Po co trenować Aikido skoro i tak jest nieskuteczne?
Napisano Ponad rok temu
od razu zaznaczam że tytuł posta jest w zamierzeniu "przewrotny" i ma prowokować do rozmowy. Mam do was pytanie odnośnie technik aikido i ich użycia w realnej walce (ulica).
dodam że od paru dni przekopuje te forum i wielokrotnie spotykam się z opiniami o nieskuteczności aikido typu: "...aikido to balet..." przyznam też że nie zawsze można odmówić racji osobie argumentującej swoje zdanie. Nie mniej czy tak jest do końca czy aikido to tylko inna forma azjatyckiego masażu??? Nie bardzo chce mi się w to wierzyć... Podobne dyskusje toczą się też na innych stronach (np. anglojęzycznych), wynika z tego że problem jest większy i nie tylko zahacza o nasze Polskie poletko. Co myślą o tym osoby z dużym stażem/instruktorzy? Czy można jednoznacznie stwierdzić że aikido ma takie same walory obronne jak inne sztuki walki.?
...od siebie mogę dodać że aikido trenuje krótko (parę miesięcy, nie licząc mojego pierwszego podejścia przed kilku laty) nie mniej udało mi się skutecznie zniechęcić napastnika zakładając mu tą samą technikę trzy krotnie można powiedzieć że sytuacja była modelowa, atakujący próbował aż do momentu w którym stwierdził że nie ma sensu bo za każdym razem coraz bardziej boli go ręka - to zniechęcenie przerwało jego dalsze ataki
Napisano Ponad rok temu
Kurwa żesz w dupę jerza jebana mać, o ja pieeeeeeeeeeeerdolę
Do kurwy nędzy i jej siedemnastu niedojebanych córek, po jakiego chuja zakładasz nowy temat skoro jak sam napisałeś przynajniej kilka identycznych widziałeś i wiesz jaka się toczy dyskusja i że nikt nic nowego juz nie napisze, bo wszystko juz napisano.
No i żesz kurwa jego mać dajcie mi warna za te wszystkie przekleństwa!!!!
Napisano Ponad rok temu
Po co trenować ? Bo tak im się podoba ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ufff. spokojnie, zadałem tylko pytanie, to że takich pytań jest więcej to moim zdaniem oznacza że temat jest niezgłębiony, nikogo nie przymuszam do włączenia się w rozmowę na siłę, jeżeli ktoś uważa temat za jałowy to sorry dla mnie jednak jest to intrygujące
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wpisz w google kluczowe slowa z twojego tematu, do tego dopisz 'vortal budo' i powinienes znalesc mnostwo dyskusji na ten temat.
temat do zamkniecia
mod off
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Egzamin pod kątem bycia UKE.
- Ponad rok temu
-
Dwa razy TAK
- Ponad rok temu
-
Shihan Seizo Takimoto 7 dan w Ożarowicach 7-8 czerwca 2008
- Ponad rok temu
-
WCZASY RODZINNE I KOLONIA Z AIKIDO!
- Ponad rok temu
-
Cześć i dzięki za ryby...
- Ponad rok temu
-
Pytanko:)!!!!
- Ponad rok temu
-
Jestem już zmęczony
- Ponad rok temu
-
Pierwszy Ogólnopolski Staż Aikido Kobayashi w Poznaniu !!!
- Ponad rok temu
-
Po stazu z shihan Tamura w Potsdam...
- Ponad rok temu
-
Pytanie pierdziela :)
- Ponad rok temu