syf w ranie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak da rady to pod bieżącą wodą.Nie jest to wskazane no ale rozumiem że może być problem z h2o2
Napisano Ponad rok temu
a po za tym najskuteczniej będzie jak ktoś inny ci to przeczyści, czyli weźmie gaze nasączoną wodą utlenioną i dokładnie wytrze tą ranę
Napisano Ponad rok temu
a po za tym najskuteczniej będzie jak ktoś inny ci to przeczyści, czyli weźmie gaze nasączoną wodą utlenioną i dokładnie wytrze tą ranę
I jeszcze ATX-a dostaniesz
ATX-szczepionka przeciwtężcowa :-)
Napisano Ponad rok temu
dostanie jak sobie w aptece kupi, mnie powiedzieli kiedyś na pogotowiu że nie niestety nie mają i musze skoczyć do apteki i sobie kupić to mi zrobią zastrzykI jeszcze ATX-a dostaniesz
ATX-szczepionka przeciwtężcowa :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to idź kup,to bedzie najlepsze.A później zrób sobie opatrunek (nie zaszkodzi jak gaza bedzie polana Rivanolem)
A jak da rady to pod bieżącą wodą.Nie jest to wskazane no ale rozumiem że może być problem z h2o2
tak wlasnie zrobilem jeszcze troche brudu tam jest ale mam nadzieje ze z czasem jak bede robil te oklady i polewal woda utleniona to zniknie
ps no co wy tezca chyba nie dostane nie straszcie mnie 8)
Napisano Ponad rok temu
zrób ten zastrzyk po to się go własnie robi żeby tężca nie dostacps no co wy tezca chyba nie dostane nie straszcie mnie 8)
Napisano Ponad rok temu
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zrób ten zastrzyk po to się go własnie robi żeby tężca nie dostac
ps no co wy tezca chyba nie dostane nie straszcie mnie 8)
ale chyba każdy jako dziecko jest na to szczepiony? i wystarcza to na całe życie?
Napisano Ponad rok temu
Tak, a szczepionki rozdaje sie 4fun.ale chyba każdy jako dziecko jest na to szczepiony? i wystarcza to na całe życie?
Napisano Ponad rok temu
nie pamiętam na ile to starcza ale chyba się to w godzinach liczy. I idz po to bo to chyba tez działa tylko do ilus tam godzin, jak się rozwinie zakażenie to bedzie po fakcieale chyba każdy jako dziecko jest na to szczepiony? i wystarcza to na całe życie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rany szyje się do 12h (tak mi sie wydaje) później już rozpoczyna sie proces ziarninowania i jeżeli rana jest spora to może sie paprac i przez pół roku.
A i na pogotowie nie masz już co jechać bo Cie wyjebia Ale radze się zgłosić do poradni chirurgicznej zeby to chirurg obejrzał i coś tam doradził ewentualnie
pzdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
instruktor fitness i instruktor jazdy konnej
- Ponad rok temu
-
Potrzebuję porady
- Ponad rok temu
-
Bialko/odzywka ?