Boks, dieta, trening
Napisano Ponad rok temu
mam 16 lat, 174 cm wzrostu i ważę 71 kg. Chcę zacząć trenować boks i mam w związku z tym parę pytań. Który z klubów w Krakowie jest najlepszy i ewentualnie jakieś namiary na niego. Jaką dietę powinienem stosować? Jaką ewentualnie włączyć do diety odżywkę na siłę (dynamiczną), żebym nie stracił szybkości. Jakie ćwiczenia powinienem robić? pompki? hantle? proszę o odpowiedź i o poważne podejście. pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
1. Z ćwiczeniami się wstrzymaj, idź do klubu pogadaj z chłopakami, trenerem. Oni doradzą Ci najlepiej.
2. Odżywki to samo. Pytaj ludzi których znasz i wiesz, że to lub owo stosują i jakie mają efekty. Po prostu idź do klubu i pytaj.
3. Jedyne ćwiczenie jakie mogę Ci polecić to bieganie. Bieganie, bieganie i bieganie. Kiedyś ktoś mądry napisał, że gdyby w boksie miał wybrać jedno ćwiczenie to byłoby to bieganie. Bieganie poprawia kondycję a z tym początkujący mają najwięcej kłopotów. Nikt Ci nie powie, że lekko bijesz, jako początkujący masz prawo, nie znasz techniki, jesteś młody, dopiero zaczynasz. Kondycję natomiast możesz sobie sam wyrobić i zaskoczyć pozytywnie nawet bardziej doświadczonych czy trenera. Siła budzi respekt ale dobra kondycja oznacza, że jesteś twardy facet i byle dwie rundy Cię nie skończą. No a w razie kłopotów trzeba mieć kondycję żeby uciekać
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ból podczas biegania
- Ponad rok temu
-
goraca kapiel po porannym treningu
- Ponad rok temu
-
Jaki ochraniacz na piersi?
- Ponad rok temu
-
BJJ + siłownia, jak ćwiczyć żeby się nie zajechać??
- Ponad rok temu
-
plan treningowy
- Ponad rok temu
-
białko rośline
- Ponad rok temu
-
syf w ranie
- Ponad rok temu
-
instruktor fitness i instruktor jazdy konnej