Stopnie w sztukach walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja , 1 dan kyokushin , 1 kyu jiu jitsu, 4 cup Taekwon do ITF, 1 cap viet vo dao, zielony pas w kick boxingu, kilka miesięcy muay thai i chwilowa fascynacja sanda / Kung fu Modliszka / - jak byłem młody to poszukiwałem.
Od kilkunastu lat bazą jest kyokushin karate...Robię też troche podstaw mma / parter i stójka full contact / - ale tak dla siebie. A w pracy strzelectwo / jestem instruktorem strzelectwa sportowego i bojowego / i techniki oraz taktyki interwencji - i tu się przydaje jiu jitsu :-)
Pozdrawiam i życzę Juniorowi dalszych sukcesów.
Jednak z własnego doświadczenia wiem, że takie " łapanie wielu srok za ogon "daje ogólną orientację, wszechstronność i sprawność fizyczną ale aby były jakieś wieksze sukcesy sportowe trzeba zdecydować się na 1 sztukę czy sport walki. Owocnego poszukiwania!!!
OSU!!!
Napisano Ponad rok temu
Ty napewno ani znaczków ani stopni nie kolekcjonujesz (brak pieniędzy albo umiejętności )
Ushiba chcesz zacząć karierę na forum od warna??
Poczytaj regulamin.
Pozdr
Itosu
PS. I proszę Ciebie nie uaktywniaj mi więcej Troll Alerta.
Napisano Ponad rok temu
Mój syn ma 13 lat uwielbia ćwiczyć sztuki walki posiada 57 stopni uczniowskich w 12 różnych sztukach walki .
Mówiąc delikatnie sceptycznie podchodzę do takich informacji i traktuję je jak szczeniacki wygłup.
Jeżeli jednak tak nie jest to dla uwiarygodnienia tej informacji powinieneś teraz napisać w jakich sztukach walki i jakie stopnie i w jakich organizacjach zdobył te stopnie.
Brak tego uzupełnienia to będzie dla wszystkich sygnał że źle zaczynasz swoją obecność na forum a więc prawdopodobnie szybko ją skończysz.
Napisano Ponad rok temu
Licząc praktycznie to powiedzmy sobie szczerze nie możliwe jest zdobycie tylu stopni w kilkunastu sztukach walki w takim wieku, jeżeli tak jest faktycznie to gratuluje organizacjom rozdającym stopnie jak ciasteczka! To świadczy o tych organizacjach i ich poziomie.
Popieram przedmówców zbieraj znaczki, lub modele samochodów.
Napisano Ponad rok temu
Licząc że chłopak uczęszcza na zajecia 12 różnych sztuk walki skromnie raz w tygodniu na kazda sekcje musialby dwa razy dziennie obrabiac trening jakiejs sztuki walki (liczac razem z sobota). Malo prawdopodobne ale czekamy na wyjasnienia jakie stopnie jakich sztuk walki, jakich organizacji itepe
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Mój syn ma 13 lat uwielbia ćwiczyć sztuki walki posiada 57 stopni uczniowskich w 12 różnych sztukach walki .
ciekawe... ja tam mam "tylko" w dwóch...
Napisano Ponad rok temu
Może się na coś w końcu zdecyduje...Mój syn ma 13 lat uwielbia ćwiczyć sztuki walki posiada 57 stopni uczniowskich w 12 różnych sztukach walki .
Jakos nie chce mi sie wierzyć
1) w takie osiagnięcia(tak jak to przedmówca wyliczył - 2 razy dziennie w innych sekcjahc)
2)jezeli rzeczywiscie ma to może nie chodzi o sztuki walki, ale organizacje? moze to jest tak ze jak zdobyl stopien w sztuce walki X to od razu ma ten sam stopień w pięciu organizacjach sztuki walki X?
3)po co się rozdrabniać - niech się skoncentruje na 1-2 i robi tam coś porządnego, a nie stopnie
Napisano Ponad rok temu
PS. Wyliczyłem, że jeśli by w przyszłości chciał zdawać na czarny pas, w każdym stylu w jakim teraz ma jakieś tam stopnie, to za kilkanaście lat będziemy mieli hiper mega super senseia z liczbą stopni około 120 stopni (biorąc pod uwagę, że w większości stylów jest 10stopni do stopnia mistrzowskiego) . Życzę dużo wytrwałości
Napisano Ponad rok temu
57 stopni uczniowskich
Ej... :roll:
A Ty dodajesz do siebie cyferki z certyfikatów czy co?
Ja nic nie chce mowic, ale takie przechwaly moze zrobia wrazenie na pani z warzywniaka, dla ktorej wszystko "57" to duzo...
Widac, ze Ty w sztukach walki duzo soba nie reprezentujesz, skoro wypisujesz takie brednie...
Tak zapytam jeszcze... Tak syna wychowujesz, ze licza sie cyferki?
A poza tym, jezeli chodzi o stopnie uczniowskie, to liczby sie tam zmniejszaja, wiec nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi stopniami.
Moze masz na mysli ilosc egzaminow, ktore syn zdal... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z własnej, zupełnie nie przymuszonej woli, czy też jest Pan kolejnym 'kochającym' rodzicem bawiącym się w lepienie żyć dzieciaków z plasteliny?dlatego może bez problemu trenować 21 tygodniowo
(bez obrazy oczywiście)
Napisano Ponad rok temu
Bo moim zdaniem takie zafascynowanie jest co najmniej dziwne.Widzę że nie wszyscy traktują mój problem poważnie , chcę uzyskać informację i poznać osoby zafascynowane sztukami walki .
Rozumiem sztuki walki, bo sam w tym siedzę i nie wyobrażam sobie przestać.
Rozumiem, że można chcieć trenować przekrojowo...
Ale jeżeli nie można być super dobrym w 12 stylach:
a)gdzie miejsce na regeneracje
b)gdzie miejsce na inne zajęcia - chociazby skzołę. 3-4 treningi dziennie - toż to 4 godziny trenowania miniumum...
c)trzeba będize kiedyś wybrać, bo inaczej pozostanie się tylko uczniem...
Napisano Ponad rok temu
Jak miałem 13 lat to trenowalem przez prawie rok Aikido w którym też nie miałem żadnego paska.
Ale fakt że po prostu nie chciało mi sie chodzić na egzaminy ani nawet kupować Gi.
Napisano Ponad rok temu
osobiscie mam sho dan w Karate i jestem instruktorem Zapasów poswiecilem na to 13 lat.
i nie mialem czasu na inne treningi .
Pozdrawiam i pomysl nad zdrowiem syna
bez obrazy ale mysle ze chcesz przez syna spełnic swoje ambicje.
Napisano Ponad rok temu
To samo próbowałem zasugerować w poprzednim poście.bez obrazy ale mysle ze chcesz przez syna spełnic swoje ambicje.
To oczywiście tylko domysły, ale wygląda na to że wpoił Pan synowi że musi chadzać na treningi by był Pan zadowolony, a jeżeli zrezygnuje to będzie Panu smutno itp. itd.
Na pewnym etapie już nawet szczere pytanie - czy chce, czy nie - na nic się nie zda, bo syn będzie żył w świecie w którym to jest po prostu konieczność. Własne marzenia, ambicje i pragnienia po prostu umierają. Pozostaje tylko ślepe dążenie drogą którą wybrał Pan.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprzęt sportowy
- Ponad rok temu
-
I Mistrzostwa Polski - JKA w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Problem, fale mózgowe, padaczka pourazowa.
- Ponad rok temu
-
rabat od grin hila?
- Ponad rok temu
-
Pytanie semi?
- Ponad rok temu
-
zbijanie wagi do zawodów
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Strefy Zachodniej Oyama Karate
- Ponad rok temu
-
Marcin Kruczek
- Ponad rok temu
-
Pytanie do cwiczacych Kyokushin Kan
- Ponad rok temu
-
Konferencja-Kyokushin Polska vs Europa (Wrocław)
- Ponad rok temu