział na mudansha i yudansha (osoby posiadające stopnie mistrzowskie i uczniowskie).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nikt nie robi tragedii, a rzeczywiście przyznasz że konfrontacja białasa po 3 miesiącach treningu z czarnym pasem to chyba jakieś nieporozumienie, nie mówiąc o możliwych kontuzjach ...
No tak tylko my nie mówimy tutaj o konfrontacji białych pasów z czarnymi tylko o braku konfrontacji jakiejkolwiek, bo walczenie w kategori białych pasów czy filetowych nie jest dla nikogo zadnym wykładnikiem umiejętnosci. Znam duzo gosci z białymi pasami co po roku treningu walczą z niebieskimi czy tez z purpurowymi pasami jak równy z równym.
pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No tak tylko my nie mówimy tutaj o konfrontacji białych pasów z czarnymi tylko o braku konfrontacji jakiejkolwiek, bo walczenie w kategori białych pasów czy filetowych nie jest dla nikogo zadnym wykładnikiem umiejętnosci. Znam duzo gosci z białymi pasami co po roku treningu walczą z niebieskimi czy tez z purpurowymi pasami jak równy z równym.
pozdro.
nie uwierzę dopóki nie zobaczę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znam duzo gosci z białymi pasami co po roku treningu walczą z niebieskimi czy tez z purpurowymi pasami jak równy z równym.
niemożliwe
Napisano Ponad rok temu
Skoro bjj jest takie kiepskie, to czemu na calym swiecie jest jednym z glownych elementow treningow mma ?
I stawiam kazde hajsy, ze Lagarto na zasadach bjj by wygral z Nastkiem.
Napisano Ponad rok temu
Taki cwaniak z ciebie to wystartuj przynajmniej w tej kategorii "nic nieumiejacych", zobaczymy czy wygrasz :wink:No chyba ze jest to na zasadzie "kurcze jestem dobry, rok nauki bjj nie poszedł na marne w koncu jestem nic nieumiejącym mistrzem Polski w kategori nic nieumiejących"
Czy tylko mi sie wydaje ze odkad pisze w tym temacie daryo king, siegnal on jeszcze wiekszego dna? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z calej twojej wypowiedzi mozna wywnioskowac, ze o bjj nie masz najzielenszego pojecia.
Skoro bjj jest takie kiepskie, to czemu na calym swiecie jest jednym z glownych elementow treningow mma ?
I stawiam kazde hajsy, ze Lagarto na zasadach bjj by wygral z Nastkiem.
Zaraz zaraz... nie twierdze ze samo bjj jest kiepskie, mówimy tutaj o bezsensowym podziale na zawodach.
I stawiam kazdy hajs, ze Nastek na zasadach judo by wygrał z Legarto.
Napisano Ponad rok temu
Taki cwaniak z ciebie to wystartuj przynajmniej w tej kategorii "nic nieumiejacych", zobaczymy czy wygrasz :wink:
No chyba ze jest to na zasadzie "kurcze jestem dobry, rok nauki bjj nie poszedł na marne w koncu jestem nic nieumiejącym mistrzem Polski w kategori nic nieumiejących"
No bardzo chetnie ale jestem troche za dobry na białe pasy bjj..... ale mam kumpli którzy nie mają zielonego pojecia o bjj i chetnie wystartują w kategori białych pasów
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
spis graficzny technik
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa w Rio- lista obecnosci
- Ponad rok temu
-
Czy można trenować BJJ w lęborku
- Ponad rok temu