Nowy program o sztukach walki na History Chanell
Napisano Ponad rok temu
co do odcinka programu to jest dostępny na mma-tv, otwiera się wokienku na dailymotion i jakość jest wystarczająca
Napisano Ponad rok temu
Witam prosze niech ktos wrzuci Pankration na GigaSize pozdrawiam
Mówisz masz
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
napisy:
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mianowicie ludzie ktorzy cwicza dany styl iles lat a potem staja do walki z kolesiem ktory nigdy nie cwiczyl tego (chodiz mi o tego grubszego koles, bo ten od MMA jeszcze daje rady) i potem z nim remisuja i to po dosc malo ciekawej walce, to jest to dla mnie dosc duze rozczarowanie i zaskoczenie
byc moze jestem zbyt duzym idealista ale chyba cos tu nie tak,
a ogolnie program prezentuje lepsza jakosc niz ten 'mind, body, ass cos tam', ale tez scenarzysci czasem probuja przmycic kawalki w stylu, ten mistrz potrafi zabic ptaka krzykiem, a ten jest silniejszy niz herkules, a ten ruch byl uzywany oprzez starozytnego wercyngetoryxa
i jeszce jedno to naprzyklad zamiast savate zrobilbym o innej jakiejs dyscyplinie
ktos ma rozpiske wsyzstkich odcinkow jakie maja powstac?? i kiedy bedzie ten z sambo??
tak mi sie na przemyslenia zebralo i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlatego judo wymiata 8) (hehe just kiddin')ogolnie to troche mnie zaskakuje postawa ludzi prezentujacych style walki o ktorych mowa w odcinkach
mianowicie ludzie ktorzy cwicza dany styl iles lat a potem staja do walki z kolesiem ktory nigdy nie cwiczyl tego (chodiz mi o tego grubszego koles, bo ten od MMA jeszcze daje rady) i potem z nim remisuja i to po dosc malo ciekawej walce, to jest to dla mnie dosc duze rozczarowanie i zaskoczenie
byc moze jestem zbyt duzym idealista ale chyba cos tu nie tak,
no w sensie historycznym to ładnie wprowadzają, np. takiego laika, zresztą dla mnie te opowiastki o samurajach się podobały. Jednak dużo bardziej cenne dla widzów znających się co nie co byłoby odwiedzanie byłych legendarnych zawodników, którzy mogliby ich nauczyć swoich dawnych "chwytów", np. przy judo odwiedzić Koge, który pokazałby swoje przezawaliste seoi, sode, kouchi makikomi etc. a tak to biegają i uczą się za przeproszeniem bzdetów.a ogolnie program prezentuje lepsza jakosc niz ten 'mind, body, ass cos tam', ale tez scenarzysci czasem probuja przmycic kawalki w stylu, ten mistrz potrafi zabic ptaka krzykiem, a ten jest silniejszy niz herkules, a ten ruch byl uzywany oprzez starozytnego wercyngetoryxa
W Rallarsving jak był boks to ten grappler(Musse) mógł się trochę podszkolić i nie biegali do kolesi, ćwiczących jakieś wymarłe style boksu za czasów pojedynków na pistolety tylko ćwiczyli z trenerem. W dodatku były wywiady ze znanymi zawodnikami: Bas, Benny Urquidez, Remy Bonyaski, Peter Aerts, Rumina Sato, Yuki Nakai itd.
No ale jak ktoś jest laikiem to dla nich to będą jacyś tam kolesie i tyle a ja np. lubie dowiedzieć się, że Peter Aerts trenował kickboxing i thaiboxing tylko dlatego, że jego mama nie wiedziała o co w tym chodzi bo nie pozwalała mu na boks, podczas gdy dziadek i ojciec byli bokserami
na mma-tv piszą, że jutro krav maga... ciekaw jestem pojedynku hehhektos ma rozpiske wsyzstkich odcinkow jakie maja powstac?? i kiedy bedzie ten z sambo??
Yamatano stary... 5 stron raptem, wystarczy wzrokiem pośmigać i poszukać linków, nie musisz nic czytać. Grzebyk ładnie wrzucił na gigasize....
Napisano Ponad rok temu
W rzeczy samej.na mma-tv piszą, że jutro krav maga...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Te drugie trafienie nożem weszło nieźle, prosto kark :twisted:
Next in line:
Marine Corps Martial Arts, później mma, i w końcu Sambo :twisted: pewnie Fedor o kontrakt w Human Weapon tak sie targuje
Napisano Ponad rok temu
i wogle to te odcinki co tydzien wychodza czy jak??
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw: na mma-tv możesz obejrzeć w tzw. VideoVault
Napisano Ponad rok temu
Tak. Co łatwo można sprawdzić wpisując "human weapon" w Google. Klikając na pierwszy wynik i przeglądając stronkę można również dowiedzieć się, jaka jest planowana kolejność odcinków. Po krav maga będą to:sambo dopiero na koncu
i wogle to te odcinki co tydzien wychodza czy jak??
- MCMAP
- MMA
- kung fu
- sambo
- bokator
- silat
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nowa książa o Bruce Lee!!
- Ponad rok temu