jak pływać żabką na plecach?
Napisano Ponad rok temu
We wrześnie mam zamiar zapisać się na kurs na młodszego ratownika, i wiem, że na egzaminie jest wymagana umiejętność wykonania tej techniki. Pytanie tylko jak to się pływa???
:?
Napisano Ponad rok temu
Po prostu leżysz na wodzie na plecach i pracujesz nogami jak do żabki. Nie wiem jak to można lepiej wytłumaczyć. Jeżeli umiesz pływać na plecach to sobie poradzisz. Najlepiej idź na basen i poproś ratownika żeby Ci wytłumaczył i ewentualnie poprawił błędy. Sama teoria nic Ci nie da. To trzeba wyczuć.
pOzDrO!
Napisano Ponad rok temu
Proszę bardzo o podpowiedź, jak pływać żabką na plecach czyli tak zwanym gleichem.
We wrześnie mam zamiar zapisać się na kurs na młodszego ratownika, i wiem, że na egzaminie jest wymagana umiejętność wykonania tej techniki. Pytanie tylko jak to się pływa???
:?
sluchaj kwietniu
plyniesz jak zabka tylko ze na plecach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tyle ze z tego co kojarzę nogi do zaby na plecach idą ciut inaczej niz w klasycznym. Stąd u mnie problem, bo nie pływałam tak wcześniej.
A tu jak w pływaniu zawsze najważniejsza jest technika.
Moze ma ktoś z was jakiś filmik?
Dzięki za wsparcie i pomoc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli umiesz pływać na grzbiecie to nie będziesz miała z tym raczej problemu, problemem może być co najwyżej wytrzymałość.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no nie tak te nogi...
rety, ja myślałam, że to delfin jest trudny....
Ale nie poddam się!
Wielkie , ogromnie wielkie dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gleich to chyba najbardziej odprężający i niemęczący styl. Nogami pracujesz jak przy żabie, a ramiona przerzucasz nad głową, oba na raz. Nie przyciągasz brody do klatki ani się nie garbisz, ale raczej wypychasz klatkę przy wyrzucie rąk nad głowę.
Gdy wyrzucisz ramiona nad głowę machasz nogami, co pozwala Ci wykonać ślizg na wodzie. W tym momencie wykonujesz wydech, a twarz masz deczko pod wodą. Kiedy wykonujesz ramionami ruch zagarniający pod wodą, w naturalny sposób unosisz się nieco nad powierzchnie i wykonujesz wdech. I tak w kółko :wink: powodzenia
Pozdrawiam, h-k :-)
Napisano Ponad rok temu
hi Shigatsu :-)
Gleich to chyba najbardziej odprężający i niemęczący styl. Nogami pracujesz jak przy żabie, a ramiona przerzucasz nad głową, oba na raz.
no nie do konca - bo w tych rekach, co to je przerzucasz nad glową trzymasz manekina albo czlowieka
Napisano Ponad rok temu
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
...albo torby z zakupami :wink:no nie do konca - bo w tych rekach, co to je przerzucasz nad glową trzymasz manekina albo czlowieka
Pytanie było o gleich to napisałem, co wiedziałem i jak sam pływam, a że umiejętność tą można wykorzystać do holowania człowieka to inna sprawa :-)
Tak sobie myślę, że skoro na kursie uczą zakładania topiącemu się człowiekowi pewnych dźwigni, to czemu nie wykonać na nim jakichś technik z rzutem :wink:
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
a co do tego jak sie plywa na plecach zabka!! jesli zapiszesz sie na kurs to na bank Ci pokaza i naucza!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
przyzady do treningu w domu??
- Ponad rok temu
-
figura w 12 tyg - filmik
- Ponad rok temu
-
Pompki
- Ponad rok temu
-
Placebo
- Ponad rok temu
-
Rozpieprzony plan dnia
- Ponad rok temu
-
Kontuzja ramienia;/
- Ponad rok temu
-
Maść żywokostowa
- Ponad rok temu
-
Miejscowe spalanie tłuszczu - w końcu udowodnione ? ? ?
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia na miesnie ramion (masa i siła) POMOCY!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
HIT - co z tą główną serią? Pomoc dla HITowców!
- Ponad rok temu