po pierwsze z tego co pamietam nigdy Tobie nie przyznalem warna. jesli masz jakies uwagi co do moderacji w tym dziale to dokladnie tak samo jak KAZDY uzytkownik mozesz napisac do mnie wiadomosc na privie albo napisac do Czeslawa ze itosurulez nie nadaje sie na moderatora.
Zgadza sie.Nie dostalem jeszcze warna.Chodzi mi o np.o sytuacje kiedy Maniak pytal ludzi z K-kan w jakims temacie o kobudo w ich stylu,to sie podniosl lament ze ich atakuje ,ze wojny wszczyna itd.Akurat sledze to forum od kilku lat i nie widzialem zeby Maniak szukal jakichs zaczepek ,a wrecz przeciwnie.Wiele jego postow bylo wartosciowych i mozna sie bylo dowiedziec wielu ciekawych rzeczy.
A gdy np. Mtklub ktory ciagle smieci forum jakimis zaczepkami, w temacie o k-kan po raz kolejny szuka zaczepki z Janem111 i robi jakies aluzje do sklepow z danami i wyludzaniem kasy to jest dobrze i nikt nie reaguje.
Wyglada to tak jakby byli rowni i rowniejsi.Albo niech moderatorzy traktuja wszystkich jednakowo i reaguja na wszystkie zaczepki albo najlepiej bedzie zniesc moderowanie tego dzialu jesli to ma tak wygladac jak teraz.W paru innych dzialach jakos jest spokoj.Da sie zaprowadzic porzadek?Da!
ostatnie zdanie moglbym uznac za zaczepke... poza tym wskaz mi prosze "ewidentne zaczepki" kiedy nie zareagowalem. jakby to Ci powiedziec nie jestem modem na budo z zawodu. mam wlasne zycie, zajecia, obowiazki, treningi. nic dziwnego ze nie zawsze mam tyle czasu zeby przeczytac wszystko co zostalo napisane.
To ja mam wskazywac?Moderator jest od tego zeby przegladal forum i reagowal jesli zajdzie taka potrzeba.Ale jesli ktos wchodzi na forum i przez pare dni nie zauwaza co sie dzieje w jego dziale to sorry ... :roll: Dziwne ze w innych dzialach moderatorzy umieja sobie radzic w takich sytuacjach i jest spokoj....przynajmniej na jakis czas,poki nie przyjdzie jakas czarna owca,ale i z nia mozna sobie poradzic.
Giro zalozyl temat o atakach na tsunami ,oyama karate itd. mialy byc ostrzezenia ,bany ...ataki jak byly tak sa dalej ,a reakcji czasami nie ma zadnej.
Jesli nie mozecie sobie poradzic z ta sytuacja to zawsze mozecie albo zwerbowac jeszcze jedna osoba do pomocy.Nie mam na mysli siebie, ale w dziale karate znalazlo by sie pare osob o odpowiednim stopniu kultury i wiedzy ktorzy moglby pelnic ta funkcje.A jesli nie to zawsze mozna poprosic moda z innego dzialu.Moze na karate nie musi sie znac ale przynajmniej jakis porzadek by zaprowadzil.Naprawde panowie tu sie nie ma co cackac ,tylko ostrzej podchodzic do sprawy.