kawa- czy naprawde jest nie zdrowa?
Napisano Ponad rok temu
Temat moze glupi ale mysle ze warto wiedziec czy nie przesadzac z tym trunkiem:)
Napisano Ponad rok temu
a co do tego czy zdrowa czy nie, to po pierwsze jest moczopedna, wiec pozbywasz sie wody z organizmu, po drugie przy dosc czestym piciu bedziesz mial niedobory magnzeu, no i po trzecie kofeina uzaleznia wiec jak bedziesz pil za czesto, to bedziesz potrzebowal coraz wiekszych dawek, czyli wiecej magnezu i wody z organizmu sie pozbedziesz
wiec od czasu do czasu mozna sie napic,
ale ja to bym radzil wczesniej sie klasc, jak masz rano wstac niz pic kawe
Napisano Ponad rok temu
Dzis pije juz 6 i wcale nie czuje sie uzalezniony !!!
Na dowod tego moge powiedziec, ze bez problemu moge ja zastapic Red Bullem !!!
Zapracowany Gubrin.
Napisano Ponad rok temu
Ofcorz nie uzależnia
Tak na serio: oderwać się łatwo, wystarczy zastąpić to herbatą(zieloną ). To zwykły nawyk picia ciepłego napoju.
Nie mniej jednak nie ma to jak strzelić kawke po arcy mulącym dniu(np. 8 nudnych godzin na uczelni) przed treningiem.
Napisano Ponad rok temu
dla pijaczy kawy nie mam
Napisano Ponad rok temu
herbata jak sie duzo pije siada tez na zoladek duzo ciezej niz kawa - ale oczywiscie ta z worow syfiasta.
Ja niestety 3 sypane kawy dziennie i do tego herbaty owocowe/zielone non stop
ale mam kumpla co walil dziennie 5 kaw z 7 lyzeczek - lub ekwiwalen w espresso tylko ze on prowadzil kawiarne z prawdziwym espresso
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No niby tak ale pije ją ok. 2h przed treningiem bo nie lubie biegać do kibla tuż przed lub w trakcie treningu, zaś woda na treningu w dużych ilościach to normaKawa wypłukuje magnez a wypita przed treningiem ułatwia odwodnienie organizmu.
7 łyżek per kubek? to już raczej kisiel kawowy, blleh.ale mam kumpla co walil dziennie 5 kaw z 7 lyzeczek - lub ekwiwalen w espresso
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a przeciwutleniacze to masz i w herbacie z reszta pewnie jak wylozy sie troche kasy to wszedzie sie cos dobrego znajdzie
Napisano Ponad rok temu
Też ją piję, ale rzadko. Poza tym kawa kawie nierówna. Im bardziej przetworzona ( różne rozpuszczalne ustroistwa) tym mniej kawy w kawie.
Spróbujcie takiej kawy: z takiej sypkiej do ekspresu ( bo chyba juz nikt nie mieli sam ziaren kawy w młynku...)- gotowana na małym ogniu ok 2 minut z dodatkiem cynamonu i szczyptą kardamonu, a jak ktoś lubi to też z miodem
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
testosterol
- Ponad rok temu
-
Trening tygodniowy - porady