warszawa - semi-kontakt turnieje
Napisano Ponad rok temu
Ano wystartowałem sobie pierwszy raz w turnieju (drugi, ale pierwszy to było w 98r to sie nie liczy ) i mi się strasznie to spodobało. Super zabawa
No więc chętnie bym po startował, u nas tylko raz w roku są turnieje.
tu filmik z mojej przegranej walki.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Gubiłem się w tej formule, ale bardzo mi się spodobało i chce jeszcze Taki sport akurat dla faceta z pracą, rodziną i ograniczona ilością czasu na treningi wydolnościowe
Napisano Ponad rok temu
co to za turniej? dla warszawiaków czy ogólnopolski?
z mojej perspektywy - dziwna garda, ale to różnice międzystylowe
można K.O. strzelać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do samoobrony......... nie będę pisał bo się znowu pokłócimy
Napisano Ponad rok temu
Sam mam w klubie ludzi, którzy startują w formułach ciągłych, a semi traktują jako sparing - mimo to potrafią wygrywać tu i tu.
Napisano Ponad rok temu
Laser a nie boisz się, że trening pod kątem semi kontaktu będzie miał negatywny wpływ na Twoje umiejętności bokserskie? Przecież jesteś również instruktorem boksu.
A co do samoobrony......... nie będę pisał bo się znowu pokłócimy
eeee, boksu nie uczę, jako takiego, wykorzystuję wiedzę w treningu "mojego" karate
Ale tak ostatnio powiem ci, nikt mnie nie zaczepia, a ile razy miałem okazję lać kogoś po mordzie na streecie to mi się udawało
Jak pisze Gizmo, troszkę treningu pod semi nie zaszkodzi, a zabawa super Ja to formuły ciągłej mam ograniczone możliwości. Mam troszkę serce nieforemne i jak to lekarz mundry powiedział, żebym robił ostra formę to musiał bym zapierdalać, ze hoho
Ja w lecie biegam itd, ale nigdy nie dałem rady pokonać pewnych barier, i w sumie się nie staram już bo i po co?
W samoobronie to sa szybkie strzały, nigdy to nie trwało nawet 2 minut a co dopiero o trzech mówić Chyba nawet 1,5 nie trwało. Jep jep i koniec.
Tu garda taka bo z bokserską łatwo złapać giaku na brzuch i punk gotowy.
Tylko mam złe odruchy, bo jak jest mocno, i się machnie kizami (lewy prosty) to się gościa hamuje, a tu lekko i on nadal naciera.
Napisano Ponad rok temu
można K.O. strzelać?
Nie. Za kontakt na twarz jest punkt karny. Dwa takie punkty to dyskwalifikacja zawodnika.
A Laser sobie dobrze poradził biorąc pod uwagę że od tylu lat nie startował, oraz format imprezy (mistrzostwa Europy). W ogóle całe kumite było bardzo fajne
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Nie szukam możliwości rozwoju tylko dobrej zabawy. Nawet wynik mam generalnie w dupie
Napisano Ponad rok temu
można K.O. strzelać?
Nie. Za kontakt na twarz jest punkt karny. Dwa takie punkty to dyskwalifikacja zawodnika.
A Laser sobie dobrze poradził biorąc pod uwagę że od tylu lat nie startował, oraz format imprezy (mistrzostwa Europy). W ogóle całe kumite było bardzo fajne
eee, w wadze ciężkiej tak nie patrzą, ja mu lewy kilka razy włożyłem, sam kilka razy poczułem. Spoko jest.
Akurat wtedy gdy go ukarali to na pewno nie było za mocno w ogóle nie było ... Te napiętniki bardzo dobrze chronią
Napisano Ponad rok temu
Radość z uprawiania sportu to wystarczająca motywacja do udziału w zawodach semi kontakt czy treningu w ogóle.
„Sam mam w klubie ludzi, którzy startują w formułach ciągłych, a semi traktują jako sparing - mimo to potrafią wygrywać tu i tu.”
Ćwiczenie walki w różnych formułach bardzo odległych od siebie jeżeli chodzi o przepisy sportowe to w praktyce uprawianie różnych sportów walki równocześnie. Ale jeżeli uczestnik zajęć ma frajdę z tak prowadzonego treningu to jest to wystarczający powód żeby tak trenować.
Napisano Ponad rok temu
K.O. może mieć miejsce bez kontaktu na twarz... moje pytanie dotyczyło kwestii, czy np można kogoś "usadzić" np mawacha w żebra
Napisano Ponad rok temu
W wielu stylach kontakt na twarz jest jak najbardziej dozwolony w semi tak w odniesieniu do kopnięć, jak i uderzeń ręcznych. Poziom kontaktu zależy od danej organizacji i od turnieju - widziałem już semi w zakresie od "prawie nic nie można" do "przerywany full" ;-)
Uważam osobiście, że wszelkie systemy semikontaktowe jako sport to fajna zabawa dla chyba najszerszej grupy ćwiczących niezależnie od wieku - na zachodzie rywalizują tak zawodnicy od maluszków do weteranów...
Napisano Ponad rok temu
przede wszystkim ma to byc frajda nie? czasami się nad tym zastanawiam analizując moje siniaki
K.O. może mieć miejsce bez kontaktu na twarz... moje pytanie dotyczyło kwestii, czy np można kogoś "usadzić" np mawacha w żebra
na chudan można walić
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ME Gosoku ryu - warszawa 2 grudnia
- Ponad rok temu
-
Budowa ciala a styl
- Ponad rok temu
-
Pierwsza ksiązka o kyokushin po 35 latach
- Ponad rok temu
-
Kudo w Polsce
- Ponad rok temu
-
Koryu Karate
- Ponad rok temu
-
kurs instruktora sportu we Wroclawiu (chodzi ktos z Budo?)
- Ponad rok temu
-
Samouk ... dobry karateka. Możliwe czy nie?
- Ponad rok temu
-
Praca o Karate
- Ponad rok temu
-
Ogólnopolski Turniej Seido Karate
- Ponad rok temu
-
Goju-ryu - złoty środek...
- Ponad rok temu