Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doradzcie mi ;]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

budo_grand12
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 212 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Doradzcie mi ;]
Napisze wam co robie w tygodniu a potem zadam pytanie i chciałbym na nie otrzymać konkretna odpowiedz ;] z góry dzięki.
W ciągu tygodnia trenuje w taki sposób:

poniedziałek- boks (na trening dojeżdżam rowerem i wracam również nim) jak juz przyjadę do domu to robie podciąganie na drążku podchwytem 10x po 4 serie, później pompki w szerokim rozstawie rak 30 x 4 serie, i na końcu robie trening brzucha - ABS

Wtorek- krav maga (dojazd rowerem) w domu podciąganie nadchwytem 10x 4 serie, pompki w wąskim rozstawieniu te, które sa przy ciele, co działają głównie na trceps 30x4serie, i ABS na brzuch

Środa- mam wolne od treningow, wiec w domu robie- podciąganie podchwytem 10x 4 serie, pompki na barki (czyli wysoko nogi), i na brzuch ABS

Czwartek- krav maga (dojazd i przyjazd rowerem), w domu podciąganie nadchwytem 10x 4 serie, pompki w szerokim rozstawieniu 30x 4serie, i na brzuch ABS

piątek- krav maga(dużo sparingow)(dojazd przyjazd rowerem), w domu podciąganie podchwytem 10x 4serie, pompki w wąskim rozstawieniu(tak jak we wtorek) 30x 4serie i na koniec ABS na brzuch

Sobotę i niedziele sobie odpuszczam, znaczy nic nie robie silowo , czasem jakiś basen

We wtorek zamiast Wuefu mam basen ale to nie ma nic do rzeczy ;]

Moje pytanie brzmi tak, czy poprawnie rozłożyłem sobie ten mini "plan" treningowy?
i drugie pytanie o wiele ważniejsze - mam 16 lat i 174cm wzrostu... i bardzo chciałbym jeszcze urosnąć tak do 180cm. Dlatego powiedzcie mi czy te ćwiczenia w niczym nie przeszkoda? Słyszałem ze ćwiczenia ogólnorozwojowe wyzwalają hormon wzrostu (mogłem cos przekręcić)

Sory ze się tak bardzo rozpisałem ale musiałem w końcu zadąć te pytania ;p
  • 0

budo_osadnik
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 973 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Doradzcie mi ;]
Nie wiem czy nie za często te podciągania,ale jak zależy Ci bardziej na wytrzymałości niż masie to jak dla mnie plan masz ok. Jeśli chodzi o wzrost to jeśli tylko nie dźwigasz ciężarów to nie musisz sie martwić,że nie urośniesz bardziej (a z tego co napisałeś wynika że masz trening z użyciem ciężaru ciała i nie bawisz sie sztangą więc jest gut. Jakby co możesz mieć pretensje tylko do rodziców za geny;-)
  • 0

budo_jet
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2606 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Powiem tyle. Jestem pod wrażeniem, że po treningach boksu i kravki masz jeszcze siły w chacie robić pompki i drążek :wink: . Słyszałem, że na wzrost mogą negatywnie wpłynąć ciężkie ćwiczenia na siłowni w młodym wieku, ale to raczej bajka. Natomiast na pewno nie szkodzi to, co ty robisz. Czy pomaga - tego nie wiem, ale wątpię, żeby to miało jakiś wpływ :wink: .
  • 0

budo_grand12
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 212 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hm Jet wiesz mam 16 lat i tylko 63 kilo wagi xD to jestem w stanie takie "akcje" robic ;]. Wogole to pewnie mnie nie raz w poniedzialek na przyjazni widziales(koncze boks wtedy gdy ty zaczynasz mma ;] ). A jak myslicie czy w takim wieku jestem w stanie jeszcze urosnac te 6 cm? ;]
  • 0

budo_osadnik
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 973 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czemu nie, niektórzy w wojsku jeszcze rosną więc masz duże szanse :)
  • 0

budo_jet
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2606 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wogole to pewnie mnie nie raz w poniedzialek na przyjazni widziales(koncze boks wtedy gdy ty zaczynasz mma ;] ).

Heh, następnym razem zwrócę uwagę :wink: .
  • 0

budo_grand12
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 212 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no jet na 100% musiales widziec goscia z zielonym rowerem xD

tak bez offtopa to co myslicie o odrzywce, ktora nazywa sie Arginina chodzi mi oczywiscie o to czy pomoglby cos na wzrost w gore xD
  • 0

budo_kubuś puchatek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4530 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Grand 12 ja sie zastanawiam - jaka jakosc maja Twoje treningi boksu, skoro Ty masz jeszcze po nich sile - zrobic zaraz jeszcze kolejny trening?

A gdzie areoby? Cos tam wspominales plywalni, ale...
Pogadaj ze swoim trenerem lepiej.
K_P
  • 0

budo_grand12
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 212 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no to tak
wyglada ten trening mniej wiecej tak pare technik, znaczy pare kombinacji, pozniej troche walki z cieniem, skakanka i na koncu zabawa na workach. Na poczatku to mi wystarczylo ale teraz musze sie dobic w chacie ;]
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

jak dla mnie za mala roznorodnosc jesli cwiczysz tylko ciezarem ciala.
pompki i drazek? i tyle?
pompek jest z 20 roznych rodzajow, ty robisz 2?
podciaganie, rob rozne liczby serii/powtorzen, nie ciagle to samo.
  • 0

budo_osadnik
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 973 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A gdzie areoby? Cos tam wspominales plywalni, ale...
Pogadaj ze swoim trenerem lepiej.
K_P

Grand pisał ze jeździ na treningi i wraca z nich na rowerze więc jak dla mnie aeroby są;-)
  • 0

budo_grand12
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 212 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to jakie jeszcze pompki i podciagniecia moge robic? Podciagam sie podchwytem/nadchwytem, szeroki/waski uchwyt jakie jeszcze sa ? Bo nie znam niestety;/
  • 0

budo_matkd
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

podciaganie
rece sie stykaja, szerokosc barkow,szerzej niz barki, to samo ale nachwytem, raz do lewej raz do prawej (rozne szerokosci)dociaganie sie do poziomu tj zaczynasz | po czym dociagasz sie do drazka az jestes tak - z obciazeniem ...badz kreatywny

chodzisz do jakubowskiego?
  • 0

budo_grand12
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 212 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nawet go nie znam ;p i dzieki za te cwiczenia ;]
  • 0

budo_maveric
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 651 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak masz siłe robic cos takiego po treningu to te treningi nie sa zbyt ciezkie, ja po swoich mialem sile na to by dojsc do domu umyc sie, i isc spać, a na treningu to potoki potu sie ze mnie laly.I to byly treningi.
Btw tych wszystkich cwiczen to napewno jednego czego sie mozesz nabawić to przepalenia miesni, wiesz co to jest regeneracja??
Wszystko potrzebuje umiaru, po okresie intensywnego treningu jest potrzebna chwila przerwy aby organizm sie zregenerowal.

Pozdrawiam
  • 0

budo_grand12
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 212 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hm.. no ja wlasnie slyszalem ze tymi cwiczeniami nie dam rady przetrenowac miesnia ;]. Po boksie i sparingach na kravce jest ciezko ale staram sie robic, czasem sobie odpuszcze jak faktycznie nie mam sily...rok temu to nie bylbym w stanie w taki sposob sie dobic, widocznie troche kondycja mi skoczyla ;]
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

hm.. no ja wlasnie slyszalem ze tymi cwiczeniami nie dam rady przetrenowac miesnia ;].

zle slyszales.
a nie tyle chodzilo mi o rozne sposoby podciagania, o ile rozne ilosci serii i powtorzen. zmieniaj od casu do czasu, a nie caly czas tak samo.
  • 0

budo_kubuś puchatek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4530 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sorki, nie zauwazylem tego roweru... Ale pogadaj z jakims dobrym trenerem.
K_P
  • 0

budo_grand12
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 212 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hm i jeszcze jedno zdobycie masy miesniowej dzieki takim cwiczeniom jest niemozliwe? Bo jednak troche masy by mi sie przydalo , jestem kompletnie suchy ;]
  • 0

budo_maveric
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 651 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hm i jeszcze jedno zdobycie masy miesniowej dzieki takim cwiczeniom jest niemozliwe? Bo jednak troche masy by mi sie przydalo , jestem kompletnie suchy ;]

tak jest niemozliwe ponieważ ćwiczenia na mase wymagaja mniejeszej ilosci powtórzeń i mniejszej intensywnosći bo Twoje caiło potrzebuje regeneracji i oczywiscie dużo białka, najlepiej zwierzecego.
Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024