neryo chagi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czyli jednak doszedłeś do tego Sally, że chirugi można skontrować. :wink: zamiast się pytać na forum sprawdź sam :wink:
co to jest chirugi?
Napisano Ponad rok temu
super a kiedy ty się dowiesz?zależy, kto pyta. dowiesz się po 3 roku.
dobra oszczedze ci trudu zdobywania tej wiedzy przez 3 lata :wink:
pisze się: jirugi - jest to uderzenie, i co istotne, ja nigdzie nie pytam czym sie je kontruje
Napisano Ponad rok temu
w każdym razie jako kontra jirugi/chirugi jest skuteczne, o czym ja pisałem z praktyki a ty chyba z teorii.również na neryo.
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
zapraszam na sparing i od razu składam kondolencje rodzinie, po kontrze ręcznej na neryow każdym razie jako kontra jirugi/chirugi jest skuteczne, o czym ja pisałem z praktyki a ty chyba z teorii.również na neryo.
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
nie zapomnij złożyć swojej rodzinie również ode mnie 8)
a co do sparingu, dlaczego nie. jeśli będziesz w wawie, odezwij się.
Napisano Ponad rok temu
napisz na priva adres klubu i godziny zajec
Napisano Ponad rok temu
2 x to zrobiłem, bo dwa razy była okazja. Gdybym był wolniejszy / on szybszy - nie wyszło by i tyle. Teraz łapiesz? Aa, żeby było jasne, dostawałem za to ostrzeżenia (za brutalną walkę). Więc to może nie w stylu tkd, ale skuteczne.
Gdyby trzymał szczelną gardę, nie próbowałby tego i już.
Teraz co do zamykania i otwierania gęby - na priwie masz namiary, więc kończę tą idiotyczną pyskówkę.
Do siego roku.
Napisano Ponad rok temu
do siego NY
Napisano Ponad rok temu
Otóż mało tego że podczas dobrze zrobionej jirugi nic ci sie nie stanie a jeszcze przeciwnik zdrowo to odczuje. A do tego wszystkiego to całe neryo nic ci nie zrobi nawet jesli opuscisz garde (zakładając że przeciwnik nie uderzy rekami) poniewaz gdy w momencie wyprowadzania neryo przeciwnik zblizy sie calkowicie to nie jestes w stanie zadac mu tego kopniecia..
Jesli nie wierzysz ustaw sie z partnerem barkiem w bark i sprobuj zrobic neryo.. jak ci sie uda to jestes mistrzem
Napisano Ponad rok temu
piszesz o zwarciu. Jeżeli zbliży się całkowicie, nie uderzy też rękąA do tego wszystkiego to całe neryo nic ci nie zrobi nawet jesli opuscisz garde (zakładając że przeciwnik nie uderzy rekami) poniewaz gdy w momencie wyprowadzania neryo przeciwnik zblizy sie calkowicie to nie jestes w stanie zadac mu tego kopniecia..
Jesli nie wierzysz ustaw sie z partnerem barkiem w bark i sprobuj zrobic neryo.. jak ci sie uda to jestes mistrzem
Napisano Ponad rok temu
A wspomnialem o zwarciu dlatego że stosujac jiruge na glowe musisz sie zblizyc do przeciwnika zeby zadac cios.. wiec w momencie zwarcia automatycznie wykluczasz wiekszac technik noznych.
Napisano Ponad rok temu
niestety w zwarciu nie da się wykonac sierpowego, bo od sierpowych to jest półdystans. A własne w półdystansie najłatwiej dostac tym kopnięciem.Oj kolego jest kilka technik ręcznych, które można wykorzystać w zwarciu choćby krotko bity sierpowy.. .
Oczywiscie że teoretycznie wszystko jest możliwe i moze się zdarzyć ze akurat wykonasz jakoś tam tą technikę i poskutkuje, ale geralnie nie uwazam jej za zbyt rozsądną.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale albo pchasz albo uderzasz. Uderzenie to nie jest pchanie i vice wersa, pchnięcie przewróci ale nie może być mocne. Co do pchania tak, jak najbardziej możliwe, poprostu wchodzisz ciałem w zwarcie. Ale uderzanie w takim dystansie to nie jest uderzenie (uderzenie to nie jest poprostu wyciągnięcie ręki w przód w ten ruch wchodzi wiele innych znacznie istotniejszych elementów których nie da sie wykonac znajdując się w zwarciu, ani tym bardziej wpadając w przeciwnika)wystarczy tak naprawdę siła twojego wejscia + niestabilność przeciwnika, który po prostu stoi na jednej nodze + dopiero wyprowadzana siła z barku. Nie każdy na tkd ma słabe ręcę :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie widziałeś nigdy walki bokserów jak "stykaja się głowami" i bija sierpy "krótkie" i podbrodkowe? Wiec nie mów że w zwarciu sie nie da, lub popros trenera zeby ci pokazal
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
a jak wygląda rozgrzewka...
- Ponad rok temu
-
rozwalanie rękami desek,cegieł jak to się trenuje
- Ponad rok temu
-
Problem z pozycją ninja sogi
- Ponad rok temu