Kontuzja ramienia;/
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miał ktoś kiedyś coś takiego i jak długo pauzował ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Siemka, wiem że odgrzebuję starszy temacik, ale każdego pewnie wcześniej czy później to dosięga. Mam cholernego pecha bo po starcie w sezon po kilku treningach pękła mi chrząstka żebrowa i to tak że czuję jak się żeberka same przesuwają. Wiem, że muszę zrobić przerwę i mnie to w...wia krótko mówiąc.....
Miał ktoś kiedyś coś takiego i jak długo pauzował ?
mialem kiedys podobny przypadek.. kolega (ok 100kg) zajmujac pozycje kolano na brzuch ucisna mi najnizsze zebra (chrzastka rzebrowa) tak ze cos chrupneło.. lekarz stwierdził ze to jedna z gorszych kontuzji bo zebra te nie sa przytwierdzone do kregosłupa a co za tym idzie najłatwiej je uszkodzic i najtrudniej wyleczyc.. poza tym maja one mała zawartosc wapnia i po przeswietleniu nic na zdjeciu nie widac heh ja przerwy nie zrobilem i co chwila mi sie to odnawiało. przestało bolec po ok 2-3mcach.. a jak uciskam w to miejsce dłonia to "chrupie" mi tam cos do dzisaiaj (ponad 2,5 roku:) jedyna opcja to masci przciwzapalne i przeciwbolowe i lykanie kapsułek typu apap czy ibuprom.. pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
tylko czasu szkoda, chłopaki sie leją a ja sobie mogę popatrzeć
Napisano Ponad rok temu
Sam obojczyk sprawuje się już nieźle, koniecznie zapisz się na rehabilitację. Pole elektromagnetyczne, ultradźwięki... ale nade wszystko ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia. Oprócz tych w przychodni, to jeszcze dodatkowo w domu. Minął rok i powiedzmy że jest bardzo dobrze, ale mocno wierzę że będzie tak jak przed wypadkiem. Myślę jednak że musi minąć jeszcze co najmniej rok, żeby taki stan uzyskać. Jedz białkowe produkty i wapń.
Jak już kość się zrośnie, to z pewnością kościec będzie wyglądał inaczej w złamanym miejscu. Co 4 lata się przebudowuje więc może ulec poprawie na lepsze. Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do złamań obojczyka to przy złamaniu bez powikłań stosuje sie leczenie nieoperacyjne . Szparę złamania znieczula się chyba roztworem ksylokainy a poźniej nastawia złamane fragmenty kości , usztywnia w opatrunku desaulta albo ósemkowym i 4-6 tygodni unieruchomienia u dzieci krócej .
Jeżeli miałeś złamanie z przemieszczenie , wieloodłamowe , z uszkodzeniem nerwu albo naczyń lub złamanie otwarte to konieczna jest operacja . Nie wiem czy w twoim przypadku było zastosowane jakieś zespolenie , wstawili ci płytke albo szpilke ?? Czas trwania 6-8 tyg. a później rehabilitacja .
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Maść żywokostowa
- Ponad rok temu
-
Miejscowe spalanie tłuszczu - w końcu udowodnione ? ? ?
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia na miesnie ramion (masa i siła) POMOCY!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
HIT - co z tą główną serią? Pomoc dla HITowców!
- Ponad rok temu
-
Wodą o jakiej temperzturze zalewać czerwoną herbatę?
- Ponad rok temu
-
Trening Rosjan ?
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia dla kobiety na brzuch.
- Ponad rok temu
-
Siłownia i alkohol....
- Ponad rok temu
-
Podbite oczy, i inne widoczne kontuzje