Sens podziału na kategorie względem pasów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
uuu.. to nieomieszkam zajrzec tam na trening w przypływie wolnego czasu 8)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
"Tomek Kamiński w kat 82 kg białe pasy zajął znowu I miejsce, wszystkie walki kończąc przed czasem. potwierdzając tym samym, że jego poziom techniczny jest równy niebieskim pasom." - to tak apropos tej wypowiedzi
Znam duzo gosci z białymi pasami co po roku treningu walczą z niebieskimi czy tez z purpurowymi pasami jak równy z równym.
co to za nadludzie?
z jakiego klubu?
Napisano Ponad rok temu
on nadal nie ma niebieskiego - teraz rehabilitacja po kontuzji.
chłopak trochę trenował na swoje sukcesy.
polecam się z nim pokulać skoro jesteś za dobry na białe pasy.
Napisano Ponad rok temu
Wystarczy zebys sie przeszedl do bastionu jak napisal wyzej Bosy...prosze spraw zebym myslał inaczej.
Napisano Ponad rok temu
temat na którym piszesz jest "sens podziału na kategorie względem pasów"
jak juz sami zauwazyliscie wczesniej napisałem ze taki podział jest bez sensu bo są goscie z białymi pasami którzy byliby wstanie zawalczyc jak równy z równym z gosciami z niebieskim pasem za co mnie wysmialisie......
Teraz cytuje ten tekst ze strony bjj, po którym twierdzisz ze gosciowi sie sukcesy w białych pasach nalezą bo jest tak dobry jak goscie z niebieskich i ciezko na to pracował.
I teraz ja pytam ponownie jaki jest sens podziału na pasy na zawodach skoro znajdzie sie wiecej takich "ciezko trenujących zawodników". Gdyby nie było podziału mógłby walczyc z równymi sobie a nie z gosciami którzy zaczynają przygode z bjj. A moze powinien byc podział na białe pasy cwiczące do roku czasu i na białe pasy ciwczace powyzej roku?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przyjedz na zawody i wyraź się na macie
Napisano Ponad rok temu
Wystarczy zebys sie przeszedl do bastionu jak napisal wyzej Bosy...prosze spraw zebym myslał inaczej.
Popo nie wiedziałem, że kiedyś wezme twoją strone
Myśle, że to najlepsze i jedyne rozwiazanie.
Napisano Ponad rok temu
...z Bogumilem który słynie z dywagacji internetowych i opowieści o sparingach z mistrzami.
To akurat prawda Mam takie szczęście potrenować z prawdziwymi mistrzami.
Stąd płynie 95% moich internetowych dywagacji :wink: .
Napisano Ponad rok temu
...z Bogumilem który słynie z dywagacji internetowych i opowieści o sparingach z mistrzami.
To akurat prawda Mam takie szczęście potrenować z prawdziwymi mistrzami.
Stąd płynie 95% moich internetowych dywagacji :wink: .
Wcale bym się nie zdziwił jeśli większosc tego co piszesz to zwykle klamstewka :wink:
Napisano Ponad rok temu
Bosy0 nie rozumiesz mnie? o rany....
temat na którym piszesz jest "sens podziału na kategorie względem pasów"
jak juz sami zauwazyliscie wczesniej napisałem ze taki podział jest bez sensu bo są goscie z białymi pasami którzy byliby wstanie zawalczyc jak równy z równym z gosciami z niebieskim pasem za co mnie wysmialisie......
Teraz cytuje ten tekst ze strony bjj, po którym twierdzisz ze gosciowi sie sukcesy w białych pasach nalezą bo jest tak dobry jak goscie z niebieskich i ciezko na to pracował.
I teraz ja pytam ponownie jaki jest sens podziału na pasy na zawodach skoro znajdzie sie wiecej takich "ciezko trenujących zawodników". Gdyby nie było podziału mógłby walczyc z równymi sobie a nie z gosciami którzy zaczynają przygode z bjj. A moze powinien byc podział na białe pasy cwiczące do roku czasu i na białe pasy ciwczace powyzej roku?
No w tym przypadku zgadzam się z Daryjem.
To jest to co mówie że taki "Mistrz" zawsze bedzie budził kontrowersje i bedzie piętnowany z tej prostej przyczyny, że jest nazwany najlepszym mimo, iż ewidentnie najlepszy nie jest.
Celem każdej rywalizacji jest wyłonienie najlepszego.
Zasady organizacji zawodów w BJJ wywracają (jak już pisałem) wszytko do góry nogami.
A jedynym powdem dla których takie chore kategorie istnieją jest ....Ponad te wszytkie piekne słowa.....KASA
-dla organizatowrów i NIC po za tym nie stoi.
Nie mam nic przeciw zarabianiu kasy.
Ale nie wtety kiedy stare dobre wartości są zartracane czy poświęcane na poczet...
Napisano Ponad rok temu
Wcale bym się nie zdziwił jeśli większosc tego co piszesz to zwykle klamstewka :wink:
Dla czego i po czym wnosisz ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mylisz się. Pisze, że mam szczęście potrenować z najlepszymi. Bo mam szczęście potrenować z najepszymi.
Nie pisze, że sam jestem Mistrzem SW choć niektórzy tak to odbierają bo napisze że jestem w stanie wygrać z tym czy z tamtym.
To działa na zasadzie ...Bogumil mówi, że złoi dupe jakiemuś tam 5 danowi. Mojemu nauczycielowi czyli musi być Arcymistrzem. Tym czasem w życiu tak bywa, że w praktyce 5dan jest o dupe rozbić w stosunku do Bogumila... co wcale nie czyni z Bogumila nadczłowieka.
Mam dokładnie Mistrzostwo zdefinowane i dobrze wiem na czym Ono polega... i wiem - jestem świadomy ile mi do niego brakuje.
Napisano Ponad rok temu
Gdyby nie bylo tego podzialu to nie mialby taki zawodnik mozliwosci skonfrontowania umiejetnosci na zawodach z zawodnikami z tego samego poziomu. Kazdy kto trenuje bjj wie ze roznica umiejetnosci miedzy pasami to przepasc i bialy czy niebieski pas nie mialby po co startowac, bo nie mialby szans z purpura a tym bardziej z wyzszym pasem.
Moze dla was ten podzial to patologia, ale wole taka patologie, bo dzieki temu pasy odzwierciedlaja umiejetnosci, niz taka patologie jak w innych stylach gdzie pas nie swiadczy o umiejetnosciach.
Napisano Ponad rok temu
Wszytkie moje 683 posty WOW -mnie by się nie chciało.
Mylisz się. Pisze, że mam szczęście potrenować z najlepszymi. Bo mam szczęście potrenować z najepszymi.
Nie pisze, że sam jestem Mistrzem SW choć niektórzy tak to odbierają bo napisze że jestem w stanie wygrać z tym czy z tamtym.
To działa na zasadzie ...Bogumil mówi, że złoi dupe jakiemuś tam 5 danowi. Mojemu nauczycielowi czyli musi być Arcymistrzem. Tym czasem w życiu tak bywa, że w praktyce 5dan jest o dupe rozbić w stosunku do Bogumila... co wcale nie czyni z Bogumila nadczłowieka.
Mam dokładnie Mistrzostwo zdefinowane i dobrze wiem na czym Ono polega... i wiem - jestem świadomy ile mi do niego brakuje.
czyli konkretnie z kim ćwiczysz??
Napisano Ponad rok temu
uuu.. to nieomieszkam zajrzec tam na trening w przypływie wolnego czasu 8)
a Ty gdzie ćwiczysz?? pochwal się... piwnica pod baranami??
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
spis graficzny technik
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa w Rio- lista obecnosci
- Ponad rok temu
-
Czy można trenować BJJ w lęborku