niob
Napisano Ponad rok temu
ja przyjąłem ,że noże z d-2 służą tylko do krojenia, a i tak mam na sumieniu takiego rogatka.
zachciało mi się podważać metalową opaskę.
Napisano Ponad rok temu
Za United Cutlery zapłacisz 50 zł, za VEXa 200 zł za Sebcię, Manixa 500 zł.
A jak będziesz musiał przekroić albo podważyć coś to i tak zniszczysz. - przy wydatku 50 zł możesz starcić paluszek, bo blokada pęknie wczesniej niżw Vexie czy Vicku.
Nie wiem, Z jednej strony uważam, że tzw High Tec to niepotrzebne wydawanie pieniędzy i 80% kosztów noży to koszty marketingowe, z drugiej jednak sam się na to łapię i mam kilka tych cudeniek i jednoznacznie potwierdzam techniczną wyższość tych noży w stosunku do chińszczyzny i szwajczarszczyzny.
No oczywiście nie mówimy o customach czy gent knives bo to zupełnie inna i mnie nie znana grupa nożyków.
Fajnie jest mieć 154 CM lub S30V w Tytanie lub w G10, fajnie jest tym pracować. Ale to samo i tak samo można zrobić Vickiem czy Byrdem.
To tak jak jazda możesz jechać Discovery 3 - najlepszym samochodem na świecie, możesz jechać Range Roverem - najlepszym samochodem na świecie - roznica jest dla mnie niezrozumiała - i tu i tu jest luksus którego nie ogarniam i ten i ten ma te same własności terenowe.
P.S. A najlepszym samochodem na świecie jest Defender
Pozdr. Zenobee
Napisano Ponad rok temu
pozwól że o samochodach nic ci nie powiem bo mnie nie pociągają
a o nożach to tak
nie podniecam się tymi amerykanami,za stal potrafię wydać pincet zł,a za
te badziewie nie dam grosza moze i one dobre, może i lepsze od moich,
ale co w nich za uroda .ta high technologia to komputer podłączony do cnc
jak wykuję jak ,trę ,szlifuję, jak całe moje otoczenie mówi głupi i chce ci się tak
a póżniej się pytają a kto ci robi te obróki,ło jaki ostry itd to rosnę i dalej mi się kce
robić.wiele mojej roboty idzie na marne a to pęknie,a to się nie zahartuje jak trza
ale to nic mój warsztat .palenisko .wiertarka .szlifierka i banda pilników
a na tym forum szukam dobrej rady i dzieki wszystkim za pomoc
na koniec przemyślenie dla ameromaniaków
włącz sobie tli....net.pl i porównaj co znaczy- choć polacy nie gęsi i swój wyrób mają
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki nóż?
- Ponad rok temu
-
Ka-Bar
- Ponad rok temu
-
Gerber Mark 2
- Ponad rok temu
-
Ostrzenie noża - Wrocław
- Ponad rok temu
-
praca
- Ponad rok temu
-
Jakie jest zastosowanie tych elementów ?
- Ponad rok temu
-
8Cr14MoV
- Ponad rok temu
-
Problemy z Military
- Ponad rok temu
-
fixed 4.5-6'' z pełnym szlifem - propozycje?
- Ponad rok temu
-
Ten jeden, jedyny!
- Ponad rok temu