narkoza u dentysty
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś z was korzystał z usługi "śpiocha" u dentysty pod kontrolą anestezjologa?
Proszę o opinie tylko tych osób, które miały z tym do czynienia i jakie są skutki uboczne takiego zabiegu?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pełne znieczulenie u denty? po co O.o'
Oj chłopie, jakbyś zobaczył co np. ja mam do zrobienia, to byś nie pytał.
Napisano Ponad rok temu
zwykla narkoze biore prawie zawsze. nie ma dla mnie gorszego bolu... nie dosc, ze "od srodka", to jeszcze nic nie mozna zrobic 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
Wiem, że skutki uboczne mogą być, ale jednak chcę zaryzykować. I tak już dziewczyna się do mnie nie odzywa jak siędowiedziała o tym zabiegu :?
Musiałem zrobić badanie krwi na krzepliwość, a przy zabiegu będzie anestezjolog.
I inna sprawa...mam cholernie czułe zęby i nawet kilka zwykłych znieczuleń nie pomaga i boli tak samo jakby nikt zastrzyku nie zrobił.
Zębów do leczenia mam sporo, a czasu mało, więc dlatego podjołem tą ciężką decyzję...
Dzisiaj operacja...6 godzin przed nie można jeść i 3 godziny pić, mam nadzieję, że mnie wybudzą po skończeniu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I tak już dziewczyna się do mnie nie odzywa jak się dowiedziała o tym zabiegu :?
Nie kapuję co ona ma w tej kwestii do gadania ??
Napisano Ponad rok temu
BTW jak ktoś nie wie, na czym polega ten zabieg, to niech się nie dowiaduje - będzie spokojniejszy.
Pełną narkozę u dentysty widziałem tylko w amerykańskich filmach.
Napisano Ponad rok temu
I tak już dziewczyna się do mnie nie odzywa jak się dowiedziała o tym zabiegu :?
Nie kapuję co ona ma w tej kwestii do gadania ??
Prawdopodobnie się martwi. Bo zdarzają się wypadki nie wybudzenia z narkozy. Dla mnie to przesadna obawa ale moja dziewczyna zareagowała by podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... zdarzają się wypadki nie wybudzenia z narkozy.
A tego nie wiedziałem :-) .
JA miałem tylko raz śpiocha ale to było sto lat temu w szpitalu . Swoją drogą miło to wspominam , czekało by mnie dużo bólu ...
Napisano Ponad rok temu
... zdarzają się wypadki nie wybudzenia z narkozy.
A tego nie wiedziałem :-) .
Ja byłem usypiany w szpitalu dwa razy. Całkiem ciekawe przeżycie. Człowiek leży, nic nie czuje, a kiedy próbuje się podnieść, to jest taki cięęężkiiii. Potem przez cały dzień przypomina sobie nowe rzeczy np.: przesuwający się się sufit w drodze na salę operacyjną, światło nad stołem itp.
Niestety nie u wszystkich idzie to tak gładko. Razem ze mną leżał na sali chłopak, który miał mieć jakiś nieskomplikowany zabieg. Na stole operacyjnym okazało się, że jest uczulony na któryś ze składników "głupiego jasia". Zrobił się czerwony i zaczął się dusić. Na szczęście lekarzom udało się go uratować.
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie u wszystkich idzie to tak gładko. Razem ze mną leżał na sali chłopak, który miał mieć jakiś nieskomplikowany zabieg. Na stole operacyjnym okazało się, że jest uczulony na któryś ze składników "głupiego jasia". Zrobił się czerwony i zaczął się dusić. Na szczęście lekarzom udało się go uratować.
Moja dziewczyna jak była dzieckiem rozbudziła się w trakcie operacji serca...
Napisano Ponad rok temu
Cieszę się, że zdobyłem się na ten zabieg, bo czasu mam jak na lekarstwo, a w półtorej godzinki zrobili mi 5 zębów, więc nie jest źle.
Napisano Ponad rok temu
5 zębów ??? przez 1,5 godz. to mozna je co najwyżej wyrwać, bo jeden ząb w najkrótszym możliwym czasie robi się 45 minut...Cieszę się, że zdobyłem się na ten zabieg, bo czasu mam jak na lekarstwo, a w półtorej godzinki zrobili mi 5 zębów, więc nie jest źle.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
literatura potrzebna do pracy licencjackiej
- Ponad rok temu
-
Ból pleców
- Ponad rok temu
-
grypa zoladkowa
- Ponad rok temu