Buty na dlugie marsze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo jak na wyprawy w góry to na pewno jakieś typowo trekingowe, żeby kostkę dobrze trzymały, z resztą do lasu też się nadadzą, ale to jeżeli idziesz krokiem spacerowym
bo jak chcesz trochę pobiegać to już jest kiepsko
a co do tych jungle boots, to ja bym na dłuższe chodzenie czegoś takiego nie wziął, a to ze względu na praktycznie płaską podeszwę (mam polskie "desanty" i jakoś nie mogę się przyzwyczaić do chodzenia w nich)
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio w nich pokonałem 30 km z całym oporządzeniem (kamizelka, maska, zasobnik, beryl i hałer) a ze byłem głupi to załorzyłem na wymarsz NOWE wiec się domyślacie co mam teraz z nogami
edid:
dadam że jeżeli są rozchodzone to na długie marsze są cud malina... a te jungle to można wyj**ać do kosza ! widziałem jak kapralowi podobny model nogi rozj***ł !
CZOŁEM !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jaki masz rozmiar buta ? bo ja mam pare NOWĄ ! rozmiar buta 43 ! moge ci sprzedać za symboliczne pare złotych :wink: na zime są zaj**iste ! wiem bo mój pobór to zima więc wszystko jasne...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Itosu sorry, że ci tak w temacie mieszamy !
Edit:
MAM !
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a na zimę grubsza skarpetka i jest idealnie, nie obchodzi ciebie śnieg, kałuże itp. rzeczy, oczywiście przy odpowiednim dbaniu o te buty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale wiekszosć nie chwaliła ich zabardzo :-)
No na początku to nikt ich nie chwali... ja też trzeba je troche dopasować do stopy
Napisano Ponad rok temu
Itosu sorry, że ci tak w temacie mieszamy !
spoko dawac panowie
mnie tez takie dobre butki interesowac
Napisano Ponad rok temu
jak to jest bo ja sam ani w jednych ani w drugich dlugich dystansow nie pokonywalem a zamierzam sie zaopatrzyc w cos najbardziej uniwersalnego na pogode od wczesnej wiosny do poznej jesieni
pozdr od Itosu 8)
Napisano Ponad rok temu
Coś na Vibramie, oczywiście z Gore, i skórą/Cordurą(zależnie od zasobności portfela).
Butów spełniających te wymogi jest całkiem sporo. Polecałbym jednak w miarę możliwości firmę ASOLO (Do kupienia na przykład tu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sprawdzone i działające.
Zaś desanty mają jedną dobrą rzecz w sobie.
Sznurówki.
Niezniszczalne i wielofunkcyjne.
PS. Jeśli zaś jesteś militarystą i masz mase$$$ to inwestuj w Krupczaki.
Nasze polskie.
Taktyczne.
Na Vibramie, z Gore.
I niezniszczalne.
Napisano Ponad rok temu
jeżeli buty całe ze skóry to już bez gore, bo skóra i tak nie ma zbyt dobrej oddychalności więc lepiej kupić do nich jakiś impregnat
a gore (i inne memebrany) to do butów na lato/wiosna, z dużą ilością materiału
po za tym z tego co czytałem to dużo lepszą membraną do butów jest eVent , jednak bywa droższy od gore
Napisano Ponad rok temu
Skóra jest mocna a odpowiednio zaimpregnowana-PRAWIE nieprzemakalna, zaś dzieki Gore słowo prawie przestaje robić wielką różnicę. :-)
Jeślichodzi o stopień spocenia stopy to cóż nie ma co wierzyć w idealną suchość nawet w mega skarpetkach. Stopa w każdym bucie z membraną będzie spocona, mokra jak cholera, jednak dziękimębraie właśnie nie powoduje to jakiegoś strasznego dyskomfortu.
Sucho to będzie w sandałkach...
Wiem, że raz po raz ktoś opiewa koniec Gory na korzyść coraz to innych membran, np. ostatnio słyszałem, że w kurtkach ma go zastąpić Supra-tex, z którym mam raczej nie miłe doświadczenia.
Więc raczej epoka Gore będzie trwała do kolejnej rewolucji, bo IMHO król jest jeden
Napisano Ponad rok temu
Membrana nie jest niezbędna w butach.
Itosu, odpuść sobie wszelkie wojskowe wynalazki - śmignij do jakiegoś sklepu podróżniczego i wybierz przyzwoite buty trekingowe.
Napisano Ponad rok temu
byly przecenione z 299 na 199 pln
mieli ostatnia pare
po zakupie okazalo sie ze jeden ma rozmiar 42 a drugi 42 i 1/3
mojemu bratu na nogach lezaly swietnie a kierownik sklepu opuscil jeszcze 50 pln (buty byly kupowane w markowym sklepie)
czyli zaplacil za nie 149 a dzisiaj kosztuja takie jakies 400
poza tym sprawuja sie zajebiscie...
ja sie zastanawiam nad jakimis chirucami do kostek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dieta? ale jaka?
- Ponad rok temu
-
Smak metalu w ustach ?
- Ponad rok temu