Dawno temu, kolega bywały na stażach przeróżnych miał okazję poznać styl, w którym główną rolę odgrywała siła dłoni. Gros technik polegała na chwytaniu skóry na ciele (przez ubranie, coś w stylu "kobyłki") i sprawianiu w ten sposób bólu. 
Czy ktoś słyszał o czymś takim? Może jest to tylko jeden z elementów większego stylu (może Yawara?).
Będę wdzięczny za informacje.

Czy ktoś wie coś na temat takiej sztuki walki?
		 Rozpoczęty przez , Ponad rok temu

1 odpowiedź w tym temacie

Napisano Ponad rok temu
Re: Czy ktoś wie coś na temat takiej sztuki walki?

Zapewne chodzi Ci o Kyusho-Jutsu - nie byl to nigdy odrebny styl a tylko dzial technik w jakims systemie jujutsu, karate itp
W jujutsu bardziej opierajacy sie na chwytach i uciskach w karate bardziej na uderzeniach ale oczywiscie w jednym i drugim byly i naciski i uderzenia.

W jujutsu bardziej opierajacy sie na chwytach i uciskach w karate bardziej na uderzeniach ale oczywiscie w jednym i drugim byly i naciski i uderzenia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Pompki Pompki- Ponad rok temu 
- 
			 Sport-Serwach, producent tatami - Przestroga!!! Nierzetelny! Sport-Serwach, producent tatami - Przestroga!!! Nierzetelny!- Ponad rok temu 
- 
			 trening we własnym zakresie trening we własnym zakresie- Ponad rok temu 
- 
			 rashguard rashguard- Ponad rok temu 
- 
			 mam worek + mam dylemat mam worek + mam dylemat- Ponad rok temu 
- 
			 co to za sztuka walki? co to za sztuka walki?- Ponad rok temu 
- 
			 Pszczyńska Akademia Sztuk Walki. Pszczyńska Akademia Sztuk Walki.- Ponad rok temu 
- 
			 Treningowe teksty Treningowe teksty- Ponad rok temu 
- 
			 kyokushin vs muay thai 1962 kyokushin vs muay thai 1962- Ponad rok temu 
- 
			 Mistrzostwa Polski/Europy w Budo Mistrzostwa Polski/Europy w Budo- Ponad rok temu